Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Vietnam-desktop.jpg (1)
Reiser til Vietnam
Mekong delta, Can Tho, Vietnam  shutterstock_74636878.jpg
shutterstock_125079869 HANOI, VIETNAM - APRIL 21 Unidentified flower vendor at the flower small market on April 21, 2012 in Hanoi, Vietnam..jpg
shutterstock_188298236 HOI AN, VIETNAM -APRIL 16 Cua Dai Beach in Hoi An, Vietnam on April 16, 2014 in Hoian, Vietnam..jpg
Vietnam-desktop.jpg
LungPhin_5576.JPG

Vietnam - Viktig informasjon og gode råd

FØR AVREISE

Pass og visum

Du er som reisende selv ansvarlig for å ha et gyldig pass. Dette gjelder også for barn, som skal ha sitt eget pass. Passet skal være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomsten. Norske statsborgere som skal reise til Vietnam, behøver ikke et turistvisum så lenge reisens varighet ikke overskrider 15 dager. Reiser av lenger varighet enn 15 dager krever e-visum, som dere kan søke om her. Ytterligere informasjon vedrørende pass- og visumregler kan leses på Utenriksdepartementets reiseinformasjon.

Vaksinasjoner

Som reisebyrå skal vi ikke gi råd om vaksinasjoner, derfor det er viktig å oppsøke en reisemedisinsk klinikk eller fastlegen for råd og veiledning. Hos Folkehelseinstituttet, fhi.no finner du anbefalinger om vaksinasjoner til reisemål over hele verden.  

Reiseforsikring

Vi anbefaler alltid at reisende tegner en reiseforsikring. Vi anbefaler Europeiske Reiseforsikring.

Situasjonen i landet

Vi oppfordrer til alltid å undersøke den gjeldende situasjon i det landet dere har planer om å reise til. Dette gjøres best på Utenriksdepartementets reiseinformasjon, som inneholder råd og opplysninger til norske turister om en rekke land og områder i verden.

INNSJEKKING

Online check-in

Mange flyselskaper har i dag online check-in på sin hjemmeside. Check-in kan foretas fra 12 timer til flere dager før avreise.

Frammøte

På avreisedagen anbefaler vi frammøte minimum 2 timer før avgang. Siden tidspunktet for frammøte kan variere mellom de forskjellige flyselskapene og i de enkelte lufthavnene, anbefaler vi at dere undersøker den anbefalte møtetiden på lufthavnens hjemmeside.

Bagasjeregler

Generelt er det tillatt å medbringe 20 kg bagasje pr. reisedeltaker i tillegg til 7 kg håndbagasje. Reglene kan imidlertid variere fra flyselskap til flyselskap, så vi anbefaler derfor at dere undersøker de aktuelle reglene på flyselskapets hjemmeside. Vi anbefaler dessuten, at dere tegner en bagasjeforsikring, siden både flyselskapets og vårt ansvar er begrenset ved forsinket eller bortkommet bagasje.

Håndbagasje

Husk at eventuelle væsker i håndbagasjen skal være pakket i en 1 liters plastpose med glidelåslukning, før dere stiller dere i kø ved sikkerhetskontrollen. Hver beholder må maks. inneholde 100 ml (maks. 1 liter til sammen). Posen skal vises fram til sikkerhetspersonalet. Medisin i væskeform, gelé eller lignende flytende former, er unntatt fra reglene for væsker i håndbagasje. Det anbefales at dere allerede før reisen skaffer dokumentasjon for hvilken medisin dere har med i håndbagasjen.

PÅ FLYREISEN

Tax Free

Vi gjør oppmerksom på at tollfrie varer i håndbagasjen i form av væsker (parfyme, kosmetikk, kremer, vin m.m.) konfiskeres i forbindelse med flybytte i Europa. Det er som regel mulig å kjøpe tollfrie varer i forbindelse med den siste mellomlandingen og/eller om bord på flyet, før dere når sluttdestinasjonen.

ANKOMST

Manglende bagasje

Hvis bagasjen deres mangler når dere kommer fram, så ta kontakt med forsikringsselskapet og flyselskapet, før dere forlater lufthavnen.

Mottagelse

En representant for vår agent i Vietnam står klar til å møte dere ved ankomsten på flyplassen.

Hotellgebyr

Vær oppmerksom på at det noen steder oppkreves et hotelfee/gebyr lokalt.

I VIETNAM

Tidsforskjell

Vietnam er 5 eller 6 timer foran i forhold til Norge, avhengig av sommer- eller vintertid.

Valuta

Myntenheten i Vietnam er dong og forkortes VND (lokalt: d). Se dongens aktuelle kurs på Norges Banks hjemmeside.

Kredittkort

Internasjonale kredittkort kan brukes mange steder i Vietnam. Dere vil imidlertid oppleve at mange mindre butikker og kiosker ikke tar imot kredittkort. Det samme gjelder markedsboder og taxier. Derfor bør dere heve noen kontanter til småkjøp underveis. Bruk helst de minibankene som finnes i forbindelse med bankene. Vær ellers veldig oppmerksom på å dekke til pinkoden, hvis dere benytter automatene på gaten. Det er en øvre grense for hvor mange kontanter man kan heve pr. dag. Grensen avhenger av hvilket kort dere har og avtalen dere har med banken. Dere kan med fordel snakke med banken om dette før avreise.

Drikkevann

Dere bør ikke drikke vannet fra springen, men kjøpe vann på flaske. En flaske kildevann koster ikke mye og kan kjøpes overalt.

Elektrisitet, mobiltelefoni og internett

I Vietnam er strømstyrken 220 volt, som i Norge. Normalt er støpslene som i Norge, men det kan finnes forskjellige typer. Det er derfor en god idé å ta med et adaptersett, som har flere typer støpsler å velge mellom. Vær forberedt på at det noen steder er dårlig dekning på mobiltelefonen. Det finnes etterhvert mange internett-cafeer de fleste steder i Vietnam, men du skal være forberedt på at forbindelsen ikke alltid er like god. Et godt råd er å sende deg selv en e-post med viktige opplysninger, som pass- og førerkortnummer,  telefonnummer for sperring av kredittkort og avgangstidspunkt på flybilletter. Da kan du raskt og enkelt få adgang til disse opplysningene, hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for tyveri.

Drikkepenger

Det er normalt å gi drikkepenger i Vietnam. Drikkepenger til lokale guider og sjåfører er ikke inkludert i prisen for reisen. Taxisjåfører og servitører regner med 10-15 % i drikkepenger. Er drikkepengesystemet organisert, vil det framgå at det er lagt til 10-15 % service charge på regningen. Drikkepenger til stuepikene på hotellet blir det også satt stor pris på og disse kan legges under hodeputen.

Klima

Klimaet i Vietnam er tropisk. Været varierer alt etter hvor i Vietnam dere befinner dere. I sommerperioden anbefales det å dra til det nordlige og sentrale Vietnam, mens den sørlige delen av landet anbefales i vinterperioden.

Påkledning

Skal dere besøke templer eller andre hellige steder i Vietnam, skal dere huske å dekke til både knær og skuldre – lange bukser eller langt skjørt og skjorte eller langermet bluse anbefales. Før dere går inn i et tempel eller et privat hjem tas skoene av. Husk også å holde fotsålene vekk fra andre mennesker eller helligdommer.

Lokal transport

Det er gode transportmuligheter i Vietnam. Mange steder finnes det cycloer, som lett kan praies på gaten. Vietnam har mange taxier i de større byene, og det er også enkelt å praie dem på gaten. Det anbefales å avtale en pris før turen starter, hvis taxien ikke kjører med taksameter. I stort sett alle byer i Vietnam finnes det et velutviklet buss- og togsystem.

HJELP PÅ REISEN

Hvis det mot formodning skulle oppstå problemer på reisen, kontakt da i første omgang vår lokale reisearrangør, som vil gjøre sitt beste for å hjelpe dere. Ellers er dere naturligvis også velkomne til å kontakte oss i åpningstiden. Dere kan skrive til oss på cpt@cpt.dk eller ringe oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åpent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 16.30. I spesielle nødstilfeller utenfor kontorets normale åpningstid, kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11.

HJEMREISE

Gjenbekreftelse

Gjenbekreftelse av hjemreisen kreves bare av noen få flyselskap. Det skal skje senest 72 timer før avgang enten direkte hos flyselskapet eller hos din reisekonsulent. Er det ikke nødvendig å gjenbekrefte reisen, råder vi deg uansett til å følge eventuelle endringer på www.checkmytrip.com.

Check-in

Ved hjemreisen er det en god idé å ankomme lufthavnen i god tid før avreisetidspunktet – gjerne 2½ time før. Vi anbefaler at dere sjekker den aktuelle reiseplanen på www.checkmytrip.com.

Old Town, Hoi An, Vietnam  shutterstock_53921464.jpg
Mu Cang Chai - Vietnam Growing rice on terraced fields in Hoang Su Phi - Ha Giang - Vietnam (1).jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel