Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_150790835 BANGKOK, THAILAND.jpg

Bangkok - Hvor skal vi spise?

Det er muligheter for en rekke spennende opplevelser i Bangkok - ikke minst matopplevelser som venter på å bli utforsket. Her har vi samlet en rekke forslag til spennende og velsmakende matopplevelser i Bangkok.

Fra Bangkoks travle gatekjøkken virvler eksotiske dufter rundt i den tykke tropeluften. Duftene blander seg med lydene fra dyttende tuk-tuk som suser rundt mellom gyldne templer og høye skyskrapere. Og på moderne fusjonsrestauranter jonglerer kokkene med klassiske thailandske råvarer og bygger små kunstverk på de blankpussede tallerkenene.

Food & Fruit 070_1.JPG

Restauranter

Restaurant-scenen i Bangkok rommer utrolig mange spennende og varierte muligheter for matglade reisende. Mulighetene spenner fra enkle restauranter som serverer klassisk thaimat, til supermoderne fusjonsrestauranter som blander tradisjonelle thailandske ingredienser med vestlige impulser.

 

Bo.Lan Restaurant Bangkok

Bo.Lan har gjennom flere år blitt ansett som en av de beste thailandske restaurantene i Bangkok. Her blir tradisjonelle thailandske retter servert i moderne utgaver inspirert av det europeiske gourmetkjøkkenet. Bo.Lan ligger på Sukhumvit Soi 53, noen hundre meter fra Thong Lor BTS Station. Åpent tirsdag til søndag fra klokken 18:00 til 01:00. Torsdag til søndag er det også åpent til lunsj fra klokken 12:00 til 14:30.

Eat Me Restaurant

Eat Me er en moderne fusjonsrestaurant med inspirasjon fra hele verden. Restaurantens to etasjer er stilig innredet, og menyen inkluderer alt fra klassisk risotto med svart trøffel og parmesan til mer eksperimentelle retter som kamskjell med avocado, yuzu og pancetta.

Eat Me ligger 20 meter fra Convent Rd – i Soi Pipat 2, Silom, Bangkok. Eat Me er åpen hver dag fra klokken 15:00 til 01:00.

 

Seven Spoons

Seven Spoons er en minimalistisk og moderne gastrobar i utkanten av Chinatown. Menyen inneholder deilige pastaretter og andre retter inspirert av mat fra Middelhavsområdet.

Seven Spoons ligger nær hjørnet av Jor Por Ror (JPR) og Chakkrapatipong. Adressen er 24 Chakkrapatipong Road. Åpningstidene er tirsdag – søndag klokken 18:00 - 01:00, samt åpent til lunsj tirsdag – lørdag klokken 11:00 - 15:00.

 

Lord Jim's Restaurant

Skal sulten stilles til frokost, så anbefaler vi å besøke en av de mest populære og overdådige bufféfrokostene i Bangkok på Lord Jim's Restaurant. Restauranten ligger med utsikt over elven på Mandarin Oriental Bangkok. Her kan du nyte alt fra fersk sjømat til internasjonale spesialiteter.

Adressen er 48 Oriental Avenue, Bangkok 10500. Åpningstidene for frokostbuffeten er mandag - fredag klokken 12:00 - 14:30. Lørdag klokken 11:30 - 15:00 og søndag klokken 11:00 – 15:00.

Food & Fruit 071.JPG

Street food

Bangkok har et fantastisk utvalg av lokal gatemat. Overalt blir man møtt av synet av travle thailendere som rører i store, dampende gryter over improviserte bål, mens kundene sitter på små plaststoler og nyter ferske retter, og tar en pause fra Bangkoks raske puls.

Nesten alle thaiers måltider spises ute, og dette har bidratt til å gjøre Bangkok til en av verdens beste byer for matelskere som ønsker å smake på mange forskjellige og rimelige retter i autentiske omgivelser.

Thip Samai Pad Thai

Thip Samai Pad Thai – i folkemunne kalt Ghost Gate (Pratu Pee) – er ansett som en av de beste lokale restaurantene i Bangkok. Stedet er kjent for å servere Bangkoks, og dermed sikkert også verdens, beste pad Thai. Ingrediensene er ferske, og synet av rekken med wokpanner som svinges rundt over det åpne bålet, er et klassisk snapshot av Bangkoks tradisjonelle matkultur.

Du finner Thip Samai Pad Thai på adressen 313 Mahachai Road, Old City (nær Wat Saket). Åpningstidene er fra kl. 17:00 – 01:00.

 

Jae Fai Restaurant

For mange streetfood-entusiaster er Jae Fai stedet der man får noe av det mest autentiske og velsmakende thailandske maten i Bangkok. Stedet er kjent for sin rullede krabbeomelett, som er dyr i forhold til annen streetfood, men mange matelskere synes den er verdt hver krone, med tanke på den rike kombinasjonen av hvitt krabbekjøtt, saftige reker og andre førsteklasses ingredienser.

Jae Fai ligger rett ved siden av Thip Samai Pad Thai. Adressen er 327 Mahachai Road, Old City. Åpningstidene er fra kl. 17:00 – 01:00.

Wattana Panich Restaurant

Kendetegnet for Wattana Panich Restaurant er den enorme gryde, der står i indgangen til det lille butikshus. I kæmpegryden simrer møre og saftige bøfstykker sammen med kinesiske urter, mens kokken rører rundt med en overdimensioneret køkkenske. En portion fra kæmpegryden serveres med nudler.

Adressen til Wattana Panich restaurant er 226 Ekkamai Soi 18, Sukhumvit Road. Åbningstiderne er hver dag klokken 10:00 – 20:00.

Pak Khlong Talat

Bangkoks store blomstermarked, Pak Khlong Talat, i Chinatown, er også en utmerket mulighet for å få en spennende matopplevelse. På markedet bugner det av hundrevis av boder med eksotiske blomster, og ved de små kjøkkenene på markedet kan man, i de tidlige morgentimene, få dampende varm nudelsuppe - den beste i Bangkok, ifølge lokalbefolkningen. Markedet ligger på Chak Phet Road og er åpent døgnet rundt. Det er imidlertid mest livlig tidlig om morgenen når biler og båter kommer med ferske blomster fra nærliggende provinser.

 

shutterstock_211922212 Kantoke, traditionally meal set was popular in North of Thailand, particularly Chiang Mai.jpg

Mad med udsigt

Hvis du vil nyte maten med en uslåelig utsikt, anbefaler vi et par spennende alternativer i Bangkok.

Nyd udsigten fra en skybar

Spis på en av Bangkoks himmelbarer, hvor du kan nyte utsikten over byen mens du nyter et godt måltid. Prøv for eksempel Sirocco, som ligger på 63. etasje i The State Tower Building. Sommerklær er ikke tillatt, så husk å kle deg pent og bestill bord på forhånd. Sirocco er åpen fra klokken 18:00 til 01:00.

Tag på Dinner Cruise

Bli med på en middagscruise på Chao Praya-elven om kvelden og nyt luksuriøse måltider mens det glitrende kvelds-Bangkok gir en vakker og pulserende bakgrunn. Middagscruise kommer i mange varianter og prisklasser.

Du kan smake på Bangkoks deilige mat på mange av våre reiser til Thailand.

Ring oss på 86 13 77 44 hvis du vil høre mer om våre reiser - eller om Bangkoks mat. Du kan også få et uforpliktende tilbud ved å sende en forespørsel.

TELTLEJR - Ved Hin Tok River Camp kan I ligge i en pool med naturligt vand og se ud på floden og de skovklædte bjerge, Check Point Travel

15

dager

BRA FOR VINTEREN

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Bangkok, River Kwai og Khao Lak
  • 3 netter på 4-stjerners hotell i Bangkok
  • 1 natt i Hin Tok River Camp i luksustelt (inkl. helpensjon)
  • 1 natt på husbåthotell på River Kwai (inkl. helpensjon)
  • Fantastisk natur og spennende krigshistorie
  • 7 netter på 4-stjerners strandresort i Khao Lak
  • Inkludert fly, transport, hotell og flere måltider

NOK 20 750

Fra NOK 20 250

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn
Swimming Pool (6)

15

dager

BRA OM SOMMEREN

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Bangkok, Khao Sok og Khanom
  • 2 netter på 4-stjerners hotell i Bangkok
  • 2 dagers luksussafari i Khao Sok National Park
  • Jungel-eventyr, elve-båttur og elefanter
  • 9 netter på 4-stjerners strandresort i Khanom
  • Avslapping i flotte omgivelser
  • Inkludert fly, hotell, transport og frokost

NOK 22 250

Fra NOK 21 950

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn