Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 2244151975
Vancouver attraksjoner

Vancouver attraksjoner

Vancouver har flere ganger blitt kåret til en av verdens beste byer å bo i, og som dere selv vil erfare, ligger byen helt fantastisk til, omgitt av vann og fjell. Byens sentrum preges av moderne skyskrapere og høyhus. Det kan kanskje høres litt forretningsmessig og kjedelig ut, men det er absolutt ikke tilfelle. Det er et fantastisk liv med mange butikker, forretninger og restauranter, og det skyldes det faktum at de store bygningene hovedsakelig er boliger. Vancouver sentrum (downtown) er heldigvis heller ikke større enn at dere kan gå rundt til de fleste severdighetene til fots.

Shutterstock 159081263

Gastown - Vancouvers historiske hjerte

Gastown er mer enn bare en bydel i Vancouver; det er en levende påminnelse om byens tidlige dager, fylt med historie, sjarm og en unik atmosfære. Med brosteinsbelagte gater, historiske bygninger og det ikoniske dampuret, som regelmessig sender damp opp med et plystre, er det lett å bli fanget av områdets magi. Gastown er perfekt for en avslappende spasertur på dagtid og samtidig det ideelle stedet å oppsøke hvis dere vil utforske byen og nyte nattelivet sammen med lokale og tilreisende.

Gastown Shutterstock 732331948

Stanley Park

Vancouver er en vakker by, og en av de beste måtene å oppleve byen på er på sykkel. Så leie en sykkel og ta en tur til Stanley Park, som er byens mest populære rekreasjonsområde. Stanley Park er byens store, grønne hjerte - et stykke canadisk villmark midt i storbyen.

Her er det stier og sykkelveier med utsikt over havet, skjærgården og byens skyskrapere, som står med fjellene i nord som bakteppe. Her finnes skogområder og innsjøer (Beaver Lake og Lost Lagoon), hvor man i skumringen kan oppleve både vaskebjørn og bever. Parken er også hjemsted for mange forskjellige fuglearter, og det er gode sjanser for å se både elegante hegrer og hvithodede havørner. Ikke glem å ta turen innom Brockton Point, hvor dere kan se en samling av kystindianernes imponerende totempæler. Hvis solen skinner og været er godt, så vurder å ta med badebukser og et håndkle på turen. Byens kanskje beste strand ligger i Stanley Park. Den heter English Bay Beach. Hvis det er litt for kjølig for en dukkert, så ta turen likevel for atmosfæren og solnedgangen.

Stanley Park Shutterstock 370294151

Ikke gå glipp av en tur langs den vakre "Vancouver Seawall"-ruten. Parken huser også Canadas største akvarium, Vancouver Aquarium, hvor du blant annet kan oppleve sjøløver, havoter, belugahvaler og havskilpadder på nært hold.

Capilano Suspension Bridge

Midt i hjertet av Vancouver, Canada, finner du en opplevelse som virkelig bringer besøkende nærmere naturen: Capilano Suspension Bridge. Dette arkitektoniske vidunderet strekker seg over Capilano-elven og gir gjestene en svimlende utsikt over den frodige tempererte regnskogen og det krystallklare vannet langt nedenunder.

Når du trår ut på den gyngebroen, kjenner du en følelse av svev i magen mens du blir omsluttet av den praktfulle naturen. Men broen er bare begynnelsen. Parken rundt byr på en rekke andre attraksjoner, som for eksempel Treetops Adventure, hvor man kan vandre fra tretopp til tretopp via syv forskjellige hengebroer. Det er også Cliffwalk, en gangvei som klamrer seg til siden av klippen og tilbyr en helt unik utsikt over dalen.

Utover de fysiske opplevelsene er parken også en kilde til kulturell fordypning. Man kan lære om regionens urbefolkning og deres forhold til skogen gjennom fortellinger, totempæler og ulike utstillinger.

Det koster $59.95 - $66.95 å besøke Capilano Suspension Bridge. Prisen inkluderer transport til og fra stedet. Les mer på Capilano Suspension Bridge officielle nettsiden.

Shutterstock 775976068

Granville Island

Et annet spennende sted er Granville Island, en liten øy som ligger nær byens sentrum. Her finner du Granville Island Public Market. Det er et enormt, overbygd marked med et hav av boder hvor du kan kjøpe alt fra grønnsaker og blomster til fersk fisk og lokale syltetøy og brød. Det er helt opplagt å nyte en god lunsj her.

I tillegg til markedet, har Granville Island også små gallerier med lokale kunstnere, butikker, kafeer, teatre og kinoer, så sett av god tid til besøket.

Granville Island.jpg

Gå til et museum

Har dere lyst til en god museumsopplevelse, så kan vi varmt anbefale Museum of Anthropology også kalt MOA. Vancouvers antropologiske museum er, i tillegg til å være et arkitektonisk mesterverk av den kjente arkitekten Arthur Erickson, et virkelig godt utgangspunkt for å forstå byens og områdets kulturelle historie. Her finner dere utstillinger som belyser perioden fra urbefolkningen dominerte området til dagens moderne kunst og Vancouvers integrasjon i det internasjonale samfunnet. Noen av de mest imponerende samlingene er de store og varierte totempælene og de fargerike maskene.

Museet ligger litt utenfor sentrum, men det er absolutt verdt et besøk. Fra Granville Street kan man ta buss nummer 4 til UBC, som står for University of British Columbia. Det er flere daglige guidede turer tilgjengelig, ledet av dyktige guider som på en levende og interessant måte forteller om landets urbefolkning.

Museum Of Anthropology Shutterstock 1301890078 (1)

Hvis du ønsker å få mer informasjon om våre reiser til Canada, er du hjertelig velkommen til å ringe oss på telefon 86 13 77 44. Du kan også sende oss en reiseforespørgsel for å få et uforpliktende tilbud.

Send reiseforespørgsel

Se våre turer til Vancouver, Canada

Har du lyst til å oppleve Vancouvers severdigheter? Ta en titt på våre reiser til Canada med stopp i Vancouver her.

GRIZZLY - Grizzly-bjørnen kan opleves flere steder i Canada. Her fanger den laks ved en flod udenfor Banff, Check Point Travel

21

dager
Canada – Den store naturreisen
  • Vancouver og båttur gjennom den kanadiske skjærgården
  • Ørner, bjørner, spekkhoggere og hvaler på Vancouver Island
  • Vandring i Whistler og vingårder i Kelowna
  • Sykkeltur ved Myra Canyon og kanopadling i Revelstoke
  • Glacier, Yoho, Jasper og Banff nasjonalparker
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

Fra NOK 26 150

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn