Rice-Water-Bungalow-Bali-Bali-Eco-Stay-1024x768.jpg
Det beste av Bali
Se galleri

Det beste av Bali

  • 4 netter i Jimbaran på stemningsfulle The Open House****
  • 3 dager på Bali Eco Stay i egen bungalow med helpensjon
  • Aktivitetspakke på Bali Eco Stay med guidet vandretur, massasje m.m.
  • 6 netter i uspolerte Pemutaran på Taman Sari Resort***
  • Spennende utfluktsmuligheter og Balis beste snorklemuligheter
  • Inkludert fly, hotell, transport og frokost

kr. 12.500,-

15 dager fra kr. 12.300,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Stavanger d. 23. nov 2021

Reiseplan

Denne individuelle rundturen på Bali er et perfekt valg for dere som gjerne vil oppleve Balis nyanser. Sjarmerende by-stemning, aktiv ferie, uforglemmelige naturopplevelser, fremragende snorklemuligheter og badeferie. Dere bor tre forskjellige steder på spesielt utvalgte hotell, som egner seg både til par og barnefamilier.

Pondok-Guru-family-accommodation-seond-bedroom-Bali-Eco-Stay-1024x768.jpg

Kort om reisen:

Drømmer dere om å oppleve Balis spektakulære natur og enestående kultur, samtidig med at dere bor på spesielt utvalgte hotell, er denne kombinasjonsreisen til Bali et veldig godt valg.

På denne individuelle rundreisen kan dere blant annet besøke fargerike lokale markeder, spise lekker sjømat i solnedgangen, besøke det imponerende tempelet, Ulu Watu, se surferne boltre seg på de store bølgene, vandre gjennom frodige rismarker og bade i fossefall, bo i bungalow på Bali Eco Stay og lytte til jungelens lyder i uspolerte Kemetug, snorkle blant koraller og fargerike fisk ved Menjangan og nyte noen avslappende dager på stranden i Pemuteran.

Reisen begynner, og dere setter kursen mot Bali.

Ved ankomsten på Bali, blir dere tatt imot i lufthavnen av en representant fra vår lokale samarbeidspartner. Det er bare en kort kjøretur til det hyggelige hotellet i Jimbaran, som mest av alt minner om en forvokst landsby med små markeder, familietempler i hagene og fiskebåter på stranden.


Stemningen i Jimbaran er veldig tilbakelent og langt fra så hektisk som andre og mere kjente steder i det sørlige Bali. Her er det fredelig og innbyggerne hilser med et smil når dere går rundt i de smale gatene rundt hotellet eller er på stranden.

Etter en dag med avslapping, kan det anbefales å legge turen tilbake til stranden tidlig på kvelden.

Både på grunn av en fantastisk solnedgang over Jimbaran-bukten - de fleste dager - og at man kan nyte den beste sjømaten på Bali i en av de mange lokale strandrestaurantene, mens solen forsvinner i havet.

Hvis dere vil bevege dere litt vekk fra Jimbaran, kan en tur sørover langs kysten helt klart anbefales. Rett sør for Jimbaran ligger Balangan Beach, som i tillegg til å ha en fantastisk beliggenhet, er et yndet møtested for surfere fra hele verden.


Er dere interessert i golf, ligger den glimrende New Kuta Golf Club akkurat mellom de to strendene og fra tee på hull 15 sies det at det er en flott utsikt til begge strendene.


Det passer å avslutte turen sørover ved det fredelige tempelet, Ulu Watu, som regnes for et av de viktigste templene på Bali. Den spektakulære plasseringen på en loddrett klippe høyt over det brusende endeløse havet, gjør stedet magisk. Kom i god tid, dette er et ettertraktet valfartssted for både turister og lokale pilgrimmer.

For morgenfugler kan det anbefales å starte dagen med et besøk på et av de lokale markedene. Få minutters gange fra hotellet ligger et av de mest interessante gatemarkedene på Bali. Her selges fargerike grønnsaker, krydderurter og fristende frukt til alle fra husmødre til sjefskokker.


Hvis ikke stranden frister, kan dere overveie å ta en tur til hovedstaden, Denpasar. Start eventuelt med å besøke det interessante museet, Negeri Propinsi Bali, hvor dere via utstillingsgjenstandene og displays kan lære om Balis historie. Naturligvis er det også flere markeder rundt omkring i byen og vakre, tradisjonelle tekstiler, vevet og framstilt i landsbyene rundt omkring på Bali selges mange steder.

Fra Jimbaran går turen nordover til det sentrale balinesiske høylandet, hvor dere de neste par dagene kommer til å ha naturen på nært hold i noen av de vakreste landskapene på Bali.

Dere skal bo på det sjarmerende Eco Lodge, som ligger fredelig og isolert omgitt av rismarker, urtehager, frukttrær, rislende bekker og små vannfall, og det går ikke mange minuttene fra dere ankommer til dere allerede har lavere puls og bare suger inn inntrykkene.

Dere har mulighet til å velge to forskjellige aktiviteter under oppholdet Begge er relatert til naturen og den spirituelle betydningen de sentrale delene av Bali har. Det kan være en introduksjon til yoga og meditasjon eller en workshop hvor dere introduseres til noen av de fletteteknikkene som brukes hver eneste dag i forbindelse med besøket i familietemplene.

Det kan også være at dere har lyst til å lære mer om det balinesiske kjøkkenet med utgangspunkt i de økologiske hagene ved Eco Lodge. Det kan være vanskelig å velge, men snakk med det imøtekommende personalet og finn de aktivitetene som passer dere best.

Etter etn oppkvikkende frokost er det tid for en 3 timers vandretur i området. Det er flere forskjellige ruteforslag, så turen kan tilpasses stort sett alle vanskelighetsgrader og ønsker. Det kan være en tur gjennom jungelen, en tur forbi fossefall og små lokale landsbyer, tempelbesøk og en tur gjennom rismarkene, eller det kan være en kombinasjon av alt sammen.

Vel hjemme etter en inspirerende vandretur, er det tid for lunsj og til å slappe av litt. Roen og lydende er balsam for sjelen i seg selv, men trenger dere litt ekstra nytelse, er det inkludert en times avstressende massasje i prisen. Eco Lodge’s egen spa tilbyr forskjellige behandlinger med utgangspunkt i balinesiske tradisjoner for aromaterapi, utstrekking, akupressur m.m.

Selv om det kan være vanskelig, er det nå tid for å bytte ut de frodige, grønne omgivelsene og vakre risterrassene rundt Bali Eco Stay, med nordkystens svarte strender og vidstrakte vinmarker, hvilket nok kommer som en overraskelse for de fleste. Målet er den gamle fiskelandsby, Pemuteran, som ligger helt ut til havet ved foten av høye fjell som danner en fantastisk vakker bakgrunn og naturlig ramme for området. Det hele kan beundres fra hotellet.

Kanskje venter en svalende dukkert etter kjøreturen, og her er det for de fleste en litt annerledes opplevelse, siden sanden er svart. Heldigvis beskytter korallrevene området mot store bølger, så både voksne og barn kan bade fra stranden uten å bli veltet over ende av store bølger.

Med fire hele dager til rådighet i Pemuteran, har dere god tid til å nyte roen og den avslappede stemningen på hotellet og på stranden, men får dere lyst til å gå på oppdagelse i det nordvestlige Bali, finnes det mange gode utfluktsmuligheter i byens umiddelbare nærhet.

En guidet vandretur i Bali Barat National Park kan varmt anbefales for de aktive. Det varierte terrenget med blant annet mangrove-trær, savanne og lavlands-regnskog er hjemsted for mer enn 160 fuglearter, så hvis dere er fugleinteresserte, vil dette være en stor mulighet for å få satt noen nye kryss i fugleboken og kanskje få se den finurlige og truede balinesiske stæren.

Dere kan akkurat nå en siste dukkert i havet eller bassenget, før dere blir hentet på hotellet om formiddagen og kjørt tvers over Bali tilbake til flyplassen, hvor hjemreisen kan begynne.

Etter en deilig ferie på Bali, lander dere i Norge igjen.