Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
DSC_0046 (5).jpg
DSC_0261 (3).jpg
DSC_0226 (7).jpg
DSC_0059 (7).jpg
DSC_0355 (6).jpg
DSC_0631 (2).jpg
DSC_0206 (5).jpg

Mathias fra Check Point Travel har besøkt Tanzania tre ganger og har en spesiell tilknytning til dette landet. Men hva er det som er så fantastisk med dette landet, som har fått Mathias til å besøke det flere ganger? Her kan du lese om Mathias' fascinasjon for landet og få hans beste tips til store opplevelser i Tanzania. Alle bildene i artikkelen er tatt av Mathias på hans reiser.

DSC_0029 (3).jpg

Reis til Tanzania - en fantastisk opplevelse

Jeg synes Tanzania er et utrolig vakkert og spennende reisemål. Det er også grunnen til at jeg har vært der tre ganger de siste ti årene.

Kombinasjonen av villt dyreliv, eksotisk og variert natur, og muligheten for å avslutte reisen med en badeferie på Zanzibar gjør at jeg synes Tanzania er et perfekt sted for et par uker med både opplevelser og avslapning.

Alle mine tre reiser til Tanzania har vært en kombinasjon av safari og badeferie på Zanzibar. På safariene har jeg besøkt ulike nasjonalparker, og jeg har bodd alt fra telt til klassiske luksuriøse lodger med utsikt over Ngorongoro-krateret, Serengetis savanner eller elefanter i Tarangire.

Sublim safari i Serengeti

Serengeti nasjonalpark har jeg besøkt på alle de tre reisene mine. Jeg synes det er et fantastisk vakkert område. Det er en helt spesiell opplevelse å sette seg godt til rette i den store firehjulsdrevne safaribilen og bare kjøre gjennom savannens støv, mens man ser ut over den sparsomme vegetasjonen som står i solsteiken, mens man speider etter det neste spennende dyret.

Serengetis store åpne sletter er et spesielt syn. De synes å fortsette i det uendelige. Det kan av og til være litt langt mellom dyrene, men alene følelsen av å være på en ekspedisjon, på utkikk etter noe - man vet ikke hva - midt i Afrika, er en fascinerende opplevelse.

Og det gode er at man alltid blir belønnet med en rekke fascinerende syn. Man kan aldri vite om dagen vil by på løver i et tre, en stor flokk sebraer som krysser veien rett foran bilen, om man ser en elefantkalv som går rett bak moren sin, eller om det er full krangel mellom flodhestene i savannens vannhull.

DSC_0261 (3).jpg
DSC_0305 (4).jpg

Fantastisk safari i Ngorongoro

Like etter Serengeti er Ngorongoro favorittstedet mitt for safari i Tanzania.

Ngorongoro er navnet på en kollapset vulkan, en kaldera, og nede i denne "gryten", som dekker et område på 260 km2, kan man kjøre rundt og oppleve et fantastisk og variert dyreliv.

Her kan du se løver, elefanter, flodhester, flamingoer og mange andre spennende dyr. Det er også en liten bestand av neshorn her, men selv om området er lite sammenlignet med for eksempel Serengeti, må du være heldig for å se dem.

Det begrensede arealet dyrene lever på her i den kollapsede vulkanen gjør at det er mye å se innenfor kort kjøreavstand. Samtidig har man en helt fantastisk utsikt til kanten av krateret som omgir en hele veien rundt - et imponerende syn.

På mine besøk i Ngorongoro har jeg bodd på lodge på kraterkanten, og det kan absolutt anbefales, da utsikten over Ngorongoro er ganske spektakulær - spesielt ved solnedgang.

DSC_0226 (7).jpg
DSC_0355 (6).jpg

Vakker avslutning på Zanzibar

Alle gangene jeg har besøkt Tanzania, har jeg - etter safarituren min - reist til vakre Zanzibar for å slappe av, nyte strendene og den avslappende øyatmosfæren.

Under mine besøk på øya har jeg bodd på ulike strandresorter, alle gode og hyggelige på sin måte.

Generelt sett synes jeg at de vakreste sandstrendene finnes på den nordvestlige delen av øya, rundt Kendwa Beach og Nungwi Beach. Her har jeg nytt det krystallklare vannet og det kritthvite sandet.

Under mitt siste besøk på Zanzibar bodde jeg de siste dagene på et resort ved Kigomani litt nord for Matemwe på Zanzibars nordøstkyst.

Strendene på østkysten er ikke helt så fine som på nordvestkysten, etter min mening. Men til gjengjeld virker hotellene litt mer uberørte, og mange av dem er i en luksuriøs og avslappet boutique-stil.

Vi bodde på SeVi Boutique Hotel Zanzibar, hvor vi hadde en stor bungalow i to etasjer med stor terrasse, hengekøye og mye annet. Her nøt vi hotellets 3 bassenger, den gode restauranten - og at det ikke var så mange gjester på hotellet.

Sevi Zanzibar Boutique Hotel Anl 077
Sevi Zanzibar Boutique Hotel Bung 090

Spennende og atmosfærisk Stone Town

Ved alle mine besøk på Zanzibar har jeg tilbrakt noen dager i hovedstaden Stone Town. Her er det mye spennende liv og ting å oppleve.

Jeg vil også gjerne legge til at det er i Stone Town man virkelig bør oppleve mens man er på Zanzibar. Når du først har dratt ut til strandhotellet ditt, er det begrenset hva du kan oppleve, siden det ikke er mange andre byer på øya.

Det jeg liker best med Stone Town er bare å gå rundt i de gamle, smale gatene mellom kunstferdig utsmykkede hus fra den gamle tiden til de arabiske kjøpmennene. Det er trygt å gå rundt her, og alt er veldig eksotisk og spennende.

Du kan for eksempel besøke monumentet for det tidligere slavemarkedet, hvor slaver fra hele Øst-Afrika en gang ble handlet og sendt ut i verden. Du kan også besøke kryddermarkedet, hvor du kan kjøpe noen av de mange krydderiene øya er kjent for.

Ved havnen er det om kvelden et marked med gatekjøkkenmat, hvor du kan smake på mange spennende retter og oppleve det lokale livet. Alt dette er innen gangavstand.

Street Of The Historic Center Of The Old Town Of Stone Tow
Local People On A Typical Narrow Street In Stone Town

Ta en utflukt fra Stone Town | Besøk fengselsøya med gigantiske skilpadder

Fra Stone Town er det en ideell utflukt å besøke "Prison Island". Prison Island er navnet på en liten ø som ligger 15-20 minutters seiling utenfor Stone Towns kyst. Jeg har vært der flere ganger på øya, som til tross for navnet aldri ble brukt som et fengsel.

I dag er øya mest kjent for å være hjemmet til et par hundre Aldabra-skilpadder, som man kan besøke og til og med mate med grønne blader. Det er en ganske morsom opplevelse - spesielt når man hører historien bak deres tilstedeværelse her - det hele virker ganske eksotisk.

I 1919 fikk Zanzibar 4 av disse store skilpaddene i gave fra den britiske guvernøren på Seychellene. De 4 ble til flere, men gjennom årene har noen av skilpaddene blitt stjålet og bestanden har variert.

I dag er skilpaddene fredet og lever under gunstige forhold på "Prison Island". De yngste blir matet med vannmelon og bananer. Den eldste skilpadden, da jeg sist besøkte øya i mai 2019, var en imponerende 194 år gammel.

Turtle Prison Island Zanzibar
Prison Island. Zanzibar, Tanzania

Besøk Tanzania og Zanzibar med Check Point Travel

Hvis du ønsker å oppleve noen av de samme spennende tingene som meg i Tanzania og Zanzibar, så bestill et uforpliktende tilbud.

Bestill et tilbud.

Nedenfor kan du se noen av våre reiser til Tanzania og Zanzibar.

Serengeti Løve

NYHET!

Det beste av Tanzania
  • Spennende safariprogram med garantert vindusplass
  • Kom nær flodhester, løver og fugleflokker ved Lake Manyara
  • Opplev det imponerende dyrelivet på savannen i Serengeti
  • Kom tett på flokkene med dyr i Ngorongoro-krateret
  • Kritthvite sandstrender og snorkling på paradisøya Zanzibar
  • Inkl. fly, transport, hotell og måltider i henhold til program
Skriv til oss og få et uforpliktende tilbud på din drømmetur.