Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
dag 1shutterstock_245218438 Thomas Jefferson Memorial in Washington DC, United States.jpg

Severdigheter i Washington

Washington er verdens ubestridte maktsenter - men byen er mye mer enn politikk og maktkamper. Washington er en både sjarmerende og folkelig by fylt med kultur og liv. I denne guiden kan du lære mer om hva du bør se og oppleve i vakre Washington.

shutterstock_148404434 United States Capitol - Washington DC.jpg

Monumentenes by

I Washington er man aldri i tvil om at man befinner seg i verdens hovedstad for makt. Byens mange massive monumenter og bygninger vitner om dette. Du kan beundre mange av dem ved The National Mall, som er den 2,5 kilometer lange, grønne korridoren mellom Lincoln Memorial og Capitol Hill, hvor senatet og kongressen utkjemper store og små kamper. The Mall er også et herlig rekreasjonsområde hvor lokalbefolkningen og besøkende ofte ses spasere rundt.

shutterstock_147037244 White House on deep blue sky background.jpg

Museer i verdensklasse

Det er også langs The Mall at Washingtons berømte museer ligger. Og berømte er de av god grunn: De er fantastiske. De er store. Og de er gratis! De tilhører alle de såkalte Smithsonian-museene, og her kan du stifte et dypere bekjentskap med USAs fascinerende historie eller fordype deg i spesialutstillinger om alt fra romfart og flyhistorie til indiansk kultur. Husk godt fottøy! Museene er både store og spennende, så det er viktig å passe på føttene.

Arlington: Krigshelter på rad

En helt annen stemning hersker på Arlington National Cemetery, hvor du kommer tett på landets til tider barske historie. Siden Den amerikanske borgerkrigen har mer enn 285 000 krigshelter, presidenter og andre prominente personligheter blitt stedt til hvile på Arlington-kirkegården, hvor også John F. Kennedy og hans kone Jacqueline Kennedy ligger begravet. Les mer om Arlington og planlegg ditt besøk her.

Tips: Synet av Arlingtons endeløse rekker med hvite gravsteiner viser med overveldende tydelighet amerikanernes store offer på den verdenspolitiske scenen. Kirkegården er så stor at man bare får sett små deler av den hvis man besøker den til fots. Derfor kan det være en god investering å ta en guidet tur, hvor man kan hoppe av og på de åpne trikkene som stopper ved alle de viktige stedene.

shutterstock_198074138 Arlington National Cemetery with a flag next to each headstone during Memorial day.jpg

Washington på sykkel og til fots

Washington har rikelig med severdigheter som krever flere dagers utforskning, men husk også å nyte folkelivet. Ta for eksempel en spasertur i byens travle Chinatown, hvor kinesisk medisin selges fra små familiedrevne butikker, og duften av fersk nudelsuppe siver ut fra restaurantenes kjøkken.

En annen god måte å utforske Washington på, er å leie en av de tusenvis av røde bysyklene som ses overalt i bybildet. Det koster bare 2 dollar per tur – og så ligger Washington for dine føtter. Dra på tur i parkene, sett deg ned på en av de lokale kafeene og utforsk den koselige bydelen Georgetown i et rolig tempo. Det arrangeres også flere guidede sykkelturer i hovedstaden, og det er en god måte å komme inn under overflaten av denne unike og sjarmerende storbyen.

USA - Washington - DC - Georgetown - Citybikes

Nyttige lenker:

Opplev Washington og resten av USA

Har du lyst til å dra på en uforglemmelig rejse til USA for å oppleve vakre Washington? Send oss en reiseforespørsel og få et uforpliktende tilbud.

Send reiseforespørsel

NEW YORK - Manhattan skyline med majestætiske Empire State Building i forgrunden og det nye vartegn Freedom Tower i baggrunden, Check Point Travel

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

Ikoner fra det østlige USA
  • Capitol Hill og Det hvite hus i Washington
  • Amish-folk og landlig borgerkrigshistorie
  • De imponerende fossene, Niagara Falls
  • Irske puber og hvalsafari i Boston
  • Frihetsgudinnen, shopping og show i N.Y.
  • Inkl. fly, hotell og leiebil
Skriv til oss og få et uforpliktende tilbud på din drømmetur.