Sri Lankan tea picker..jpg
Reiser til Sri Lanka
Bo på strandhotel i Koggala på vores Sri Lanka rejser
Elefanter på Sri Lanka
ELLA - Hike i højlandet på Check Point Travels rejser til Sri Lanka
Højlandet i Ella. Oplev temarkerne på vores Sri Lanka rejser
Dyrelivet på Sri Lanka. Oplev smukke leoparder i Yala National Park
Ella - Little Adam's peak udsigtspost på Sri Lanka
Negombo på Sri Lanka - Traditionel srilankansk fiskerbåd

Været på Sri Lanka

På Sri Lanka er klimaet tropisk. Derfor er det både tørre og mer regnvåte perioder. Men så enkelt kan det imidlertid ikke helt beskrives, siden landet påvirkes av to monsuner som rammer hver sin del av landet på forskjellige tidspunkter. Det gode ved dette er at det stort sett alltid er fint vær et sted eller annet sted på øya.

Temperaturmessig er det ca. 30º C om dagen ved kysten - året rundt. Om natten er temperaturen normalt på 20-25° C ved kysten. I det sentrale høylandet, hvor den berømte teen dyrkes, er klimaet noe kjøligere. Her er dagtemperaturene på omkring 20° C i gjennomsnitt, mens temperaturen om natten kommer ned på omkring 10°. Det er en god idé å ta med seg en varm genser hit.

Klimamessig er det normalt best å reise i perioden fra desember til mars, når det dreier seg om sør- og vestkysten.

Ønsker dere å ta sommerferien på Sri Lanka, så er nord- og østkysten det beste området fra mai til september.

Klimaet på Sri Lanka gjør det altså mulig å reise til øya i fint vær året rundt. Det vil si, slik er det som regel - men vi kan dessverre ikke styre værgudene.

Det er heller ikke slik at man ikke kan reise hit utenfor de nevnte periodene. Klimaet gjør jo at det aldri er kaldt på øya. Så overveier dere å reise til Sri Lanka – kan landet by på litt av alt. 

Klimaet på Sri Lanka

Fra mai til august bringer Yala-monsunen regn til Sri Lankas sørvestlige halvdel, som blant annet inkluderer Galle og Colombo og byene imellom. Den tørre tiden i dette området er fra desember til mars.

I den nordlige og østlige delen av Sri Lanka er tørre og våte årstider helt annerledes fordelt. Her er den tørre perioden - som det er best å reise i - fra mai til september. Fra oktober til januar er det til gjengjeld en del regn og vind i denne delen av landet på grunn av Maha-monsunen.

shutterstock_187018799 Sri Lankan Leopard Yala, Sri Lanka.jpg
shutterstock_337464425 Jetavanaramaya dagoba in the ruins of Jetavana in the sacred world heritage city of Anuradhapura, Sri Lanka.jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel