Khao Lak, Khao Sok og Khanom

  • 5 netter på 4-stjerners resort i Khao Lak
  • 2 netter/3 dager i Khao Sok Nasjonalpark
  • Jungle Lake Safari i Khao Sok
  • 5 netter på 4-stjerners resort i Khanom
  • Palmer, sandstrand og jungel-eventyr
  • Inkludert fly, hotell og frokost

kr. 16.250,-

15 dager fra kr. 15.350,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 04. nov 2021

Reiseplan

Nyt livet på stranden i Khao Lak på skjønne La Flora Resort. Herfra går turen til jungelen i Khao Sok, hvor dere overnatter i luksuriøse telt – den ene natten i en flytende teltleir på Cheow Larn Lake. Til slutt får dere noen dager på stemningsfulle Aava Resort ved stranden i uspolerte Khanom.

På denne turen får dere virkelig mange opplevelser. På 15 dager får dere muligheten til å se et fantastisk utvalg av hva Thailand kan by på – lange palmestrender, frodig jungel og avslapping i vakre omgivelser. Først får dere fem netter på det 4-stjerners hotellet La Flora Resort & Spa i Khao Lak. Resortet ligger rett ned til en av Thailands beste strender med utsikt over Andamanhavets asurblå vann.

Deretter skal dere på tre dagers eventyr i jungelen i Khao Sok National Park, hvor dere overnatter i luksuriøse telt – den ene natten i en flytende teltleir på Cheow Larn Lake. I nasjonalparken kommer dere blant annet til å ta båt nedover elven omgitt av den frodige jungelen, dere kommer på vandretur i regnskogen, og kommer helt tett innpå på elefanter i deres naturlige omgivelser.

Til slutt får dere fem netter nær den lille, uspolerte byen Khanom, hvor dere kan slappe av og lade opp batteriene på et deilig 4-stjerners resort, som ligger helt ned til en kilometerlang sandstrand.

Fra Norge flyr dere mot Thailand. 

Dere lander i lufthavnen i Phuket, og herfra er det ca.  halvannen times kjøring med bil til hotellet i Khao Lak. Her blir dere innkvartert på det hyggelige La Flora Resort & Spa for de neste 5 nettene.

La Flora Resort & Spa ligger rett ned til den gylne sandstranden Bang Niang, som har vaiende palmer på den ene siden og Andamanhavets krystallklare vann på den andre. Her har dere den perfekte rammen for å slappe av og bli bortskjemt i vakre omgivelser.

La Flora er oppført i moderne asiatisk stil. Det er svømmebasseng, gode restauranter og store rom. Dere bor på et smakfullt innredet rom på 45 m², med et stort bad og egen altan/terrasse.

Når dere ikke slapper av ved bassenget eller stranden, kan dere utforske det spennende Khao Lak-området. Khao Lak er et langstrakt område langs kysten, nord for Phuket. Her finnes det mange små byer og hotell, og stemningen er avslappet.

Midt i området ligger Khao Lak by med cirka 5.000 innbyggere. På tross av byens beskjedne størrelse, er det et stort utvalg av restauranter og butikker. Byen har klart å bevare en god del av den opprinnelige, landlige sjarmen, og man skal ikke langt utenfor byen for å føle seg langt fra den vanlige turistruten.

Bruk for eksempel en halv eller en hel dag på å dra på snorkeltur til det vakre korallrevet rundt Surin- og Similan-øyene (best fra november til april), besøk de dramatiske klippekystene i Phang Nga-bukta, de lokale fiskelandsbyene langs kysten, lær hemmelighetene i det thailandske kjøkken på et kokkekurs eller ta båten til tropeøya Koh Phi Phi.

Mulighetene i Khao Lak er mange, men hva dere vil gjøre, er jo helt opp til dere.

Dag 7

Fra Khao Lak bærer det i nordøstlig retning, inn i nasjonalparken Khao Soks jungel. Her venter tre dagers safariopplevelser i den ville naturen hos Elephant Hills. Dere har to overnattinger i jungelen, og det foregår i luksuriøse safaritelt - den ene natten i en flytende teltleir på Cheow Larn Lake. Det er en veldig spesiell opplevelse å legge seg til å sove med jungelens lyder rett utenfor teltduken - så er man for alvor på eventyr!

Etter ankomst og innkvartering i luksuriøse safaritelt er det tid for lunsj.

Etter maten kan dere bli med nedover Sok-elven på en spennende og flott kanosafari gjennom jungelen. Sett dere til rette og nyt Khao Soks skjønnhet, mens dere flyter rolig av sted og kan betrakte kalksteinfjellene og grønnkledde klipper dekket av tropiske planter som tårner seg opp. Her opplever dere naturens frodighet, stort sett som den har vært i tusenvis av år.

Efter kanoturen har det blitt tid til å møte stedets kjente og elskede elefanter. Elefantene blir passet etter alle kunstens regler, og Elephant Hills har vunnet mange priser for sitt arbeide for elefantene, og også for deres måte å la turistene møte dyrene på: Turistene får en spennende opplevelse, uten at dyrene på noen måte lider overlast.

Dere får mulighet for å gi elefantene mat, vaske dem og skrubbe dem med kokosnøttskall - og vi skal hilse å si at de elsker å bli skrubbet. I det hele tatt er det en stor opplevelse å komme så tett på Asias største landlevende dyr. En opplevelse som særlig barna vil sette veldig stor pris på.

Om kvelden er det danseoppvisning og matlagingspresentasjon, som etterfølges av en god middag. Og det er naturligvis også tid til å kose seg ved luksusteltet, hvor dere kan sitte og suge inn den helt spesielle jungelatmosfæren, duftene og de spennende lydene fra eksotiske dyr.

Deretter går dere til ro for natten i luksussafariteltet deres - i The Elephant Camp, som er stedets hovedleir.

Dag 8

Dere våkner i teltet til lydene av kvitrende fugler og når solen har fjernet morgenens regnskogdis, stemmer gibbonapene med i koret, og deres rop høres utover dalen.

Etter en lekker frokost, begynner dagens eventyr på markedet i landsbyen Takhun, hvor dere opplever det thailandske livet på landet.

Etter besøket i Takhun, blir det båttur i en tradisjonell "longtail boat" på Cheow Larn Lake, som er en av Sør-Thailands mer oversette attraksjoner. Her er det imidlertid mye å se. Området er hjemsted for ville elefanter, den sjeldne asiatiske oksen, nesehornfugler og hundrevis av andre tropiske fugler, samt flere apearter, reptiler og til og med tigre og leoparder. Det rike dyrelivet gjør området til et av de viktigste og mest unike regnskogområder i hele Sørøst-Asia.         

Etter båtturen ankommer dere til den flytende Elephant Hills Rainforest Camp, som ligger i hjertet av nasjonalparken. Her blir dere tatt imot av det vennlige personalet, som hjelper dere på plass med kofferter og lignende i deres flytende luksustelt med eget bad, en ordentlig seng og alt hva man ellers forventer av et moderne hotellrom. Samtidig med den moderne komfort, kan dere nyte den uspolerte naturen rett utenfor teltet.

Når alle er på plass, er det tid for lunsj. Gå til bords og nyt den lekre buffeten med nylagede thairetter, mens dere beundrer utsikten over Cheow-Lan-Lake.  

Etter lunsj er det lagt opp til jungelsafari til fots. Sammen med en guide opplever dere en av verdens eldste regnskoger. Dere vandrer mellom eksotiske planter, tropiske trær, orkidéer, palmer og bambus - variasjonen i vegetasjonen er imponerende. Samtidig hører dere - og kanskje ser - noen av de spennende dyreartene som lever i regnskogen. Hør gibbonapene kalle på sine venner, se apene svinge seg fra gren til gren, beundre vakre sommerfuglene som flagrer mellom trærne. Alle dager i jungelen er forskjellige, og man vet aldri hva man kommer til å oppleve - men det er alltid noe spennende. Det er fantastisk å oppleve hvordan så mange dyrearter og planter lever i harmoni. 

Resten av ettermiddagen er det "fri", og dere kan gjøre hva dere har lyst til. Ta for eksempel en dukkert i elven ved deres flytende "bolig" mens solen går ned bak fjellene, etterfulgt av en forfriskende dusj, før middagen blir servert. Etterpå er det deilig å sitte og nyte lydene fra naturen - under en stjerneklar himmel. 

Dag 9

Start eventuelt dagen med en morgendukkert i det klare elvevannet ved deres flytende safaritelt.

Etter frokosten, som dere nyter med utsikt over elven fra dekket ved teltet deres, er det kanosafari i de små forgreningene av Cheow-Lan-Lake. Padle av gårde og se om dere kan få øye på de dovne nesehornfuglene som gjemmer seg i tretoppene. 

Etter kanoturen serveres det for siste gang her, en deilig lunsj, før turen går videre mot den uspolerte stranden i Khanom.

View 008

Etter lunsjen i Khao Sok, starter turen til Khanom, hvor avslapping på stranden i vakre omgivelser venter dere. Fra jungelen i Khao Sok blir dere kjørt til Khanom - en tur på ca. 3,5 timer. Vel framme i Khanom blir dere innlosjert på det lekre Aava Resort & Spa i et flott Deluxe-rom i moderne thai-stil.

Dere har fem netter på hotellet, som ligger helt ned til den flere kilometer lange Nadan-stranden. Dagene kan brukes til å flate ut, fordøye inntrykkene fra jungelen og slappe fullstendig av. Det eneste dere skal ta stilling til, er om dere skal hoppe i bassenget eller gå de få skrittene ned til stranden. Og så selvfølgelig hva dere skal velge fra menyen om kvelden.

Behøver dere avveksling fra det late strandlivet, så inneholder det forholdsvis uspolerte Khanom-området også muligheter for et par spennende opplevelser. Dere kan for eksempel dra på båttur og se om dere kan se de sjeldne, rosa albinodelfinene. Dere kan beundre vannfall og grotter i nasjonalparken Khao Luang, eller dere kan besøke noen av de små fiskelandsbyene langs kysten. Onsdag og søndag morgen er det dessuten marked i Khanom-by, så hit kan dere dra og se lokale bønder og fiskere komme til byen med friske varer - det er alltid en munter og fargerik affære. Dere kan også ta en dagstur til den populære ferieøya Koh Samui, som ligger i farvannet utenfor for Khanom.

Alt dette er bare muligheter - dere bestemmer heldigvis fullstendig selv, hva dagene i deres eget lille strandparadis skal brukes til.

Etter en deilig ferie i Thailand begynner hjemreisen mot Norge. Dere hentes på avtalt tidspunkt på hotellet og kjøres til lufthavnen i Surat Thani - en tur på omkring 1,5 time. Fra Surat Thani går flyet til Bangkok, og herfra settes kursen mot Norge.