Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Dyr Amboseli15
Dyr Amboseli1
Dyr Amboseli3
Dyr Amboseli14
L2420414
L2430133
L2440578

Amboseli Nasjonalpark

Amboseli nasjonalpark ligger ved grensen til Tanzania, rett ved foten av Mount Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell med snø og is på toppen. Kilimanjaro, som er 5895 meter høyt, er også verdens høyeste frittstående fjell, som blir forsøkt besteget hver eneste dag, hele året. Kilimanjaro er spesielt vakkert å se tidlig om morgenen og sent på dagen.

Dyr Amboseli10

Amboseli nasjonalpark er for deg som virkelig ønsker å oppleve elefantene i deres naturlige habitat. Nasjonalparken har hundrevis av elefanter som kommer i store flokker for å nyte godt av våtmarksområdene, hvor de enkelt kan drikke og spise seg mette. Vannet kommer fra Kilimanjaro, som hver dag fyller våtmarksområdene med friskt, kjølig vann fra fjellet.

I tillegg til de store elefantflokkene har Amboseli også et imponerende fugleliv. Det er registrert over 370 forskjellige fuglearter, så nasjonalparken er også et paradis for ornitologer.

Safari i Amboseli nasjonalpark

Kombinasjonen av den fantastiske naturen og de ville dyrene har gjort Amboseli til en populær nasjonalpark i Kenya. Muligheten til å se elefantene i sumpen med Kilimanjaro i bakgrunnen er drømmescenariet for enhver safarigjest. I Amboseli finner du fjellet som kalles "Observation Hill". Det er en kort vandretur på ca. 15 minutter. Når du når toppen, blir du belønnet med den mest betagende utsikten, med Kilimanjaro som bakteppe. Fra Observation Hill får du også oversikt over den store sumpen hvor elefantene samles.

Kenya Dyr Foto48

Amboseli har et variert terreng med en flat og åpen savanne, skogområder med akasietrær, steinete områder med busker, sumper og våtmarker. Dette gir dyrene mange muligheter for gode gjemmesteder.

Lake Amboseli, som tidligere var en større saltsjø, er i dag en uttørket innsjø der små saltkrystaller danner søyler i luften, som svever over den tørre sletten. Det tørre landskapet gjør det mye enklere å få øye på ulike dyr og fugler. Den lave vegetasjonen gjør også at man kan se svært langt over savannen.

Kenya Dyr Foto95 (1)

I Amboseli kan du selvfølgelig også se mange andre dyr enn elefanter og fugler. Det finnes giraffer, sebraer, flodhester, bøfler, geparder og impalaer.

Beste tid å besøke Amboseli nasjonalpark

Amboseli National Park er bedst af besøge i de tørre måneder; fra januar til februar og igen fra juli til oktober. I disse perioder samles de store elefantflokke rundt om sumpområderne.