Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_232685365.jpg
Opplevelser på La Digue
La Digue Bike (3)
Anse Severe (2)
Grand Anse (1)

Ta en dagstur til La Digue

Hvis dere bor på Praslin, er det bare en veldig kort fergeoverfart til naboøya La Digue. Så snart dere går i land og tar de første skrittene inn i den lille havnebyen, vil dere umiddelbart føle at det er en helt spesiell stemning på La Digue. Det er nesten ingen biler. De fleste av de som beveger seg, sykler. I et veldig sakte tempo. Det er stille. Ikke fordi La Digue er øde, men fordi det er slik livet er på La Digue. Og den stemningen og rytmen er utrolig lett å falle inn i. Hvis dere har hatt de minste tankene om arbeid eller hjemlige plikter som dere har forsømt, vil de forsvinne som dugg for solen her på La Digue.

Oppdag La Digue på sykkel

La Digue Bike (3)

Den beste måten å utforske øya på er å leie en sykkel. Sykkelutleien finner dere så snart dere går i land. Hvis dere ønsker å være sikre på å få syklene, bør dere vurdere å bestille dem på forhånd. Dette kan dere gjøre hos Maria's La Digue Tours, som tilbyr sykler med sykkelkurv, lås og hjelm til barna. Syklene koster rundt 10 euro per dag, og de kan forhåndsbestilles her: La Digue Bike Rental​

Anse Source D'Argent - Den verdensberømte stranden

shutterstock_232685365.jpg

La Digue er ikke større enn at dere kan utforske hele øya på en dag. Men ta en av de tidlige morgenbåtene og velg en sen ettermiddagsbåt tilbake til Praslin, slik at dere kan nyte La Digue uten å føle dere stresset. Og dere har god tid til å stoppe innimellom og ta en pause og et bad på en av de postkortvakre strendene.

Den mest berømte av strendene er Anse Source D'Argent, som er foreviget på bilder over hele verden. Den er så kjent at de fleste dagsturistene søker hit. Derfor anbefales det å besøke stranden om morgenen eller sent på ettermiddagen. For den er absolutt verdt et besøk. Eller gå litt lenger sørover, så slipper dere raskt unna de andre turistene. Vær oppmerksom på at Anse Source D'Argent ligger i et parkområde med en gammel kokosoljeplantasje. Derfor må man betale inngangspenger akkurat her. Prisen er rundt 100 RPS per person. Det er for øvrig en liten kafé ganske nær den berømte stranden.

Flott atmosfære på Anse Severe-stranden

Anse Severe (4)

Hvis dere sykler i motsatt retning - altså nordover - kommer dere forbi den vakre gamle kirkegården og snart etter Anse Severe. Denne stranden er en av våre favoritter. Her kan dere ligge i skyggen av de store takamaka-trærne og se utover vannet, som ligger glassklart og lysblått for enden av den hvite sanden. Få deg litt å drikke fra de små strandkioskene, og vurder om dere skal ta en tur rundt øyas nordlige spiss.

Den uoppdagede siden av La Digue

Når dere fortsetter langs den veien, må dere ta samme vei tilbake. Men det gjør ingenting når ruten er så vakker som denne. Når dere kommer rundt nordspissen og til østkysten, føles det som om dere har hele stedet for dere selv. Av en eller annen grunn er det ikke så mange andre enn de lokale som kommer til denne siden av øya. Så her kan dere være heldige og få en paradisstrand helt for dere selv. Hvis dere blir sultne eller har lyst på en drink eller en ferskpresset juice, så dra til restauranten Chez Jules. Dere kan ikke unngå å se den. Det er den eneste restauranten på denne siden av øya.

Besøk Grand Anse-stranden eller spis på Le Repaire

Grand Anse (1)

En annen flott sykkeltur går fra byen og nærmest på tvers over øya til stranden som heter Grand Anse. Her kommer det heller ikke mange turister, men det er en koselig lokal restaurant som heter Loutier Coco. Hvis det er en dag med bølger, så kan det være understrøm ved Grand Anse, så det må dere være oppmerksomme på. Hvis dere ønsker en deilig lunsj eller har lyst til å spise tidlig middag på en herlig italiensk/creolsk restaurant, bør dere ta veien forbi det lille hotellet Le Repaire. Det er på deres kjøkken det trylles.

Vil du også oppleve La Digue?

På følgende reiser kan dere oppleve La Digue og den autentiske stemningen:

Anse Major Trail, Hiking On Nature Trail Of Mahe, Seychelles

15

dager
To øyer i paradis
  • Oppdag to paradisiske øyer på Seychellene
  • Bo på minihoteller med god atmosfære 
  • Nyt livet på de vakre hvite sandstrendene
  • Dra på snorkletur, sykkeltur eller fottur
  • Opplev regnskog og gigantiske skilpadder
  • Inkl. fly, hotell, transport og frokost

Fra NOK 28 800

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn
shutterstock_153086123.jpg

15

dager

BOOK ONLINE

SPAR 500 KR.

Øyhopping på Seychellene
  • Opplev tre helt forskjellige øyer
  • Opphold på tre stemningsfulle mini-hotell
  • Nyt øyenes vakre strender
  • Dra på snorkeltur og opplev livet i havet
  • Utforsk regnskogene på Mahé og Praslin
  • Møt kjempeskilpaddene på Ile de Curieuse

Fra NOK 31 700

Pris per person ved 2 voksne
IMG 1309

15

dager
Øyhop på Seychellerne - deluxe
  • Opplev tre vidt forskjellige øyer
  • Bo på tre skjønne luksus hotell
  • Nyt livet på de fantastiske strendene
  • Dra på snorkeltur og opplev livet i havet
  • Utforsk regnskogen på Mahé og Praslin
  • Møt kjempeskilpaddene på Ile de Curieuse

Fra NOK 55 900

Pris per person ved 2 voksne