Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
DSC_0215.jpg

Opplevelser på Big Island, Hawaii

Big Island er den største av Hawaii-øyene. Og den inneholder massevis av store opplevelser. Spesielt naturen på øya er veldig unik og mangfoldig. På bare én dag på øya kan dere svømme med fargerike fisk og havskilpadder ved vakre korallrev, se dype fossefall som kaskader ned mellom bratte klipper, dere kan besøke vulkanske månelandskap, og dere kan slappe av på de fineste sandstrendene.

Her har vi samlet et utvalg av våre favorittopplevelser på Big Island, Hawaii.

Solnedgang og stjernehimmel

DSC_0228.jpg

En annen begivenhet som også finner sted sent på dagen, er solnedgangen over Mauna Kea-vulkanen. Med sine 4 205 meter er Mauna Kea det høyeste punktet på Hawaii-øyene, og herfra kan dere nyte den vakreste solnedgangen over Big Island.

I den kjølige kveldsluften kan dere gå den korte turen fra vulkanens besøkssenter til en åskam. Her samles turister og naturelskere hver kveld og står stille og ser utover himmelen og solen som skifter farge og sender sine tynne hvitgule stråler utover områdets øde vulkanlandskap med små kratre.

Etter at solen har sagt farvel til dagen, kan dere gå tilbake til besøkssenteret. Her kan dere se en film om området mens mørket virkelig senker seg. Når mørket har blitt helt tett, kan dere gå utenfor igjen, og her vil dere se det spektakulære synet på nattehimmelen. Mauna Kea er faktisk en av de beste stedene i verden å se på stjernene. Av den grunn finner man et av verdens mest avanserte astronomiske observatorier på den inaktive vulkanen.

Den svarte himmelen vil være fylt med små lysende stjerner. Ofte er det satt opp stjernetittere slik at dere kan se nærmere på stjerner og planeter langt, langt borte.

Det er en vakker, men veldig kald opplevelse, og selv om den varme kakaoen på stedet er god, anbefaler vi sterkt å ha på seg varmt tøy til denne "nattopplevelsen".

Kona kaffe

DSC_0170.jpg

Nasjonalparken med det lange navnet, Puuhonua o Honaunau National Historical Park, som ligger cirka 45 minutters kjøretur sør for Kona, er et interessant sted å besøke for å få et lite innblikk i Hawaiis opprinnelige kultur og historie. Selv om Hawaii i dag er en amerikansk stat, har øygruppen en spennende forhistorie fra før amerikanernes tid.

Puuhonua o Honaunau var en gang et sted der beseirede krigere, samt antatte overtrederne av de hellige lovene, Kapu, kunne søke tilflukt og unnslippe straff. Forbryterne ville gjennomgå seremonier som ville rense dem for sine synder, slik at de kunne returnere til det vanlige samfunnet.

I polynesisk kultur var det vanlig at konger eller landhøvdinger utpekte spesifikke "puʻuhonua", det vil si områder hvor utsatte personer hadde en "helle".

I dag kan man se de tidligere kongelige anleggene, som er vakkert restaurert. Blant annet er det en lang, tykk steinmur som omgir området. Og det er Kii, trefigurer av skremmende guder, som vokter det hellige Hale o Keawe Heiau-tempelet. Den barske lavakysten beskyttet lovbryterne fra angrep fra havet. Utenfor murene bak "puʻuhonua"-området kan man også se de tidligere kongelige bygningene og et hellig tempel, som er blant de eldste konstruksjonene i parken.

Ved inngangen til nasjonalparken kan man få utdelt en audioguide og et kart, og så kan man på egen hånd utforske de gamle templene og steinruinene mens en stemme i øret forteller hva man ser.

Det er spesielt å gå rundt og tenke på hvordan det var her for omtrent 450 år siden, og det får tankene og fantasien til å gå. En spennende og ganske annerledes opplevelse.

Hvis dere ønsker å høre mer om mulighetene på Big Island, er dere velkomne til å ringe oss på 86137744. Dere kan også få et uforpliktende tilbud på en reise.

 

Bestill et tilbud   

KAUAI - imponerende Waimea Canyon løber ud i den forrevne Napali kyst og skaber nogle spændende landskaber og smukke isolerede strande, Check Point travel

20

dager
Hawaii - Den ultimate øyhoppen
  • Oppdag 4 svært forskjellige øyer på Hawaii
  • Kauai er en uberørt naturperle
  • Maui har hvaler, strender og kystlandskap
  • Big Island er regnskoger, vulkaner og korallrev
  • Honolulu, Waikiki og Pearl Harbor venter i Oahu
  • Få det beste av Hawaii på én reise

Fra NOK 35 500

Per person ved 2 voksne og 2 barn.