Det beste av Sri Lanka

 • Enestående rundreise med privat sjåfør
 • Historiske kongebyer og imponerende templer
 • Elefantsafari i Minneriya og leoparder i Yala
 • Høylandets te-plantasjer, fjell og britiske bygninger
 • Badeferie og mulighet for hvalsafari ved Koggala
 • Inkludert fly, hotell, transfers og halvpensjon

15 dager fra kr. 13.050,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 20. mai 2021

Reiseplan

Vi har samlet alt det beste på denne spennende reisen, hvor landets største attraksjoner kombineres med et par avslappende dager på stranden. Transporten foregår i egen bil med engelsktalende sjåfør, så dere skal bare konsentrere dere om å nyte det beste av Sri Lanka. Hvor mange av de spennende severdighetene og nasjonalparkene dere ønsker å besøke, er helt opp til dere - inngangspengene betales lokalt, så dere er ikke er bundet til noe.

shutterstock_192605033 Smiling fisherman..jpg

Storslåtte landskap, historiske ruinbyer, fargerike huletempler, et mangfoldig dyreliv og en imøtekommende befolkning venter på dere. For ikke å nevne palmestrendene, de grønne te-plantasjene og det eksotiske lokale kjøkken. En reise til Sri Lanka er et overflødighetshorn av store severdigheter og uforglemmelige opplevelser - og dette gjelder ikke kun for voksne, barna vil også like Sri Lanka.

Dere reiser fra Norge mot Colombo med en mellomlanding underveis.

Colombo.jpg

Dere ankommer Colombo og blir møtt på flyplassen av en representant for vår agent, som kjører dere til Hotel OZO Colombo eller et annet hotell med tilsvarende standard.

Fra storbyen og det Indiske hav går turen mot det sentrale Sri Lanka, som av mange kalles ”Den kulturelle trekanten”. Det var fra byene Anuradhapura, Polonnaruwa og Sigiriya, de singalesiske dynastiene regjerte landet i århundrer og oppførte noen av de mest fascinerende bygningsverkene i Asia. Spredt ut over området ligger noen av Sri Lankas største historiske og religiøse severdigheter. Området byr også på et par interessante nasjonalparker.

Dere overnatter i Dambulla på Hotel Kassapa Lions Rock eller tilsvarende kategori, de kommende tre nettene.

 

Buddha træ.jpg

Neste stopp på turen rundt i ”Den kulturelle trekanten” er kongebyen Anuradhapura, som i en periode på ca. 1000 år fungerte som hovedstad på Sri Lanka. I denne perioden vant buddhismen innpass, noe som tydelig avspeiles i Anuradhapuras mange enorme pagoder. Flere av disse halvkuleformede gigantene, kan dateres tilbake til 300 år før vår tidsregning. De ble på daværende tidspunkt bare overgått i størrelse av pyramidene i Egypt. 

Det hellige Buddha-tre

Buddhistiske munker og pilgrimmer valfarter til Anuradhapura for å besøke områdets viktigste spirituelle severdighet, Sri Maha Bodhi. Det kolossale Bodhi-treet er mer enn 2000 år gammelt, og stammer fra et skudd fra det Bodhi-treet, som Buddha i sin tid oppnådde opplysning under. Følg rekken av pilgrimmer, som kommer for å ofre ved treets fot og nyt stemningen i det parklignende området.

Den andre av de gamle kongebyene, Polonnaruwa, er i dag et av Sri Lankas mest markante arkeologiske områder - og naturligvis også på UNESCOs kulturarvliste. Ruinene av den gamle hovedstaden er vesentlig yngre enn Anuradhapura, og de er derfor også bedre bevart. Området er også mindre, så dere får et mer samlet inntrykk av byens tidligere storhet og rikdom.

Templer, kongepalass og buddha-figurer

Spredt utover det store parkområdet, ligger det imponerende 7-etasjers kongepalasset og buddhistiske templer fylt med dekorasjoner, side om side med eksklusive bibliotek, vakre paviljonger, klassiske pagoder samt en rekke fascinerende statuer. De mest anerkjente statuene i Polonnaruwa er imidlertid de fire buddha-figurene ved Gal Vihare. Figurene er hogget ut av en kjempestor granitt-blokk og er så detaljerte at de regnes for å være høydepunktet i de singalesiske kunstnernes evner innenfor uthogging av klipper.

Jeep-safari blant store elefantflokker

Helt andre opplevelser venter på ettermiddagen, hvor bilen skiftes ut med en 4-hjulsdrevet jeep, og dere drar på oppdagelse i Minneriya National Park. Denne frodige nasjonalparken har et utrolig rikt dyreliv.

Etter en lang og variert dag, kjører dere tilbake til hotellet i Dambulla.

 

Sigiriya Rock udsigt i solopgang.jpg

Om morgenen går turen til ”Den kulturelle trekantens” siste høydepunkt, nemlig det sagnomsuste klippefortet Sigiriya. Fortet er enda en grunn til å besøke Sri Lanka. Det ble oppført i det 5. århundre og oppdaget av den britiske arkeologen HCP Bell i 1898. Og ’høydepunkt’ er veldig betegnende, siden Sigiriya ligger på toppen av en 200 meter høy klippe. Det skal dermed forseres en hel del trappetrinn før dere står mellom ruinene på toppen og kan beundre den fantastiske utsikten over det vakre kongelige hageanlegget ved foten av klippen.

Videre mot Kandy

Vel nede igjen fortsetter turen mot Kandy, og underveis vil det være mulighet for å stoppe og strekke på bena ved en av de mange krydder-hagene i Matale. Her kan dere få en kort introduksjon til en av Sri Lankas viktigste eksportvarer, nemlig krydder. Nyt duften og smaken av blant annet kardemomme, pepper, muskatnøtt, kanel og nellik, og hør om kryddernes anvendelse både innenfor matlaging og i Ayurveda-terapi og helsekost-produkter.

Vel framme i Kandy innkvarteres dere på Topaz Hotel eller et annet hotell med tilsvarende standard.

På dag nummer syv starter dere med å kjøre ca. 2,5 time sørover mot byen Nuwara Eliya. Her går dere ombord på toget mot den lille byen Bandarawela. Dere reiser komfortabelt på 1. klasse, mens landskapet i Sri Lankas høyland skifter fra skogkledde fjellsider til uendelige rekker av sirlig anlagte te-plantasjer. Sjåføren har kjørt i forveien med bilen, og venter på dere når dere går av toget.

Skulle toget være avlyst, forsinket eller utsolgt, kjører dere denne vakre turen med deres egen bil og sjåfør.   

I Bandarawela blir dere kjørt til det stemningsfulle Orient Hotel (eller et annet hotell med tilsvarende standard). Her skal dere bo i to netter - det vil si at dere har hele neste dag til å se nærmere på høylandets te-plantasjer, gå på vandreturer, beundre vakre vannfall, besøke den flott beliggende byen Ella, eller hva dere måtte ha lyst til.

På den andre dagen i Bandarawela har dere fritt valg og masse spennende muligheter.

Nyt en ayurveda-behandling

Dere kan også gå en tur i byen Ella, som ligger vakkert i det frodige og kuperte landskapet. Her kan dere besøke et av byens stemningsfulle ayurveda-behandlingssteder og få en avslappende massasje med ayuvediske oljer laget på urter etter klassisk tradisjon.

Dagens kjøretur er blant de vakreste på Sri Lanka. Underveis er det flere muligheter for å ta korte pauser og beundre den fantastiske naturen fra veien som snor seg ned fra det kjølige høylandets grønne te-plantasjer til lavlandets varme jungel. Vel framme ved Yala innkvarteres dere på Hotel Priyankara eller tilsvarende og kan slappe litt av før ettermiddagens safari i en av nasjonalparkene som har flest dyrearter i Asia.

Safarien i Yala National Park foregår i jeep, så det er gode muligheter for å oppleve parkens store variasjon av både dyre- og planteliv på nært hold. Landskapet er variert, gressmarker avløses av busker og mindre skoger, og gjennom hele området ligger det mange sjøer, som tiltrekker nasjonalparkens dyr.

Det er ingen tvil om at det mest populære dyret i Yala er leoparden. Dette sky og truede dyret oppholder seg ofte i skyggen i trekronene eller mellom klippene, så det er absolutt ingen garanti for at dere får se det vakre dyret. Yala anses imidlertid for å være et av de stedene i verden, hvor sannsynligheten er størst.

Hvis dere ikke var så heldige å se leoparden på gårsdagens safari eller hvis dere ønsker enda en spennende tur i Yala National Park, kan dette arrangeres om morgenen. Dere skal virkelig tidlig opp, siden safarien foregår før frokost.

Etter frokosten følger dere stranden langs sørkysten til den lille strandbyen Koggala. Her skal dere tilbringe de neste fire nettene på Koggala Beach Hotel eller et annet hotell med lignende standard.

Dere har god tid til å slappe av og nyte badeferien ved den deilige stranden rundt Koggala og spise på noen av de små hyggelige restaurantene som finnes i området. Spesialitetene er naturligvis lekre sjømat-retter i alle varianter, gjerne tilsatt en god del karry og chili, som kan følges med en lokal øl eller et glass kjølig hvitvin.

Det er tid til en siste dukkert i Det indiske hav og nyte de siste solstrålene, før dere blir hentet på hotellet og kjørt til lufthavnen i Colombo. Vi sørger for at dere er der i god tid, så dere stille og rolig kan komme gjennom check-in og eventuelt ordne de siste innkjøpene, før turen går mot Norge.

Finn den beste prisen

Finn datoer og priser for din reise her og bestill online.

Velg antall reisende

Se din pris. Klikk her og juster antall reisende og legg til flere rom.

Juster antall rom

Velg flyplass

Velg avreisemåned

Velg avreisedato

Fyll ut din personlige informasjon

Vi trenger bare noen få opplysninger om deg. Vennligst fyll ut og du vil motta tilbudet direkte i innboksen din.

Vær så god

Vi har sendt deg et tilbud.
Du finner det i innboksen din innenfor få minutter.

OK

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Doha - Colombo t/r inkludert måltider, drikkevarer og bagasje
 • Lufthavnsskatter og -avgifter
 • Transport fra Colombo Lufthavn til hotell i Colombo
 • Rundreise 9 dager/8 netter med engelsktalende privat sjåfør:
 • 1 natt i Colombo på Hotel Ozo Colombo**** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag
 • 3 netter i Dambulla på Kassapa Lions Rock*** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt i Kandy på Hotel Topaz**** (eller tilsvarende) i Standard Room inkludert frokost og middag
 • 2 netter i Bandarawela på Orient Hotel*** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkludert frokost og middag
 • 1 natt i Yala på Hotel Elephant Reach**** (eller tilsvarende) i Deluxe Room inkludert frokost og middag
 • 2 stk. 0,5 liters flasker vann om dagen pr. person
 • Badeferie:
 • 4 netter i Koggala på Koggala Beach Hotel*** i Sea View Room inkludert frokost og middag
 • Transport fra hotell i Koggala til Colombo Lufthavn

Prisen inkluderer ikke

 • Inngangsbilletter i forbindelse med rundreisen, (223 USD pr. person)
 • Visum til Sri Lanka 
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Personlige utgifter, drikkevarer og drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr og konkursdekning i henhold til Reisegarantifondet (kr. 195 pr. pers.)

Avreise

Ankomst Norge

Bagasje

Hver reisende kan ha med 23 kg bagasje og 1 stk. håndbagasje.

Visum

Det er et krav for et turistvisum på Sri Lanka. Dette kan kjøpes online før avreise eller på flyplassen ved ankomst i Sri Lanka. Husk at passet ditt må være gyldig i 6 måneder etter avreise fra Sri Lanka.

Reisedokumenter

Ca. 10 dager før avreise sender vi avreisepapirene deres, med presise møtetider og -steder.

Få hjelp med reisen

Spør våre Sri Lanka eksperter
Telefon: 8613 7744 | Mail: tilbud@cpt.dk
(åben alle hverdager 9-17)

Bestill en konferansesamtale

Hva skjer nå?

1
Du klikker
på "bestill reisen her”.
2
Vi reserverer plass på fly og hotell.
3
Vi sender bekreftelse
og faktura via e-post.
4
Du betaler og reisen
anses for endelig bestilt.
5
Du får dokumenter
og all nødvendig informasjon
om reisen.
6
Du drar ut og opplever verden med Check Point Travel.
Få en pris på reisen din

Dessverre kan vi ikke vise priser på alle datoer, men vi vil gjerne beregne en pris for deg. Er du interessert i reisen og vil du vite hva det koster? Vennligst fyll ut feltene under. Vi bekrefter med en nøyaktig pris på reisen din. Absolutt ingen forpliktelse, selvfølgelig.

Tilpass søket ditt

Barn er som regel gratis eller tett på gratis å ta med. Husk imidlertid å informere oss om at du har en baby på reisen. Du kan gjøre det senere i bestillingsprosessen.

Les mer

Prisgaranti

Hvis du kan kjøpe turen billigere andre steder, så vil vi matche prisen og gi deg ytterligere 250 kroner i rabatt per. person.

Les mer

Fri avbestilling

Hvis du bestiller online, kan du angre kjøpet innen 48 timer - ganske enkelt.

Les mer
shutterstock_368092850 Bakers falls. Horton plains national park. Sri Lanka..jpg
Sri Lanka_Temarker_109572140.jpg

Inspirasjon

Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel