Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_386036362 Church Saint Francis of Assisi, now a Museum of fight against bandits..jpg
Viva Cuba! Pakken inkluderer flyreiser, casas, hotell, frokost, 6 netter all-inclusive og transport
Se galleri

BESTILL ONLINE

SPAR 500kr

Viva Cuba!

  • På oppdagelse i Havanas historiske bydel
  • Krigshistorie i Svinebukten og sykkelturer i Playa Giron
  • Dra på vandreturer og snorkelturer i Playa Giron
  • Musikk og stemning i Cubas smukkeste by, Trinidad
  • Strandhotell med all inclusive helt nede ved Det karibiske hav
  • Inkludert fly, hotell, busstransport og flere måltider

15 dager fra kr. 20.400,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 06. jun 2023

Reiseplan

Viva Cuba er den perfekte reisen hvis dere ønsker dere like mye avslapping som opplevelser. For denne reisen er tilrettelagt så det er tid til begge deler.

Lisbeth fra Check Point Travel på besøg i Trinidad

Kort om reisen

Viva Cuba er den perfekte reisen hvis dere ønsker dere like mye avslapping som opplevelser. Denne reisen er nemlig tilrettelagt så det er tid til begge deler. De første dagene utforsker dere de snirklete gatene i Havana, hvor nye eventyrlige opplevelser venter rundt hvert hjørne. Turen går til Playa Giron med buss, hvor dere finner autentisk cubansk stemning og landsbyliv, tilsatt vakre strender, gode muligheter for snorkling og krystallklart vann.

Etter besøket i Havana, har dere seks netter på skjønne Playa Ancon på hotell med all inclusive og direkte ankomst til stranden og Det karibiske hav. Fra hotellet er det bare en kort kjøretur til Trinidad, som er en utrolig sjarmerende by fra den spanske kolonitiden. Her kan dere utforske restauranter og spillesteder med cubansk musikk.

Turister i Havannas gamle gader

Dere reiser fra Norge og ankommer Cubas hovedstad, Havana om kvelden. På flyplassen i Havana venter sjåføren på å kjøre dere til deres Bed & Breakfast - på Cuba kalles det et ”casa particulares”, som ligger i den gamle bydelen. Her innlosjeres dere for tre netter i dobbeltrom med frokost. Rommene er fine og med eget bad og toalett. Disse casas drives av private cubanere, som med smil og gjestfrihet vil gjøre sitt beste for at dere får et godt opphold. Og så er det for dere, som reisende, en enestående mulighet til å komme tett på de lokale innbyggerne og få deres beretninger om livet på Cuba og gode råd om hva man skal oppleve eller hvor man skal spise.

Cuba.JPG

Der er noe ganske spesielt ved Havana. En nærmest magisk atmosfære, som man ikke finner noe annet sted. Det er vanskelig å si om det er på grunn av byens beliggenhet ved havet, eller om det er synet av de gamle amerikanske bilene som står parkert i gater med hus fra den spanske kolonitiden. Eller er det den oppriktige livsgleden man merker hos cubanerne, som på tross av vanskelige betingelser, alltid klarer å finne noe å smile av – og som får oss andre til å smile? Eller er det den gnisten som tennes i Havana, når mørket senker seg over byen og gir liv til alle de små salsabarene i den gamle bydelen?

Kanskje er det en blanding av alt sammen. Uansett er det vanskelig å ikke forelske seg i Havana. Det vil dere mere allerede i dag. For rett utenfor deres Bed & Breakfast ligger den gamle bydels stemningsfulle gater og venter på å bli utforsket.

Les mer her om de spennende opplevelsene du kan få i Havana.

shutterstock_252314458 Old classic American cars rides in front of the Capitol..jpg

Når dere har spist frokost, er det tid for nye eventyr i Havana. Fra deres Bed & Breakfast er det ikke langt til Revolusjonsmuseet, Museo de la Revolución, som forteller historien om Fidel Castro og hans vei til makten. Museet holder til i den tidligere diktator Fulgencio Batistas presidentpalass, og foran museet står båten ”Granma”, som i 1956 fraktet Che Guevara, Fidel Castro og mange andre revolusjonære fra Mexico til Cuba. Båten er i dag et nasjonalt klenodium.

shutterstock_353817056 Fisherman's cottage by the sea in Playa de Giron, Cuba..jpg

Fra Havana kjører dere mot Playa Giron, som ligger ved munningen av Svinebukten.

I Playa Giron innkvarteres dere på deres lokale Bed & Breakfast, hvor vertsparet ønsker velkommen og forteller litt om huset og mulighetene for eventuelle ekstramåltider i tillegg til frokosten. Det kan være en veldig fin opplevelse å få et hjemmelaget måltid. Vi har selv spist her og det kan varmt anbefales.

Det finnes en del lokale restauranter, som serverer utmerket sjømat; hummer, fisk, reker m.m. Prøv for eksempel Restaurant El Butte. Har dere lyst på en utflukt, så bare spør vertsfamilien. De kjenner området godt og kan for en billig penge arrangere både snorkelturer og spennende vandreturer.

2015 01 29 Cuba 2153 Nikon_5339.jpg

For de historieinteresserte anbefales det å besøke Mueso de Playa Giron. Det lille museet gir en innsikt i hvordan cubanerne opplevde - og senere utnyttet - den mislykkede amerikanske invasjonen i Svinebukten. Et spennende kapittel i Cubas historie fra perioden rundt den kalde krigen.

Les mer om Playa Giron her.

shutterstock_599174480 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Very popular street corner in Trinidad.jpg

Fra Playa Giron går det videre med buss til Trinidad. Byen er et absolutt høydepunkt på enhver reise til Cuba. Trinidad er en av Latin-Amerikas best bevarte byer fra den spanske kolonitiden og nok også Cubas vakreste by. I Trinidad bor dere i seks netter med all inklusive (frokost, lunsj, middag, lokale drikkevarer og snacks) enten på Hotel Brisas Trinidad del Mar eller Hotel Costa Sur. Hotellene ligger litt utenfor byen, helt ned til de hvite sandstrendene ved Det karibiske hav. Hotellene har svømmebasseng, restaurant, bar og fine rom. Hopp ut i bølgene og spis en lett frokost på hotellet, så er det fylt opp med ny energi til en ettermiddag på eventyr.

Trinidad byr på mange opplevelser – les mer her om hvilke vi anbefaler.

Ved Trinidad kan I nyde den smukke Ancon Beach

Dere har fem hele dager til å nyte stemningen i Trinidad, bade i Det karibiske vav og utforske områdene rundt byen.

Trinidad er en by med en fantastisk stemning - opplevelsene står i kø. Dere kan utforske byen på egen hånd eller la dere inspirere av våre beste anbefalinger.

shutterstock_165040451 Astonishing dancers performing in Tropicana, Havana.jpg

Dere hentes på hotellet på avtalt tidspunkt og kjøres i buss tilbake til Havana. Her innlosjeres dere på Bed & Breakfast i den gamle bydelen. Hvis dere har lyst til at det skal skje noe spesielt denne siste kvelden i Havana, kan dere overveie å besøke byens legendariske nattklubb, Tropicana. Nattklubben åpnet i 1939 og har presentert en lang rekke både internasjonale og cubanske stjerner gjennom tidene. Stedet er berømt for sitt fargerike og store cabaret-show med mer enn 200 dansere. Middagen kan dere spise i forbindelse med showet. Be eventuelt deres vertskap om å ringe til Tropicana og bestille bord. Ellers er det jo mange hyggelige restauranter og steder med levende musikk i den gamle bydelen.

Dere hentes tidlig om morgenen og kjøres til lufthavnen. Hjemreisen til Norge kan begynne.

Dere lander i Norge etter en fantastisk rundreise på Cuba.

Gademusikanter i Havannas gamle bydel

Viva Cuba! er en individuell tur på Cuba, hvor transport mellom byer foregår i gode luftkondisjonerte busser. Du vil bli hentet på flyplassen ved ankomst i Havana og kjørt til din casa particulares. Både i Havana og Playa Giron bor du privat med de gjestfrie cubanerne, og ved Det karibiske hav har du seks netter på et deilig strandhotell med all inclusive. Programmet er uten reiseleder, men det er fullt av forslag til byvandringer, sightseeing og attraksjoner som gjør det enkelt å fylle dagene med opplevelser og innhold. Den dagen du starter hjemreisen, blir du hentet på din casa i Havana og kjørt til flyplassen. 

Kjøper du din reise til Cuba hos oss, er visumet inkludert i reisens pris.