Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Khao Sok Boutique Camp (9)

Khao Sok Nasjonalpark - Jungle and Lake Explorer

Denne 3 dagers/2 netters turen er en kombinasjon av aktiviteter og avslapning i unike omgivelser med jungelvandring, elefantbesøk, badeturer og kajakkpadling. Du besøker Khao Sok nasjonalpark med en natt i teltleiren Khao Sok Boutique Camp og en natt på Cheow Larn Lake, hvor du bor i små hytter på flåter i innsjøen.

Dag 1: Elefantbesøk, båttur og flott natur i Khao Sok

Du vil bli hentet av sjåføren din ved ankomst på flyplassen i Phuket eller på ditt respektive hotell i Phuket, Khao Lak eller andre steder i Sør-Thailand. Turen går deretter videre mot Khao Sok nasjonalpark, men før du kommer så langt stopper du ved et av de mest kjente minnesmerkene for ofrene for tsunamien i 2004. Det er verdt å merke seg at det i dag er satt inn ulike protokoller sted for, hvordan opptre i tilfelle en tsunami, noe som gjør det tryggere for lokalbefolkningen så vel som besøkende til kystområdene.

Neste stopp er med noen lokale som passer på en liten gruppe gamle arbeidselefanter som har trukket seg tilbake etter at thailandske myndigheter forbød elefanter i industrien. Du får høre litt om de asiatiske elefantene, deres hverdag før de ble pensjonist, samt litt om hva som kreves for å holde elefanter når de ikke lenger er en del av familiens inntekt på samme måte som før. Det er mulighet til å følge elefantene til deres daglige badetid og leke i elven, samt støtte lokalbefolkningen ved å kjøpe bananer til elefantene – dette er et kosttilskudd og selvfølgelig frivillig.

Khao Sok Boutique Camp (23)

Deretter nærmer du deg Khao Sok nasjonalpark, men det er akkurat tid til å stoppe ved et lokalt tempel og et utsiktspunkt hvor du får førsteinntrykket av hvor omfattende parken er. Dette er en av Thailands eldste regnskoger, og det vil være din "lekeplass" de neste dagene.

Ved ankomst til Khao Sok Boutique Camp serveres lunsj i Khao Sok Discovery Restaurant, som ligger med en spektakulær utsikt over parken og de skogkledde små fjellene og steinene i området. Maten består av en herlig blanding av thailandske så vel som internasjonale retter, så det bør være noe for enhver smak. Fokus er naturlig nok på lokale råvarer. På grunn av den fantastiske utsikten og helt naturlige atmosfæren er restauranten et populært tilholdssted for leirens gjester mellom døgnaktivitetene.

Khao Sok Boutique Camp (13)
Khao Sok Boutique Camp (12)

Apropos aktiviteter, etter en velfortjent lunsj må du sette av mot Khao Sok-elven, hvor en rekke kajakker ligger klare på bredden. Ved hjelp av de lokale guidene seiler du nedover elva, og har god tid til å lene deg tilbake og nyte den fantastiske naturen. Det er på ingen måte en krevende tur, så bruk energien til å lete etter fugler, aper og krypdyr. Guidene er svært effektive når det gjelder å få øye på dyrene, og det hender ofte at man opplever grupper av aper i tretoppene, fargerike fugler, skilpadder, slanger og leguaner, som prøver hardt å kamuflere seg i den tette vegetasjonen. Du vil også oppleve mange forskjellige planter, fargerike blomster, trær og de klassiske kalksteinsklippene som reiser seg vertikalt fra jungelen.

Tilbake på leiren etter en spennende kajakktur er det på tide å sjekke inn i ditt eget private safaritelt – det kan knapt være annerledes når du er på tur i jungelen. Her er alle nødvendige nødvendigheter og fasiliteter, eget toalett, myggnett m.m. samt en fantastisk møblert veranda hvor du kan nyte utsikten over de vakre omgivelsene - du er nesten i ett med naturen, og nær alle lydene. Tid til å slappe av før middag venter i restauranten.

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Dag 2: Jungelvandring og ankomst til Cheow Larn Lake

For de tidligste er det mulighet til å nyte den spektakulære naturen som preger hver morgen når jungelen sakte våkner. Lydnivået fra sikader, fugler og av og til brølet fra gibbonapene øker når skyene løfter seg fra tretoppene og den kjølige natteluften erstattes av solens varme stråler. Det finnes knapt en bedre måte å våkne opp til en ny dag med spennende aktiviteter.

Etter frokost er det på tide å snøre på seg turskoene, for nå er det til fots gjennom regnskogen med din kunnskapsrike lokale guide. Stiene kan være gjørmete og det er lett å snuble i greiner og småstein, så husk å ta med godt fottøy til timene i skogen. Guiden vil fortelle om noen av de mange plantene og trærne du vil møte på turen, og med litt flaks vil du også oppleve å komme tett på aper, sommerfugler, ekorn, fargerike insekter, leguaner og kanskje de majestetiske hornfuglene som gjemmer seg i grotter høyt oppe i tretoppene.

Det går opp og ned og inn og ut mellom røtter og greiner, forbi fossefall og små bekker, og til slutt glemmer man helt at det kun er en times kjøretur til de populære strendene rundt Khao Lak. Du er i en helt annen verden mer enn 150 millioner år gammel.

Khao Sok Boutique Camp (11)

En velfortjent lunsj venter på deg etter jungelvandringen før det er på tide å sjekke ut fra Khao Sok Boutique Camp. Du fortsetter gjennom små landsbyer og frodige omgivelser til den lille fergelandingen ved Cheow Larn Lake, hvor en båt venter på å ta deg ut til neste spektakulære overnattingssted ved innsjøen, The Cheow Larn Laguna. Her kan du glede deg til å bo i små bungalower som flyter på vannet, som en flåte. Turen over den 165 kvadratkilometer store innsjøen ligner veldig på en seiltur på Halong Bay i Vietnam.

The Laguna Cheow Lan Lake (3)

Surrealistiske landskap er skapt i form av bratte kalksteinsklipper som bryter overflaten, små ubebodde øyer spredt over området og jungelkledde fjellsider som omkranser innsjøen og skaper en nærmest eventyrlig ramme for dine neste aktiviteter og omgivelser.

I dag er området et viktig hjem for hundrevis av dyrearter og opptil 300 fuglearter, som inkluderer tigre, elefanter, aper og bjørner. Du fortjener god tid til å la omgivelsene synke inn, så etter innsjekking på ditt flytende hotell har du resten av dagen til disposisjon – enten det er å slappe av på verandaen med en kjølig forfriskning og en god bok, eller det er en dukkert i det klare vannet og kanskje en tur i kajakk, som er fritt tilgjengelig, er det selvsagt opp til deg å velge.

Roen, de grønne nyansene i vannet som komplimenterer de frodige grønne omgivelsene og himmelens skiftende nyanser mot kvelden er en uforglemmelig opplevelse som du vil kunne se tilbake på i mange år fremover. Middagen er klar i restauranten først på kvelden.

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Dag 3: Jungelvandring, grottebesøk og avreise

Nyt det spesielle morgenlyset og ta eventuelt en kort tur i kajakk for å høre jungelen våkne før frokosten serveres i de vakre og rolige omgivelsene.

Det er tid for turens siste aktiviteter, og du starter med en jungelvandring assistert av den lokale guiden, som vil fortelle historien om Cheow Larn Lake og områdets enorme betydning for Thailands dyreliv – ikke minst de mange artene som finnes i Khao Sok nasjonalpark, samt informere om dyr du ser på veien, planter og blomster.

Etter en kort båttur til bunnen av Cheow Larn Lake, venter en fin fottur over en liten ås til innsjøen 500 Rai. Med bambusflåte krysser 500 Rai innsjøen for å utforske Pakarang-hulen (korallhulen), hjem til mange tusen flaggermus og andre skyggefulle elementer!

The Laguna Cheow Lan Lake (8)
The Laguna Cheow Lan Lake (22)

Hulen er oppkalt etter de vakre stalagmittene i hulen, som ligner koraller. Fra grotten er det en kort tur tilbake til båten, som tar deg samme vei tilbake til The Cheow Larn Laguna, hvor du kan nyte en velfortjent lunsj. Etter lunsj er det på tide å pakke bagasjen før en båt tar deg tilbake til fergekaien, hvor en bil venter på å ta deg videre til ditt neste hotell i Khao Lak, Phuket, Khanom osv.

Merk: Været kan bety at noen av de inkluderte aktivitetene endres eller at de kanselleres helt basert på en sikkerhetsvurdering. Heldigvis er det svært sjelden vi opplever dette.

Her kan du se turene våre som inkluderer opphold på Khao Sok Boutique Camp eller The Cheow Larn Laguna.

The Laguna Cheow Lan Lake (9)

15

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Khao Lak, Khao Sok og Khanom
  • 5 netter på 4-stjerners resort i Khao Lak
  • 2 netter/3 dager i Khao Sok Nasjonalpark
  • Jungle Lake Safari i Khao Sok
  • 5 netter på 4-stjerners resort i Khanom
  • Palmer, sandstrand og jungel-eventyr
  • Inkludert fly, hotell og frokost

NOK 21 850

Fra NOK 21 700

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn