Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Thailand 1.jpg
Fakta om Thailand Find svaret her!

Fakta om Thailand

Hva heter Thailands valuta? Når er regntiden i Thailand? Må jeg vaksineres når jeg reiser til Thailand? Det er mange spørsmål når du reiser til Thailand. Finn svar på de oftest stilte spørsmålene her.

Valuta

Valutaen i Thailand heter Bath (THB). 3,76 THB tilsvarer ca. 1,0 NOK. I Thailand kan du bruke de fleste typer kredittkort, som Mastercard, American Express og Visa, men det er også mulig å bytte til Thai Bath i Danmark. Prisnivået er mye lavere enn i Danmark, og et måltid på en vanlig restaurant kan typisk inntas for ca. 1/3 av prisen i forhold til danske restauranter.

Visum og pas

Du finner informasjon om pass og visum på Utenriksdepartementets nettsider.
Som reisebyrå sender vi ut viktig informasjon om pass og visum, i forbindelse med tilbud om reise.

Vaksinasjoner

Som reisebyrå må vi ikke gi råd om vaksinasjoner, så det er viktig å oppsøke en reisemedisinsk klinikk eller din egen lege for råd og veiledning. Hos Folkehelseinstituttet, fhi.no, finner du anbefalinger om vaksinasjoner til reisemål over hele verden

Lokal transport

Når du reiser rundt i Thailand, er det mange forskjellige måter å gjøre det på. Bussnettet er godt utbygd og det er den billigste transportformen. Busser av alle kvaliteter går mellom de store byene. Togene er også av god kvalitet og det er togforbindelser til alle større byer, med unntak av Phuket. Det er flere faste avganger, men toget er den tregeste transportmåten.

Trenger du å bevege deg rundt i byene kan du benytte deg av de særegne Tuk Tuks – de kjører ofte litt risikabelt, men det er absolutt en opplevelse du bør unne deg selv. Rickshaws (sykkeltaxier) er billige og gode for kortere turer.

Det er mange drosjer i Thailand og stort sett alle har taksameter. Det er imidlertid ikke alltid slått på, så det er lurt å avtale prisen på forhånd.

Geografi og klima

Thailand er delt inn i to geografiske områder: et stort område i nord og en mindre halvøy i sør. Mye av landet deler grenser med Myanmar, Laos og Kambodsja, i tillegg til Thailandbukta. Under fastlandet strekker den thailandske halvøya seg og ligger ved siden av den malaysiske halvøya i en lang, smal isthmus. Landet har en lengde på 1870 km fra nord til sør.

Det thailandske landskapet har store forskjeller: høye, tynt vegeterte fjell og frodige lavlandssletter samt rismarker og sandstrender. Thailands beliggenhet i den tropiske monsunsonen har stor innvirkning på klimaet, og det kan være store værforskjeller avhengig av hvor du er i Thailand.

Sivalai_Hytter paa stranden_ 010.jpg

15

dager

BRA FOR VINTEREN

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Krabi og Koh Mook
  • 7 netter på 4-stjerners resort i Ao Nang
  • Nær strand, butikker og restauranter
  • 5 netter i lekker bungalow på Koh Mook
  • Paradisisk øy med blått vann og vaiende palmer
  • Tid til avslapping, snorkling og eventyr
  • Inkludert fly, hotell, transport og frokost

NOK 17 100

Fra NOK 16 100

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn