Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Adobestock 322535378
Sri Lanka reiser Opplev smukk natur
Istock 686646246
Sri Lanka reiser Møt Sri Lankas vilde dyr
Female Tea Pickers In Plantage, Sri Lanka
Sri Lanka reiser Opplev høylandet
sunrise in the jungles of Sri Lanka.jpg
Reiser til Sri Lanka Opplev spektakulære landskaper
Adobestock 48871425
Rejser til Sri Lanka Se vilde elefanter
shutterstock_253468045 train from Nuwara Eliya to Kandy among tea plantations in the highlands of Sri Lanka.jpg
Reiser til Sri Lanka Ta på en magisk reise med tog
Famlieferie På Sri Lanka
Rejser til Sri Lanka Oplev Sri Lanka i børnehøjde

Det praktiske

FØR AVREISE

Pass og visum

Den reisende er selv ansvarlig for å ha et gyldig pass. Dette gjelder også for barn, som skal ha sitt eget pass. Passet skal være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst. Det er krav om turistvisum til Sri Lanka. Visumet kan kjøpes i lufthavnen ved ankomst til Sri Lanka og betales kontant i USD. Det kan også søkes om og betales for visum før avreise via www.eta.gov.lk, det koster 30 USD pr. person. Kopi av det elektroniske visumet skal vises ved check-in i lufthavnen. Turistvisum til Sri Lanka er gyldig i 30 dager fra innreisedatoen, men kan forlenges med opptil 6 måneder etter innreisedato. Ytterligere informasjon vedrørende pass- og visumregler kan leses på Utenriksdepartementets nettside.

Vaksinasjoner

Som reisebyrå kan vi ikke gi råd om vaksinasjoner, men det er viktig å kontakte en reisemedisinsk klinikk eller din egen lege for råd og veiledning. Hos Folkehelseinstituttet, fhi.no, finner du anbefalinger om vaksinasjoner til reisemål over hele verden.

Reiseforsikring 

Vi anbefaler alltid at man tegner en reiseforsikring. Vi hjelper gjerne med å få tegnet en forsikring som passer.

Situasjonen i landet

Vi oppfordrer alltid til å undersøke den aktuelle situasjonen i det landet dere har planer om å reise til. Dette gjøres enklest på Utenriksdepartementets nettside. Denne siden inneholder råd og opplysninger til norske turister i mange land og områder med en særlig risiko på grunn av krig, fare for terrorisme, uroligheter, naturkatastrofer, kriminalitet m.m.

CHECK-IN

Online check-in

Mange flyselskaper har i dag online check-in på deres nettside. Check-in kan foretas fra 12 timer til flere dager før avreise.

Frammøte

På avreisedagen anbefaler vi frammøte minimum 2 timer før avgang. Siden møtetidspunktet kan variere hos de forskjellige flyselskapene og i de enkelte lufthavnene, anbefaler vi at dere undersøker den anbefalte møtetiden på lufthavnens nettside.

Bagasjeregler

Generelt er det tillatt å ha med 20 kg bagasje pr. reisedeltaker og 7 kg håndbagasje. Reglene kan imidlertid variere fra flyselskap til flyselskap, så vi anbefaler derfor at dere undersøker de aktuelle reglene på flyselskapets hjemmeside. Vi anbefaler dessuten at dere tegner en bagasjeforsikring, siden både flyselskapets og vårt ansvar er begrenset ved forsinket eller bortkommet bagasje.

Håndbagasje

Husk at eventuelle væsker i håndbagasjen skal være pakket i en 1 liters plastpose med glidelåslukning, før dere stiller dere i kø ved sikkerhetskontrollen. Hver beholder må maksimum inneholde 100 ml pr. stk. (maksimum 1 liter i alt). Posen skal vises til sikkerhetspersonalet. Medisin i form av væske, gelé eller andre flytende former, er unntatt fra reglene for væsker i håndbagasjen. Det anbefales at dere allerede før reisen skaffer dokumentasjon for hvilken medisin dere tar med i bagasjen.

PÅ FLYREISEN

Tax Free

Vi gjør oppmerksom på at tollfrie varer i håndbagasjen i form av væsker (parfyme, kosmetikk, kremer, vin m.m.) konfiskeres i forbindelse med flybytte i Europa. Det er som regel mulig å handle tollfrie varer i forbindelse med den siste mellomlandingen og/eller om bord på flyet, før dere kommer til sluttdestinasjonen.

ANKOMST

Manglende bagasje

Mangler bagasjen når dere kommer fram, så kontakt flyselskapet og forsikringsselskapet deres, før dere forlater lufthavnen.

Mottagelse

Vår lokale representant og sjåfør står klar til å møte dere ved ankomsten. Dere blir ønsket velkommen og får utlevert en velkomstkonvolutt med forskjellig informasjon. Her finner dere også tidspunktet for når dere blir hentet på hotellet i forbindelse med hjemreisen.

Hotellgebyr

Vær oppmerksom på at det noen steder oppkreves et hotelfee/gebyr lokalt.

PÅ SRI LANKA

Tidsforskjell

Sri Lanka er 3,5 eller 4,5 time foran i forhold til Norge, avhengig av sommer- eller vintertid.

Valuta

Myntenheten på Sri Lanka er rupi (rupee) og forkortes LKR. Se rupiens aktuelle kursverdi på Norges Banks hjemmeside.

Kredittkort

Internasjonale kredittkort kan brukes mange steder på Sri Lanka. Dere vil imidlertid oppleve at mange små butikker og kiosker ikke tar imot kredittkort. Det samme gjelder markedsboder og taxier. Derfor bør dere heve noen kontanter til småkjøp underveis. Bruk helst de minibankene som finnes i forbindelse med banker. Vær veldig oppmerksom på å skjule pinkoden hvis dere benytter automatene på gaten. Det er en maksimumsgrense for hvor mange kontanter som kan heves pr. dag. Grensen avhenger av korttype og den avtalen dere har med banken. Dere kan med fordel snakke med banken deres før avreise.

Drikkevann

Dere bør ikke drikke vannet i springen, men kun drikke kjøpevann på flaske. En flaske vann koster ikke mye og kan kjøpes over alt.

Elektrisitet, mobiltelefoni og internett

På Sri Lanka er strømstyrken 220 volt, som i Norge. Typen stikkontakter varierer mye. De fleste steder kan dere bruke de norske tobens-støpslene, om enn noen ganger under litt alternative forhold. Adaptere kan kjøpes billig i lokale supermarkeder og kiosker eller dere kan ta med et adaptersett, som har flere typer kontakter å velge mellom, hjemmefra. Vær forberedt på at det noen steder er dårlig dekning på mobiltelefonen. Det finnes etterhvert mange internett-cafeer de fleste steder på Sri Lanka, men du skal være forberedt på at forbindelsen ikke alltid er like god. Et godt råd er å sende deg selv en e-mail/sms med viktige opplysninger, som for eksempel ditt passnummer, kjørekort, telefonnummer til sperring av kredittkort og avgangstidspunkter på flybilletter. På den måten kan du raskt finne disse opplysningene, hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for tyveri.

Drikkepenger

Det er vanlig å gi drikkepenger på Sri Lanka. Drikkepenger til lokale guider og sjåfører er ikke inkludert i prisen på reisen. Taxisjåfører og servitører regner med 10-15% i drikkepenger. Er drikkepengesystemet organisert, vil det framgå av regningen at det er lagt «service charge» på den. Drikkepenger til stuepikene på hotellet er veldig velsett og de kan legges under hodeputen.

Klima

Klimaet på Sri Lanka er tropisk. Været varierer alt etter hvor på øya dere befinner dere. Men generelt sett er den tørreste tiden fra desember til mars.

Påkledning

Skal dere besøke templer eller andre hellige steder på Sri Lanka, skal dere huske å dekke til både knær og skuldre – lange bukser eller langt skjørt og skjorte eller langermet genser/bluse anbefales. Før du besøker et tempel, en moské eller et privat hjem tar man skoene av. Husk også at du skal holde fotsålene vekk fra andre mennesker eller helligdommer. Ved noen muslimske helligdommer skal kvinner dekke til håret.

Lokal transport

Det er gode transportmuligheter på Sri Lanka. Det er gule taxier i alle større byer, og det er lett å praie dem på gaten. Det anbefales å avtale en pris før turen begynner. Sri Lanka har et velutviklet buss- og togsystem som finnes i stort sett alle byer. Vær oppmerksom på at busser og tog ofte er overfylte, så det kan være en fordel å bestille plassbillett til toget på forhånd.

HJELP PÅ REISEN

Hvis det mot formodning skulle oppstå problemer på reisen, så kontakt i første omgang vår lokale reisearrangør, som vil gjøre sitt beste for å hjelpe dere. Ellers er dere naturligvis også velkomne til å kontakte oss i åpningstiden. Dere kan skrive til oss på cpt@cpt.dk eller ringe til oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åpent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 16.30. I spesielle nødstilfeller utenfor kontorets åpningstid kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11.

HJEMREISE

Gjenbekreftelse

Gjenbekreftelse av flybillettene til hjemreisen kreves bare av noen få flyselskap. Det skal skje senest 72 timer før avgang enten direkte ved flyselskapet eller via din reisekonsulent. Er det ikke nødvendig å gjenbekrefte reisen, råder vi deg til å følge eventuelle endringer på www.checkmytrip.com.

Check-in

Ved hjemreisen er det en god idé at dere ankommer lufthavnen i god tid før avreisetidspunktet – gjerne 2,5 time før. Vi anbefaler at dere sjekker den aktuelle reiseplanen på www.checkmytrip.com.

 

Kandy_Tooth Temple_Pera Hera festival celebrate the tooth of Buddha_140262889.jpg
yala1.jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel