Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Marsala By[1]

Suvenirer fra Sicilia

Sicilia er en skattekiste av kultur, historie og vakre landskap. Denne sjarmerende øya i Middelhavet er også hjemsted for noen unike suvenirer som du rett og slett ikke kan gå glipp av. La oss dykke ned i 7 åpenbare suvenirer som vil vekke minnene fra din sicilianske ferie til liv igjen og igjen.

Keramikk fra Caltagirone

Caltagirone er kjent for sin vakre og fargerike keramikk. Her finner du alt fra tallerkener, krukker og skåler til dekorative fliser og figurer. De ulike mønstrene og designene er inspirert av både siciliansk og arabisk kultur, og hvert enkelt stykke er et lite kunstverk i seg selv.

Keramik Sicilien (1)[1]
Keramik Sicilien (2)[1]

Sicilianske mandelkaker - Pasticceria

Ingen tur til Sicilia er komplett uten å smake på de deilige lokale søtsakene. Sicilianske mandelkaker (Pasticceria) er en populær favoritt. De er laget av mandler, sukker og eggehviter og finnes i forskjellige smaker. Disse godbitene er enkle å ta med hjem og er en søt påminnelse om turen.

Mandelkager Fra Sicilien[1]

Marsala vin

Marsalavin er en deilig og velkjent dessertvin fra Marsala-regionen på Sicilia. Denne vinen er perfekt å dele med venner og familie hjemme, eller du kan lagre den og nyte den ved en spesiell anledning. Den kommer i forskjellige smaker, slik at du kan finne en som passer enhver smak.

Marsala Vin[1]

Siciliansk broderi

Tradisjonelt siciliansk broderi er kjent for sin eleganse og fine detaljer. Du kan finne vakre duker, servietter, putetrekk og mye mer, alt brodert med tradisjonelle sicilianske motiver og design. Disse stykkene vil legge til et snev av siciliansk sjarm og eleganse til hjemmet ditt.

Siciliansk Broderi[1]

Lokalt produsert olivenolje

Sicilia er kjent for sin deilige olivenolje, og det er ingenting bedre enn å ta med seg en flaske eller to hjem til venner og familie. Du kan finne lokale produsenter som selger oljen sin i sjarmerende butikker og markeder, noe som gir deg muligheten til å smake på forskjellige varianter og velge den som passer best for dine smaksløker.

Olivneolie Fra Sicilien[1]

Sicilianske dukker - Pupi Siciliani

De tradisjonelle sicilianske dukkene, Pupi Siciliani, er et levende symbol på øyas folklore og kultur. Disse vakkert utskårne og håndmalte tredukkene er en flott suvenir som vil gi deg et lite stykke siciliansk tradisjon å ta med hjem.

Sicilianske Dukker[1]

Lavasteinssmykker fra Etna

Sicilia er også hjemsted for den imponerende vulkanen Etna. Hva er mer unikt enn smykker laget av lavasteiner fra selve Etna? Disse brikkene er både stilige og meningsfulle ettersom de representerer øyas rå skjønnhet og kraft. Du kan finne halskjeder, armbånd, øredobber og ringer med lavasteiner innlemmet i designet, så det er noe for enhver smak og stil.

Etna[1]

Det er så mye å oppdage og ta med hjem fra Sicilia, og disse 7 suvenirene er bare et utvalg av de mange skattene du vil møte under reisen. Uansett hvilken av disse suvenirene du velger, vil de garantert bringe glede og minner fra tiden din på denne fortryllende øya i Middelhavet.

Utforsk Sicilia og finn din egen personlige skatt som vil holde minnene fra ferien i live i mange år fremover. Hvem vet? Kanskje du vil forelske deg så mye i øya at du kommer tilbake igjen og igjen for å finne enda flere unike og fantastiske suvenirer.