Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_508860874 Hiking on extremely hot lava bed. Advanture activity in Hawaii Vocalnoes National Park.jpg
Lava Big Island

Opplev Hawaii Volcanoes National Park på Big Island

Opplev Volcanoes National Park på Big Island

KilaueaVulkanen.jpg

Hawaii Volcanoes National Park dekker en stor del av Big Islands sørlige del. Her kan du komme tett på naturens rå krefter og oppleve den vulkanske aktiviteten som har formet Hawaii.

Parken inneholder to av øyas fem vulkaner, Mauna Loa og Kilauea. Ingen andre steder i Hawaii-øgruppen er naturens ekstreme krefter tydeligere enn ved Kilauea-vulkanen. Vulkanen regnes som en av verdens mest aktive, og den har stort sett vært i utbrudd siden 1983. Lava fra Kilauea har kontinuerlig rent ut i havet og dannet nytt land. Når lavaen treffer havet, syder og koker det, og det danner damp. Hvor nær du kan komme dette naturfenomenet avhenger av hvor lavastrømmene beveger seg.

I nasjonalparken kan du kjøre gjennom utdødde vulkankrater og over øde lavasletter med røykende svovelkilder, svarte lavasteiner og dampende vannhull. Samtidig inneholder den store parken regnskogsområder, og det er en spesiell opplevelse å kjøre gjennom de skiftende økosystemene som har blitt formet av mer enn hundre tusen år med vulkansk aktivitet.

Selv om du ikke ønsker å vandre, er det gode muligheter for å oppleve de vulkanske landskapene. Kjøreturen ned til stedet der lavaen renner ut i havet og danner en flere hundre meter høy dampsky er en uforglemmelig opplevelse – forutsatt at det er aktivitet den dagen du besøker området. Du kan få informasjon om dette på informasjonssenteret i parken, som alltid er oppdatert på hvor du best kan se flytende lava. Informasjonssenteret kan også henvise til organiserte kveldsturer, der det oransje lyset fra lavaen er mest synlig. En annen vei fører helt opp til kraterkanten av Kilauea-vulkanen, der du får en fantastisk utsikt over området. Den eneste måten å få en bedre utsikt på er ved å ta en helikoptertur. Fra helikopteren kan du se rett ned i de aktive kraterene og få det beste overblikket over de vulkanske landskapene.

Big Island Vulkan

Flere steder kan dere stoppe bilen og utforske den stivnede lavaen nærmere, og dere kan se sprekker i bakken der svoveldamp siver opp gjennom jordoverflaten, noe som vitner om at det er mye aktivitet under bakken. Det er også mulig å gå på fotturer på flere steder i parken.

Når dere står ved Jagger-museet, kan dere se utover den enorme Kilauea-krateren med Halemaumau-krateret i midten, der røyk og av og til oransje gule flammer stiger opp fra den brennende magmaen. Det er en fantastisk syn.

Hvis dere vil vite mer om mulighetene på Big Island, kan dere ringe til oss på 86137744. Dere kan også få et uforpliktende tilbud ved å sende oss en reiseforespørgsel

Send reiseforespørgsel