Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Velkommen Til San Vito Lo Capo

Sicilia - Kulturelt veiskille

Sicilias historie strekker seg tilbake til antikken og har vært preget av en lang rekke ulike kulturer og sivilisasjoner som har satt sitt preg på øya. Fra grekerne til romerne, fra normannerne til araberne, har Sicilia alltid vært et kulturelt veiskille hvor ideer og tradisjoner møtes og smelter sammen.

Fascinerende historie

Mange av Sicilias mest ikoniske severdigheter vitner om øyas lange og fascinerende historie. De greske templene Agrigento og Selinunte, de normanniske katedralene i Palermo og Cefalù, og den arabiske domstolen i Caltagirone er alle eksempler på de forskjellige kulturene som har påvirket øya.

Shutterstock 557139430

Preget av konflikter og maktkamper

Sicilias historie har også vært preget av konflikter og maktkamper, men det har ikke stoppet øyas innbyggere fra å skape et blomstrende samfunn. Sicilianere er kjent for sin stolthet og stahet, men også for sin gjestfrihet og kjærlighet til god mat og vin.

Segesta 1

Populært reisemål

I dag er Sicilia et av Italias mest populære turistmål, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Øya har en unik blanding av historie, kultur, natur og gastronomi som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Fra de frodige vingårdene i Marsala til de dramatiske klippene i Taormina, Sicilia har noe for enhver smak.

Så enten du er interessert i historie, kunst, mat eller natur, er en tur til Sicilia garantert en opplevelse for livet.