Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Arches Gennem Bue
Arches National Park
Zion National Park
Zion National Park
Great Smoky Mountains National Park (3) (1)
Great Smoky Mountains National Park
Bryce NP
Bryce Canyon National Park
shutterstock_124360591 Yosemite National Park, Mountains and Valley view.jpg
Yosemite National Park
Grand Canyon Par
Grand Canyon National Park
Mesa Verde Klippe
Mesa Verde National Park
Denali Alaska
Denali National Park

United States National Parks - en guide med bilder

Dorte.jpg

USAs nasjonalparker er i en egen klasse. Gjennom 150 år har naturen i disse parkene fått spesiell beskyttelse, og derfor er parkene i dag en overflod av skjønnhet. Samtidig er USAs nasjonalparker lett tilgjengelige. Nedenfor viser vi veien til noen av de mest spektakulære parkene. Men det finnes mange flere, og vi oppfordrer deg til å oppsøke dem også. Du vil ikke bli skuffet.

Grand Canyon nasjonalpark

Arizona

Grand Canyon

Grand Canyon er i en klasse for seg selv. Landskapene er helt unike i farger, dramatikk og storhet. Her har Colorado-elven gravd seg gjennom sandsteinsklippene og skapt en bred og flere kilometer dyp kløft i sterke røde og oransje farger.

Les mer om Grand Canyon her

Zion National Park

Utah

Zion Top

Zion betyr "Himmelen" og fikk navnet av de første hvite menneskene, som i sin fortryllelse over landskapene valgte et slagkraftig navn. De som har besøkt Zion vil være enige i at det er et passende navn.

I motsetning til de fleste andre naturskår, oppleves Zion fra bunnen av canyonen, og man må gå opp kløftens sider for å nyte utsikten.

Zion er kjent for sine fantastiske turstier, spesielt de krevende rutene Angels Landing og The Narrows. Men også enklere turer som Riverside Walk og Emerald Pools byr på naturopplevelser i en klasse for seg selv.

Yellowstone National Park

Wyoming, Montana og Idaho

Yellowstone Vulkansk Aktivitet

Yellowstone er verdens første nasjonalpark, og her kan du oppleve Nord-Amerikas natur på sitt mest ville.

Her beiter bisonokser på de åpne slettene, og ulver søker mat i skogene. Langs elvene vandrer bjørner, og med jevne mellomrom sender geysirene sine kokende vann og gjørme mot himmelen.

Les mer om Yellowstone National Park her

Bryce National Park

Utah

Bryce

Når man står på kanten av Bryce Canyon, ligner landskapet mest av alt noe fra en fjern planet. Nasjonalparken kalles også naturens eget amfiteater på grunn av de tusenvis av rødlige sandsteinsøylene, som til tross for sin åpenbare skrøpelighet reiser seg mot himmelen.

Det er også vel verdt å snøre på seg turskoene og utforske de mange stiene som snor seg gjennom denne enorme labyrinten av stein. Det finnes både korte og enkle turer samt lange og krevende.

Få en guide til Bryce Canyon her

Yosemite National Park

Californien

Yosemite Falls

Yosemites farger er grå, hvit, grønn og blå. Grå er de dramatiske klippeformasjonene, hvite er de brusende fossefallene, grønne er de enorme sequoia-trærne - og overalt er himmelen vanligvis blå. Også her er det kilometer med vakre turstier som går gjennom ville og uberørte fjellandskap, bebodd av både bjørner, prærieulver og et mangfold av andre dyr.

Få en guide til Yosemite National Park her

Arches National Park

Utah

Arches_Delicate Arch_Morten.JPG

Mer enn 2000 sandsteinbuer pryder landskapene i Arches. De rammes inn på vakreste vis av de snødekte fjelltoppene i Rocky Mountains i horisonten. Noen buer er små, mens andre er gigantiske mesterverk.

Everglades National Park

Florida

Everglades Sump

Den cirka 60 kilometer lange turen gjennom Everglades ut til den lille byen Flamingo, parkens eneste bosetning, er en reise gjennom enorme sumpområder, mangroveskoger, furuskoger, tett regnskog og øde sletter.

Naturen i Everglades har mange ansikter, og hvis du ser nøye etter, er det garantert en eller flere dovne alligatorer som lurer like under vannoverflaten. Andre dyr i Everglades inkluderer otere, sjøkyr, skilpadder, vaskebjørner og den sjeldne Florida-panteren.

Det er totalt seks rasteplasser med tilhørende naturstier langs ruten før turen ender i Flamingo.

Great Smoky Mountains National Park

Tennessee og North Carolina

Great Smoky Mountains Solnedgang

Det er den blåaktige tåken som ofte hviler over landskapet, som er essensen av Great Smoky Mountains skjønnhet. Når man først har opplevd den, forstår man hvorfor den 2.100 kvadratkilometer store Great Smoky Mountains National Park ble inkludert på UNESCOs verdensarvsliste i 1983.

I dag kan du utforske det fantastiske området langs 1.370 kilometer med turstier eller 435 kilometer med veier som krysser gjennom området. Dermed er parken det perfekte stedet å ta en pause fra bylivet i det østlige USA. Utsiktene er fantastiske, dyrelivet er rikt, og mellom trærne finner du nesten 80 historiske bygninger.

Denali National Park

Alaska

Denali Landskab

Denalis åpne tundralandskap er hjemmet til både grizzlybjørner, reinsdyr og ulver. Men det er like mye Alaskas uendelige åpne sletter og utsikten mot snødekte Mount McKinley som fortryller de få besøkende som finner veien hit.

Mesa Verde National Park

Colorado

Mesa Verde By

Mesa Verde nasjonalpark er langt mindre kjent enn mange av USAs andre nasjonalparker. Og den overrasker positivt. Nasjonalparken ligger på et stort skogkledd platå i over 2 000 meters høyde. Landskapet brytes av store kløfter - og det er her du plutselig får øye på mektige klippebyer som er bygget inn under klippefremspring, et godt stykke over bunnen.

Hundrevis av indianere fra det forhistoriske Anasazi-folket bodde her i klippeboliger som dannet hele klippeby-samfunn fra rundt år 500 og helt frem til 1300-tallet. Folket forsvant sporløst rundt år 1300. Hva som nøyaktig skjedde med dette folket er fortsatt et mysterium.

På disse reisene kan du oppleve USAs berømte nasjonalparker.

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

Storbyer og nationalparker i vest
  • Opplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
  • Grand Canyon, Bryce og Zion nasjonalparker
  • Hold deg nær nasjonalparkene og ha mer tid til å oppleve
  • Mulighet for å bo på en klassisk amerikansk ranch
  • Bo i et telt med ekte senger i Yosemite nasjonalpark
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

Fra NOK 23 900

Per person ved 2 voksne og 2 barn.
NEW YORK - Manhattan skyline med majestætiske Empire State Building i forgrunden og det nye vartegn Freedom Tower i baggrunden, Check Point Travel

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

Ikoner fra det østlige USA
  • Capitol Hill og Det hvite hus i Washington
  • Amish-folk og landlig borgerkrigshistorie
  • De imponerende fossene, Niagara Falls
  • Irske puber og hvalsafari i Boston
  • Frihetsgudinnen, shopping og show i N.Y.
  • Inkl. fly, hotell og leiebil
Skriv til oss og få et uforpliktende tilbud på din drømmetur.