Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_599399642 lion serengeti.jpg

Hvorfor safari i Tanzania?

Tanzania er et fantastisk sted å dra på safari. De åpne slettene og "Big Five" i Serengeti, løvene i Ngorongoro, flodhester og sebraer ved Lake Manyara, og elefanter og baobabtrær i Tarangire National Park gjør opplevelsen uforglemmelig.

Løver I Serengeti

Storslått Serengeti - fantastisk safari i Tanzania

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias mest kjente og kjære safariparker. Det er en fantastisk opplevelse å kjøre rundt i den store parken - på oppdagelsesferd etter "The Big Five". Alle disse finnes her: Løven, leoparden, elefanten, neshornet og bøflene.

På en safari i Serengeti kan du også se giraffer, sebraer, gaseller og mange flere. Du vet aldri hva du kommer til å se på en safari, men du får alltid noe spennende!

I Serengeti kan du også oppleve Gnuenes store vandring. Det berømte naturfenomenet, kjent som "The Great Migration". Migrasjonen er verdens største vandring av pattedyr på land. Gnuene, sebraene og gasellene deltar i den farefulle vandringen fra Serengeti mot Masai Mara i Kenya.

Over 1,4 millioner gnu og mer enn 200.000 sebraer beveger seg på jakt etter gress å spise, men rovdyrene ligger på lur og ikke alle klarer reisen over slettene og gjennom elvene, hvor krokodillene venter.

Den store vandringen kan oppleves i Serengeti fra januar til mars. Denne perioden er spesielt spesiell, da det blir født opptil 10.000 gnu-kalver hver dag. Dermed er det masse liv på savannen.

Serengeti Zebraer
Serengeti Gepard

Safari i Ngorongoro - lukket økosystem med unikt dyreliv

I Ngorongoro får du en helt unik natur- og dyreopplevelse. For omtrent 2,5 millioner år siden kollapset en stor vulkan etter en massiv utbrudd, og dannet en kaldera - en vulkansk skapt kraterlignende formasjon - som i dag kalles Ngorongoro.

Det unike med Ngorongoro er at en stor konsentrasjon av spennende dyr lever sammen på relativt lite plass. Derfor får du se mange spennende dyr når du drar på safari i Ngorongoro.

Her finnes løver, flodhester, leoparder, elefanter, sebraer, bavianer, vortesvin, gaseller, et mangfold av spennende og fargerike fuglearter, samt det sjeldne svarte neshornet.

Det er også en unik opplevelse å kjøre rundt ca. 600 meter nede i en gammel, tidligere vulkan, og se alle de fascinerende dyrene som lever på et område på 260 km2.

Når du drar på safari i Ngorongoro, kan du også overnatte på en lodge oppe på "kraterranden", hvor du kan nyte en helt fantastisk utsikt og solnedgang over den storslåtte Ngorongoro.

Ngoronogor Osafari
Ngorongoro Krater

Safari i Lake Manyara - Tanzania-safari i frodige omgivelser

Lake Manyara National Park gir deg helt annerledes opplevelser enn de store Serengeti og "vulkanen" Ngorongoro. Lake Manyara er mer frodig enn Serengeti, og det påvirker selvfølgelig også dyrelivet du kan oppleve.

Her kan du oppleve geparder, løver, hyener, sjakaler, samt flodhester som dasker i sjøen.

Parken har vært spesielt kjent for de trær klatrende løvene, men i dag er det et sjeldent syn. Men det er fortsatt mye å oppleve her i denne litt mindre og frodige parken.

Lake Manyara National Park er den første nasjonalparken du kommer til når du kjører vestover fra flyplassen mot Ngorongoro og Serengeti, og den er absolutt verdt å ta med på din safari i Tanzania.

Lake Manyara Tree Lions
Shutterstock 754887463

Tarangire nasjonalpark | Vakker safari i Tanzania

I Tarangire nasjonalpark, som er den sjette største nasjonalparken i Tanzania, kan du oppleve fantastisk natur og spennende dyreliv - inkludert hele "The Big Five".

Parken er også kjent for de vakre baobab-trærne, som også kalles "upside-down tree", da det ser ut som et tre som har stukket kronen i jorden og i stedet latt røttene strekke seg mot himmelen.

Når du er på safari i Tanzania og besøker Tarangire, kan du også oppleve Tarangire-elven, som renner gjennom parken og har gitt den navnet sitt.

I Tarangire kan du både oppleve åpen savanne med buskete områder, hvor sebraer og gaseller beiter, og du kan oppleve sumpområder, hvor flodhestene trives.

Dyrelivet, baobab-trærne og den varierte naturen gjør, etter vår mening, Tarangire nasjonalpark til et av de mest interessante stedene å dra på safari i Tanzania.

Shutterstock 231119176
Dyr Tarangire4

Safari i Tanzania | Avslutt på Zanzibar

Når du har vært på safari i Tanzania, kan det være utrolig deilig å komme ut og slappe av litt på Zanzibar og få vasket safaristøvet av på de hvite sandstrendene med krystallklart vann.

Vi har håndplukket herlige strandhoteller på Zanzibar, hvor du kan senke tempoet og fordøye de mange inntrykkene fra safarituren din.

Stemningen på øya er behagelig og avslappet, og det finnes noen gode restauranter i den sjarmerende hovedstaden, Stone Town, hvor du også kan utforske de koselige gamle handlegatene, besøke kjempeskilpadder på "Prison Island", og nyte en drink med utsikt over havet fra en av de koselige strandkafeene.

Sevi Zanzibar Boutique Hotel Anl 077
Shutterstock 1163736271

Dra på safari i Tanzania med Check Point Travel

Ta en safari i Tanzania med Check Point Travel og opplev noen av de fantastiske tingene vi har skrevet om i denne artikkelen.

Når du reiser med oss, får du grundig planlagte reisearrangementer av høy kvalitet. Vi samarbeider med dyktige lokale agenter i Tanzania, og vi har nøye utvalgt hotellene og lodgene du skal bo på underveis.

Nedenfor kan du se et lite utvalg av våre safarireiser til Tanzania.

DJI 0081 Edit (1)

10

dager

NYHET!

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Gold Zanzibar Beach House & Spa
  • 7 netter på Gold Zanzibar Beach House i Deluxe Garden Room
  • Halvpensjon under hele oppholdet
  • Stort utvalg av aktiviteter og utflukter
  • Velvære i feriestedets luksuriøse spa-seksjon
  • Snorkleturer blant fargerike fisker og skilpadder
  • Fly, båttransport, hotellopphold og alt inkludert

Fra NOK 21 500

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn
Ocean Paradise Resort, Zanzibar

10

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Ocean Paradise Resort & Spa
  • 7 netter på 4-stjerners Ocean Paradise Resort & Spa
  • Halvpensjon under hele oppholdet
  • Kilometer med palmekantet sandstrand
  • Avslappende atmosfære i rolige omgivelser
  • Snorkling på revet blant fargerike fisker og skilpadder
  • Fly, transport, hotellopphold og halvpensjon

NOK 21 100

Fra NOK 18 700

Pris per person ved 2 voksne
AMP 8609

15

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Det beste av Zanzibar
  • Overnatting i sentrum av Stone Town innen gangavstand fra alle severdighetene
  • Utforsk Stone Towns historiske markeder
  • 4 netter på et herlig 3+-stjerners hotell på vestkystens beste strand
  • 5 netter på et deilig 4-stjerners resort på østkysten
  • God tid for avslapning, snorkling og dykking i Zanzibar
  • Inkl. flyreiser, transport, hoteller og måltider som beskrevet

NOK 24 700

Fra NOK 23 900

Pris per person ved 2 voksne
12291717 737658369667563 2602974467821403652 O

15

dager
Det eksotiske Zanzibar
  • 3 netter på historisk hotell midt i magiske Stone Town
  • Lokale markeder og små butikker i de labyrintiske gatene i Stone Town
  • 4 netter med avslapning på vestkystens beste sandstrand, Kendwa Beach
  • 5 netter med uberørt 4-stjerners sjarm på East Coast Matemwe Beach
  • Snorkling, dykking, sykling, yoga, spa og massasje
  • Inkl. fly, transport og hotell med frokost

Fra NOK 22 900

Pris per person ved 2 voksne