Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
surfer på North Shore, Oahu.jpg

Oahu er den tredje største av Hawaii-øyene og den med den største befolkningen. Øya har mange spennende opplevelsesmuligheter. Her kan du lese om noen av våre anbefalinger på Oahu.

shutterstock_234229498 Spectacular view of Honolulu city, Oahu, Hawaii.jpg

Waikiki Beach og Honolulu

Honolulu er hovedstaden på Oahu. Her kan du for eksempel nyte den berømte Waikiki Beach, som regnes som en av USA's beste strender. Det er en utmerket sandstrand som innbyr til avslapning og solbading.

I Honolulu har du også gode muligheter for å få deg noen virkelig gode måltider. Her er det noe for enhver smak og lommebok. Enten du liker italiensk, tradisjonell amerikansk, meksikansk eller japansk mat, vil du finne noe for deg i Honolulu. Prøv for eksempel en god porsjon italiensk pasta med rødvin på restauranten "Arancino" i byens sentrum. Eller kanskje en burger med pommes frites og en iskald øl på Hard Rock Cafe Honolulu.

I Honolulu kan du også dra på shopping i en rekke eksklusive butikker langs hovedgaten.

Diamond Head

Fra toppen av Diamond Head-vulkankrateret er det en fantastisk utsikt over Waikiki Beach og Honolulu. Du kan for eksempel leie sykler i Honolulu og sykle turen ut til krateret litt utenfor byen. Det er en flott sykkeltur som fører deg inn i det gamle krateret. Her kan du parkere syklene og betale en liten avgift for å få adgang til den bratte vandreturen på trapper og stier mot toppen av krateret. Husk å ha rikelig med drikke til turen, da det kan bli litt varmt. På toppen av Diamond Head blir du belønnet for anstrengelsene med en fantastisk utsikt over Waikiki Beach og Honolulu.

Pearl Harbor

Pearl Harbor er uten tvil en av de mest berømte attraksjonene (kanskje sammen med Waikiki Beach) på Oahu - og med god grunn. Det er en spennende og stemningsfull opplevelse å besøke den legendariske flåtebasen samt museet, som ligger cirka 45 minutters busstur fra Honolulu.

Flere busser går fra Honolulu - for eksempel rute 20 og 42, som stopper direkte ved USS Arizona Memorial Visitor Center.

Høydepunktet ved Pearl Harbor er uten tvil å bli seilt ut til USS Arizona Memorial, som er et smakfullt hvitt monument som ligger midt i bukten over vraket av skipet USS Arizona, som ble bombet og sank da over 400 japanske kampfly angrep den 7. desember 1941.

Det er også spennende å gå om bord på det store krigsskipet USS Missouri, som ligger i bukten i dag. På dette skipet ble andre verdenskrig avsluttet, og det er spesielt å stå på dekket og se på overgivelsesdokumentene som japanerne signerte på skipet den 2. september 1945.

Ved museet kan du også se en kort film som gir et interessant innblikk i bakgrunnen for angrepet på Pearl Harbor. Til slutt kan du også gå om bord på en stor ubåt og se ulike minnesmerker rundt omkring på museumsområdet.

North Shore

Oahus nordlige kyst er et fantastisk utfluktsmål for en dagsutflukt fra Honolulu. Det er deilig å komme litt bort fra folkemengden i hovedstaden og i stedet utforske de rolige buktene med vakre strender langs nordkysten.

Stopp når du finner en bukt som ser spesielt koselig ut og hopp i vannet fra stranden. Med snorkel, maske og svømmeføtter kan du se fargerike fisk og korallrev.

Havet langs nordkysten er "ville" enn ved Waikiki Beach, og derfor samles surfere flere steder for å takle bølgene.

Billig outlet shopping

På vej retur fra North Shore til Honolulu kan I holde ind ved Waikele Premium Outlet og se, om I kan gøre en god handel. Centret ligger cirka 30 minutter nord for Honolulu og byder på billig mærkevareshopping. Der er butikker med blandt andet Calvin Klein, Ralph Lauren, Adidas og Tommy Hilfiger.

Centret er åbent fra mandag til lørdag mellem kl. 09:00-21:00 og søndag kl. 10:00-18:00. 

Manoa Falls

Manoa Falls er et vakkert fossefall som ligger omgitt av frodig regnskog cirka 20 minutters kjøretur nord for Honolulu.

Fossen nås etter en tur gjennom rislende bekker og tett vegetasjon. Det er fantastisk å gå gjennom området, som var en del av kulissene i den berømte filmen Jurassic Park fra 1993. Man føler virkelig at man er dypt inne i regnskogen og i kontakt med naturen. Fossen ligger ved enden av stien, og vannet faller loddrett ned i en tynn stråle langs den bratte klippeveggen.

Ta buss 5 fra Moana Shopping Center i Honolulu til siste busstopp på Manoa Road. Herfra går man til startpunktet for selve fotturen. Bruk godt fottøy og forvent at det kan bli litt gjørmete på den fuktige skogbunnen. Turen frem og tilbake tar omtrent en time, og den er ikke særlig krevende. Det kan imidlertid være glatt.

Dere kan besøke Oahu på flere av våre reiser til Hawaii

Ring og hør mer om mulighetene på 86137744 eller send oss en reiseforespørgsel for å få et uforpliktende tilbud. 

Få et tilbud på en reise til Hawaii

KAUAI - imponerende Waimea Canyon løber ud i den forrevne Napali kyst og skaber nogle spændende landskaber og smukke isolerede strande, Check Point travel

20

dager
Hawaii - Den ultimate øyhoppen
  • Oppdag 4 svært forskjellige øyer på Hawaii
  • Kauai er en uberørt naturperle
  • Maui har hvaler, strender og kystlandskap
  • Big Island er regnskoger, vulkaner og korallrev
  • Honolulu, Waikiki og Pearl Harbor venter i Oahu
  • Få det beste av Hawaii på én reise

Fra NOK 35 500

Per person ved 2 voksne og 2 barn.