Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 790535779
Dyr Tarangire24
Dyr Tarangire17
Dyr Tarangire4
Dyr Tarangire22
Dyr Tarangire6

Tarangire Nasjonalpark

Tarangire er den sjette største nasjonalparken i Tanzania og er oppkalt etter elven Tarangire, som renner gjennom parken. Parken er kjent for det store antallet elefanter, giraffer, gaseller og antiloper. Men det finnes mange andre dyr i Tarangire: Girafgazeller, klippypytoner og selvfølgelig The Big Five.

Dyr Tarangire4

Tarangire nasjonalparkens fremtredende kjennetegn er baobab-trærne. De karakteristiske trærne reiser seg som tykke søyler mot himmelen. Trærne kan være mange tusen år gamle og absorberer store mengder vann i regntiden. Dette nyter elefantene godt av i de tørre periodene, når trærne fungerer som en vannkilde og en kilde til frukt. Baobab-trærne blomstrer bare noen få måneder i året; etter dette ligner trærne bare en stamme med en klump øverst. Derfor kalles baobab-trærne også for "Upside-Down Tree".

Shutterstock 231119176

Tarangire byr på åpne sletter med buskområder. I den sørlige delen er det mange store sumpland rundt elven Tarangire. Dette er dyrenes eneste kilde til vann i de tørre periodene, så sjansen for å oppdage mange dyr er spesielt stor. 

Dyr Tarangire26

Beste tid å besøke Tarangire nasjonalpark

Du kan reise til Tarangire nasjonalpark hele året. Juli-oktober er den tørre perioden, noe som også gjør denne perioden til den mest populære. Her kommer alle dyrene frem for å få vann ved elven.