Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 352842305

Zanzibar - møt de gigantiske skilpaddene på Prison Island

Under besøket ditt på Zanzibar kan du besøke kjempeskilpadder på Prison Island, bare en kort båttur fra hovedbyen Stone Town.

IMG 7633

Utflukt til Prison Island

Hvis du har noen dager i koselige Stone Town på Zanzibar, kan du vurdere å tilbringe noen timer på en utflukt til den lille øya, Prison Island, som ligger cirka 20 minutters båttur fra byen.

Det er en hyggelig tur, og det er morsomt å oppleve de store, gamle skilpaddene som lever på øya.

Prison Island

Kom tett på de store skilpaddene

Når du ankommer til Prison Island, blir du satt av ved en liten sandbanke, hvorfra du går noen hundre meter inn til området hvor de store skilpaddene bor.

Her betaler du en liten inngangsbillett, og deretter kan du utforske området blant skilpaddene, mate dem og klappe dem forsiktig.

IMG 7702
IMG 7677

Noen hundre skilpadder går fritt omkring

I et stort inngjerdet område går det rundt et par hundre store skilpadder mellom trær, busker og gjørmehull, og du kan gå rundt på gangstier og observere alt.

Det er veldig fascinerende å komme så nær de store, sakte dyr. Du kan mate skilpaddene med lange grønne blader og forsiktig berøre huden og skallet deres.

IMG 7643

De yngste spiser vannmelon – den eldste er nesten 200

Miljøet på Prison Island er så bra for skilpadder at de formerer seg. De minste skilpaddene blir samlet i et lite inngjerdet område, hvor de blir passet ekstra godt på og blir matet med blant annet bananer og vannmelon.

Skilpadder kan bli utrolig gamle. Flere av dem har fått alderen notert på skallet sitt med maling, slik at de som passer skilpaddene kan kjenne dem igjen, og slik at turistene kan fascineres av alderen deres.

Da Mathias fra Check Point Travel besøkte Stone Town våren 2019, var den eldste skilpadden på Prison Island angivelig en hun på 194 år.

IMG 7665

De gigantiske skilpaddene - det var slik de kom til Zanzibar

Det er noe helt spesielt med å oppleve de store vesenene helt tett på. Og historien bak de store skilpaddenes tilstedeværelse på Zanzibar er også fascinerende.

En britisk guvernør på Seychellene ga i 1919 fire Aldabra-skilpadder til Zanzibar. På 1950-tallet hadde de fire blitt mange, men senere falt bestanden da flere av skilpaddene ble solgt eller stjålet.

I dag er bestanden igjen ganske høy og stabil. Og de mange skilpaddene lever under ordnede og trygge forhold.

Shutterstock 352842305

Det er slik du kommer deg ut

Du kan få hotellet ditt i Stone Town til å bestille en av de lokale båtene for å seile deg den korte turen fra Stone Town til Prison Island. Eller du kan bare gå ned til strandkanten og leie en av de små båtene selv.

Det koster vanligvis rundt 15 USD per person å bli seilt ut til øya, og deretter koster det en liten sum på øya å komme inn på området der de store skilpaddene lever.

Stopne Town Små Både Til Prison Island Udflugt

Historien bak Prison Island

Navnet Prison Island er fylt med mystikk. Det merkelige er imidlertid at selv om det en gang ble bygget et fengsel på øya, har den aldri blitt brukt som fengselsøy.

Frem til 1860 var Changgu Island, som øya også kalles, ubebodd. Men sultanen av Zanzibar ga øya til to slavehandlere som brukte den til å holde slaver tilbake, før de ble sendt videre til Midtøsten eller solgt på slave markedet i Stone Town.

Senere, i 1893, ble øya solgt til den britiske generalen Matthew med planer om å gjøre øya om til en fengselsøy. I stedet for å fengsle folk på øya, ble stedet brukt som karantenestasjon for folk som kom til Zanzibar fra hele Øst-Afrika, før de fikk lov til å gå i land på Zanzibar.

Navnet Prison Island har imidlertid holdt seg, og i dag kan du fortsatt se den flotte gamle bygningen som en gang ble bygget med planer om å lage et fengsel.

Prison Island. Zanzibar, Tanzania
IMG 7717