Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 178031072 Via Krupp

Fem opplevelser i og rundt byen Capri

Byen Capri er det store innløpet på øya Capri. For her kan du oppleve en rekke av øyas største og mest kjente severdigheter på en byvandring. Her er en håndfull av severdighetene som vi synes du bør vurdere når du reiser til Capri.

Keiser Tiberius Villa

På det høyeste punktet på Capris nordøstlige spiss ligger ruinene av keiser Tiberius' praktfulle villa. Villa Jovis ble bygget for ca. 2000 år siden og fungerte da som både festning og hjem for den romerske keiseren. Her kan du blant annet se det enorme systemet av sisterne som bidro til å forsyne keiseren, soldater og tjenere med vann.

Det er fascinerende å gå rundt i ruinene av Villa Jovis og forestille seg hvordan livet var da. Ikke glem å nyte utsikten, for Villa Jovis ligger rett ut på kanten av klippen med en unik utsikt over Napolibukten og Sorrento-halvøya. Stupkanten har fått kallenavnet The Last Step. I følge tradisjonene, fordi keiser Tiberius har sendt «slaveri»-gjester på den måten: Beyond the edge....

P1160521 1648X1152

Fottur fra Arco Naturale til Belvedere di Tragara

En fin tur på ca 2 timer. Det begynner og slutter ved det sentrale torget, La Piazzetta. Sørg for å ta med deg noe å drikke og en matbit på turen. Ruten starter som sagt fra torget og er godt merket. Hvis du ikke finner skiltet (tvers overfor kirken), spør en av lokalbefolkningen om veibeskrivelse. Du går østover langs Via Matermania og følger skiltene til Arco Naturale. Og så er det der. Noen hundre meter over det blå havet står et av naturens små mesterverk; en 20 meter høy og 12 meter bred fjellbue. Det er ulike utsiktsterrasser i området dersom du trenger å ta alt inn før du drar videre.

Nå må du følge skiltet til Grotta di Matermania. En trapp kalt Via del Pizzolungo tar deg ned den skogkledde steinete skråningen gjennom Grotta di Matermania, en stor steingrotte som en gang ble brukt av romerne som et fristed for nymfene. Via del Pizzolungo flater nå ut og blir en sti som følger det rå og ville landskapet på den steinete kysten. Snart kommer Faraglioni-klippene til syne med noen få turbåter som tøffer forbi for å gi turister et glimt av de berømte klippene. Det aller beste stedet å se klippene fra er Belvedere di Tragara. Herfra starter du veien tilbake langs Via Tragara og Via Camerelle til torget i byen. Og så er det kanskje på tide å spise lunsj på en av fortausrestaurantene.

Capri byr på fine turer - her en kyststi nær Capri by

Giardini di Augusto, Via Krupp og Faraglioni-klippene

Augustus Garden er ganske riktig oppkalt etter den romerske keiseren. Men den vakre hagen ble ikke anlagt i antikken. Den ble skapt på 1800-tallet av den tyske industrimagnaten Friedrich Alfred Krupp, som også ga navn til den berømte slangestien Via Krupp, som du kan se fra hagens utsiktspunkt. Herfra er det også en utmerket utsikt over Faraglioni-klippene, som nærmest har blitt øyas landemerke.

Shutterstock 88152370
Shutterstock 487854097 Augustus Have Ved Capri By Giardini Di Augusto

En drink på Capri-taket

Rett ved siden av Giardini di Augusto ligger restauranten Capri Rooftop. Her kan du nyte en øl eller en drink til en overlegen pris. På den annen side er utsikten verdt alle pengene. Så nyt det. Drikk sakte. For utsikten er rett og slett formidabel.

BM3A9977

Den blå grotte og båtturer fra Marina Grande

En rekke båtturer går fra havnen i Marina Grande. Du kan ta en tur rundt på øya og se Capri fra innsjøen. Det er en flott opplevelse, krydret med en titt inn i noen av steinøyas berømte grotter. Den mest kjente er Grotta Azzurra, den blå grotten. Her setter du deg inn i små robåter som ligger og vugger utenfor inngangen til steinhulen. De erfarne båtførerne seiler så båten inn gjennom den trange åpningen i fjellveggen og det er her magien skjer. Innvendig lyser vannet i en nesten elektrisk blå farge. Det tar bare 10 minutter, men det er en flott opplevelse.

Vannet lyser opp i den blå grotten på Capri