Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_426027736.jpg
Reiser til USA
shutterstock_386306728.jpg
Reiser til USA Nøye utvalgte hoteller og gode ruter
shutterstock_273811460.jpg
Reiser til USA Reiser tilrettelagt med omhu
shutterstock_124360591 Yosemite National Park, Mountains and Valley view.jpg
Reiser til USA Dere bor nær de store opplevelsene.
shutterstock_47311708 A herd of bison moves quickly along the Firehole River in Yellowstone National Park (near Midway Geyser Basin)..jpg
Reiser til USA Reiser med god tid til å oppleve.
Se galleri

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

  • Opplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
  • Grand Canyon, Bryce og Zion nasjonalparker
  • Hold deg nær nasjonalparkene og ha mer tid til å oppleve
  • Mulighet for å bo på en klassisk amerikansk ranch
  • Bo i et telt med ekte senger i Yosemite nasjonalpark
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

21 dager fra NOK 23 900,-

Rejseplan

På denne USA-reisen får du alt. Alt venter på deg, fra fantastiske storbyer til en perle av Amerikas spennende nasjonalparker. Du får de store opplevelsene og god tid til å oppleve dem. Se frem til denne fantastiske turen til USA.

MERK - Vær oppmerksom på at tilgangen til nasjonalparkene kan bli hemmet av snø/kulde i vintermånedene. Vi anbefaler derfor at denne turen går om sommeren.

USA - Arizona - Grand Canyon (1).jpg

En reise med storbyer, kultur og natur

Denne rundreisen i vestlige USA har alt. Du vil oppleve spennende storbyer som San Francisco, Los Angeles og Las Vegas, som dukker opp blant de mange imponerende naturopplevelsene på reisen.

På denne reisen vil du oppleve en rekke av de vakreste nasjonalparkene i USA, som byr på alt fra rustfargede ørkenlandskap i Joshua Tree National Park, til de dype kløftene i Grand Canyon, skogkledde fjell med brusende fossefall, gigantiske sequoia-trær, ørn og bjørner i den naturskjønne Yosemite nasjonalpark.

Du kan nyte utsikten over Lake Powell fra hotellterrassen, vandre blant Bryce Canyons skog av klippesøyler, og dra på hvalsafari utenfor Monterey.

Og deres amerikanske road trip vil by på noen uforglemmelige kjøreturer. Dette gjelder når dere følger en av de siste delene av den historiske Route 66, når dere følger Pacific Highway 1 langs Stillehavskysten, eller kjører over den spektakulære Tioga Pass Road inn til Yosemite Valley.

Gled deg til en fantastisk rundreise i vestlige USA!

Fra Norge flyr dere til Los Angeles. Dere ankommer samme ettermiddag. På flyplassen henter dere leiebilen og kjører til hotellet, som ligger sentralt i forhold til byens severdigheter. Her skal dere bo i tre netter.

Allerede på den første kjøreturen i L.A. merker man at det faktisk går ganske raskt å komme seg rundt med bil i Los Angeles. Så det er definitivt et stort pluss at dere har bilen tilgjengelig allerede fra den første dagen i USA. Dette gir dere muligheten til å se og oppleve så mye som mulig av byen.

shutterstock_186048416 LOS ANGELES - DECEMBER 18, 2013 View of Hollywood Boulevard..jpg

Los Angeles byr på et mangfold av muligheter, fra verdensklasse museer og fornøyelsesparker til shopping i outlet kjøpesentre, hvor du kan kjøpe merkevarer til en brøkdel av prisen. Men før du bestemmer deg for hva dagene skal inneholde, er det godt å starte med en god frokost og nylaget kaffe. Det blir ikke mye bedre enn det du får på Nicks Café i Chinatown, hvor de har servert solide frokoster til lokalbefolkningen og politibetjentene fra LAPD i sjarmerende omgivelser siden 1948. Herfra er det naturlig å kjøre i retning Beverly Hills og Hollywood, som er hjertet av den amerikanske filmindustrien. Mange av de amerikanske spillefilmene og TV-seriene vi kjenner i Danmark, produseres her.

HOLLYWOOD.jpg

I det nærliggende Beverly Hills bor skuespillere, produsenter, musikere, kunstnere side om side i gigantiske villaer. I denne delen av byen er det ikke utenkelig å passere en kjendis på gaten. Så prøv lykken og gå en tur ned Hollywood Boulevard. Om ikke annet kan dere finne kjendisenes stjerner på fortauet på den legendariske "Walk of Fame" og oppleve Kodak Theatre, hvor alle de kjente stjernene samles hvert år for å hylle hverandre og dele ut de ettertraktede Oscar-statuetter.

Hvis dere blir sultne, trenger en kopp kaffe, eller har lyst på en forfriskende dukkert, kan dere fortsette vestover mot Santa Monica Beach. Her finner dere mange koselige restauranter og kafeer, samt en vakker sandstrand. Fra Santa Monica Beach kan dere også velge å besøke det undervurderte Lake Shrine. Dette tempelet ble etablert av en indisk swami på 1950-tallet. Det er en stille oase midt i den pulserende storbyen og en av de vakreste offentlige hagene i sørlige California.

Sjekk ut vår guide til Los Angeles' severdigheter for mer inspirasjon til dagene deres i Los Angeles.

En annen måte å starte en av dagene i Los Angeles på, er å stikke innom det danske bakeriet "Hygge" på Hope Street i downtown L.A. og deretter ta med noen smurte rundstykker for en spasertur i El Pueblo, den eldste delen av Los Angeles. Derfra kan du enkelt ta en tur til Chinatown eller kjøre litt nordover for å besøke Universal Studios, hvor du får en omvisning bak kulissene til noen av de mest kjente amerikanske filmene. I tillegg har parken attraksjoner som kan forvandle selv den tøffeste voksne til et lekende barn.

USA - California - Los Angeles - Hygge Bakery.jpg

En annen mulighet kunne være å besøke The Getty Center. Dette er en annen severdighet som kanskje ikke er nevnt i vanlige guidebøker. Her vil du oppleve fantastisk arkitektur, verdensklasse kunst, imponerende hageanlegg og en fantastisk utsikt over Los Angeles.

Kjør tilbake langs Sunset Boulevard og opplev byens etniske og kulturelle mangfoldighet. Parker bilen i nærheten av Sunset Strip og ta en spasertur langs "stripen", hvor det er fylt med trendy klesbutikker, spillesteder, kafeer og gallerier. Hvis du vurderer å spise middag i dette området, kan det være verdt å vurdere den autentiske rocke-kafeen, The Rainbow Bar & Grill. Dette er et sted som oser av atmosfære og historie. Her har prominente og beryktede rockestjerner som Keith Richards, Ringo Starr, Jimi Hendrix og Alice Cooper sittet ved bordene.

Ikke glem å holde øye med hva som skjer i Staples Center i hjertet av L.A. Dette stedet er hjemmebane for byens kjente basketballag, L.A. Lakers, og ishockeylaget Los Angeles Kings. I tillegg avholdes det jevnlig konserter og et mangfold av kulturelle arrangementer i Staples Center.

Dagens rute: Hermosa Beach - Joshua Tree National Park - Lake Havasu - Kingman / 583 km / kjøretid ca. 6 timer og 22 minutter.

I dag venter en av reisens lengste kjøreetapper. Men siden det er mye å se underveis, bør dere starte dagen tidlig.

Fra Los Angeles setter dere kursen mot Joshua Tree National Park og Mojaveørkenen. Dere kan eventuelt ta en pause i Palm Springs for å få en kopp kaffe og en matbit før dere drar inn i Joshua Tree National Park. Pass på at bilen er fulltanket, og kjør deretter tvers gjennom nasjonalparken. Landskapet her er rått og uforstyrret, hvor ensomme Joshua-trær strekker sine krokete grener i alle retninger mot en bakgrunn av gule fjell og fantastiske klippeformasjoner.

På den andre siden av nasjonalparken fortsetter turen østover. Dere kan vurdere å ta en pause i Lake Havasu og nyte utsikten til innsjøen eller gå en tur over den gamle London Bridge fra 1831. Faktisk stod denne broen opprinnelig i London, men den ble kjøpt på auksjon i 1960 og flyttet hit, stein for stein. Fra Lake Havasu er det omtrent en times kjøretur til dagens mål, som er byen Kingman.

shutterstock_166369940 Joshua Tree National Park Yucca Valley in Mohave desert California USA.jpg

Kingman er en av de få byene i det vestlige USA hvor du fortsatt kan føle atmosfæren fra den tiden da den berømte Route 66 strakte seg tvers over USA. Så kanskje frister det med et besøk på Mr. D'z Route 66 Diner, hvor alt er som på 60-tallet: Rutete gulv, møbler i pastellfarger og krom, en jukeboks i hjørnet som spiller hits fra Elvis, Beach Boys og Frank Sinatra, og en meny som tilbyr alt fra milkshakes til pommes frites og burgere. Dette er en stemningsfull avslutning på en begivenhetsrik dag.

Det er booket hotell for dere i Kingman for natten.

Fra Lake Havasu har du muligheten til å kjøre en del av dagens strekning på den legendariske Route 66, som er en av de mest kjente veistrekningene i USA. Veien strekker seg 3.939 kilometer gjennom noe av USAs mest spektakulære natur, fra Chicago over Rocky Mountains til Los Angeles. Dere skal imidlertid ikke kjøre så langt.

Fra Lake Havasu kjører du via Oatman, hvor ville esler av og til går rundt i gatene, til den større byen Kingman. Det er like etter Kingman at det lengste strekket av den opprinnelige Route 66 svinger av og går i en bue nord for hovedveien. Sørg for å stoppe i byene Seligman og Williams, som er ekte gammeldagse highway-byer i det tørre Arizona. Her kjører gamle amerikanske biler og pick-up trucks rundt i de støvete gatene, hvor diners og gamle bensinstasjoner fremdeles ligger side ved side. Derfra går turen nordover mot en av turens store høydepunkter, Grand Canyon, hvor du skal bo på hotellet ditt i de neste to nettene.

shutterstock_121945762 Route 66 pavement sign with Mojave desert red rock mountains..jpg

Det er vanskelig å forestille seg de gigantiske dimensjonene av Grand Canyon. Den enorme kløften strekker seg omtrent 450 kilometer gjennom det barske landskapet, og på sitt bredeste punkt er den 29 kilometer fra kant til kant. Det er en helt spesiell opplevelse å stå på kanten og se ned i den uendelige dybden til Colorado-elven, som snor seg gjennom kløften opptil 1.600 meter under dere. Spesielt vakker er Grand Canyon ved solnedgang og soloppgang, når det røde landskapet gløder i gyldne nyanser.

Dere har hele dagen til å nyte fargespillet som endrer seg i kløften mens dagen går. Det er flere flotte fotturer langs kløften, og med bilen til disposisjon kan dere komme bort fra folkemengdene og kjøre til mer avsidesliggende deler av parken. Vi anbefaler også å bestille en helikoptertur ved Grand Canyon. Det er en fantastisk opplevelse å sveve mellom de enorme klippeveggene.

Les også vår guide til opplevelser i Grand Canyon.

shutterstock_97706066 Toroweap point at sunrise, Grand Canyon National Park..jpg

Dagens rute: Lake Powell - Upper Antelope Slot Canyon - Lower Antelope Slot Canyon - Glen Canyon Dam - Lake Powell / 42 km / kjøretid ca. 1 time.

Selv om utsikten over Lake Powell sikkert er imponerende fra hotellet, er det et par virkelige skatter i dette området som du bør vurdere å besøke. En av dem er Upper Antelope Slot Canyon.

Upper Antelope Slot Canyon kan kun oppleves med guide, og det koster litt ekstra, men det er en nesten magisk opplevelse. Her MÅ du huske kameraet ditt, for det er en utrolig vakker kløft som guiden fører deg gjennom. Bølgende klippevegger reiser seg på begge sider av deg, formet av tid og vann, med rød og oransje farger og hvite striper. Solen sender stråler ned mellom klippeveggene på toppen. Det er fantastisk!

Upper Antelope Slot Canyon kan kun oppleves med guide. Det koster litt, men det er en nesten magisk opplevelse. Her må du huske kameraet ditt. For det er en utrolig vakker klippeslukt som guiden fører deg gjennom. Bølgende klippevegger reiser seg på begge sider av deg, formet av tid og vann, med rød og oransje farger og hvite striper. Solen kaster stråler ned mellom klippeveggene på toppen. Det er utrolig vakkert!

Den andre store naturskapte perlen er Lower Antelope Canyon, som du kan besøke uten guide. Imidlertid må du kjøpe billett til området. Et trappesystem fører deg ned i kløften, som på visse steder er så smal at du kan berøre begge klippeveggene samtidig. De bølgende, rustfargede klippeveggene er også her formet av vind og vann gjennom tusenvis av år. Klippens bølgende former og farger fremstår som et naturskapt kunstverk. For å ha glede av turen ned i Lower Antelope Canyon, bør man være i generelt god fysisk form.

Antelope Canyon_48033316.jpg

Hvis du ønsker å se alt, kan du ta en tur til den store døren, Glen Canyon Dam, og den elegante Glen Canyon Dam Bridge, som fører deg inn til byen Page.

Når du kommer tilbake, kan du ta deg en dukkert i bassenget og nyte utsikten over Lake Powell.

Dagens rute: Lake Powell - Zion National Park - Bryce Canyon National Park / 277 km / kjøretid ca. 3 timer.

Det er på tide å fortsette den amerikanske roadtrippen. Du bør vurdere å starte dagen tidlig, slik at du har god tid til å utforske, for i dag venter enda en naturopplevelse. Provianter dagen før hos den lokale dagligvarebutikken i Page, og ta med mat og drikke i ryggsekken for dagens fottur i Zion National Park.

Den første delen av dagens kjøre-etappe fra Lake Powell til Zion National Park er omtrent 162 km og tar omtrent 1 time og 45 minutter.

shutterstock_220731535 colorful landscape from zion national park utah.jpg

I Zion National Park kan du oppleve dype, skogkledde daler som slynger seg mellom høye klipper som kaster lange skygger over området. Se sandsteinformasjonene som reiser seg i unike konfigurasjoner og gir dette fredelige landskapet et spesielt uttrykk. Dette er en praktfull og helt annerledes naturopplevelse enn det du tidligere har sett på denne reisen. Så du må ikke gå glipp av et besøk i Zion National Park.

Zion Top

Vi anbefaler spesielt noen av de enklere, men likevel svært spektakulære fotturene. The Zion Narrows Riverside Walk er en tur på bare 3-3,5 kilometer. Men det er en vakker tur der du følger elven inn mellom fjellene som reiser seg på begge sider. På varme dager kan du ta av deg skoene og sokkene for å kjøle føttene i elven.

Zion The Narrows

En annen flott fottur er Emerald Pools Trail, som begynner ved Zion Lodge og tar deg gjennom en fantastisk natur med fossefall og vakre utsiktspunkter til de små innsjøene kalt Emerald Pools. Dette er en flott tur på omtrent 3,5 kilometer.

Etter en herlig dag i Zion National Park, går turen nå til hotellet ditt, som ligger rett ved siden av Bryce National Park, som du skal utforske i morgen. Det er en virkelig vakker kjøretur fra Zion National Park til Bryce National Park, og det tar omtrent 1 time og 20 minutter å kjøre de 115 kilometerne.

Når du ankommer, vil du bli innkvartert på hotellet ditt for de kommende 2 nettene.

Zion Vandre

Bryce Canyons naturskapte amfiteater åpner hver ettermiddag for en fantastisk forestilling. Gjennom tidene har erosjon skåret seg gjennom platået, og en rekke frittstående kalksteinsøyler har blitt synlige. Det imponerende klippelandskapet ser ut til å skifte farge fra gul til oransje til korallrød etter hvert som ettermiddagen skrider frem.

Solnedgangen i Bryce er legendarisk, men morgenstemningen er også noe helt spesielt. Hvis du er tidlig oppe, vil du ofte ha stiene for deg selv. Så det er vanligvis mulig å finne en uforstyrret utsiktsplass der du kan nyte soloppgangen. Fotturer i parken er også mer behagelige før den sterke solen får ordentlig tak og når helt ned i bunnen av de smale passasjene mellom klippe-tårnene. Gled deg til en fantastisk fottur. En av våre absolutte favoritter er turen kalt Navajo Loop & Queens Garden Trail. Det er en relativt enkel tur på omtrent 4,5 kilometer. Den tar deg ned til bunnen av kløften, slik at du kan oppleve klippespirene nedenfra, før du ender opp i Queens Garden, der du blir belønnet med utsikten over et av parkens vakreste områder. Dette er en flott morgentur.

Hvis du er glad i fotturer, bør du ta en nærmere titt på denne nettsiden: http://www.alltrails.com/. Her finner du noe for enhver smak.

shutterstock_232015471 The Bryce Canyon National Park, Utah, United States.jpg

Dagens etappe: Bryce Canyon National Park - Las Vegas / 425 km / kjøretid ca. 4 timer.

Fra Bryce setter du nå kursen mot Las Vegas. Du har en litt lengre kjøredag foran deg. Til gjengjeld venter Las Vegas med to netter på et flott hotell og muligheten til å bytte naturopplevelser med storbyliv og neonlys. Hvis du har lyst til å ta en avstikker og få en ekstra opplevelse på kjøreturen, kan du legge veien forbi Valley of Fire State Park. Dette er en virkelig vakker kjøretur, og det legger bare en liten time til den opprinnelige kjøretiden.

Først på ettermiddagen dukker byen opp foran deg som en ørkenoase. Tusenvis av mennesker ankommer hver dag til denne oasebyen, alle med håp om den store gevinst, enten det er i form av jackpot på ett av byens kasinoer eller en ny tilværelse i USAs raskest voksende storby.

LAs VEGAS, NEVADAUSA.jpg

Midtpunktet i Las Vegas er fortsatt The Strip, der de legendariske kasinoene Golden Nugget og Flamingo grunnla Las Vegas' vei til berømmelse. Siden starten har Las Vegas handlet om mye mer enn rulett og kortspill. Verdenskjente underholdere som The Rat Pack, Dean Martin, Liza Minelli og selvfølgelig Frank Sinatra har alle satt sine tydelige spor i Las Vegas.

Byen er i full sving til alle tider av døgnet, men det er hovedsakelig etter solnedgang at Las Vegas våkner til liv. Når mørket senker seg over ørkenen, tennes lysene og forvandler Las Vegas til et gigantisk, glitrende lysshow i alle regnbuens farger. Store neonskilt blinker i konkurranse på de mange kasinoene for å tiltrekke seg kundenes oppmerksomhet. På noen steder har de gått enda lenger, og du kan oppleve alt fra ildsprutende vulkanutbrudd, romerske legionærer til iscenesatte sjørøverslag mens du går gjennom byen.

Underholdningen kjenner ingen grenser, og det er noe for enhver smak. Finn en god restaurant, nyt kanskje en av byens fantastiske show eller prøv lykken på de flotte kasinoene. Selv om du ikke ønsker å spille, er det verdt å besøke et kasino eller to for å beundre den fantasifulle arkitekturen. Hvor ellers kan du besøke New York, Venezia, det gamle Egypt, Cæsars palass og Eiffeltårnet innenfor noen få timer?

Det er også verdt å stille seg foran Hotel Bellagio, der det opplyste dansende fontene-showet er en opplevelse utenom det vanlige.

Du vil bli innkvartert i 2 netter på et godt hotell i hjertet av Las Vegas.

Nyt en stille og rolig morgen før du kaster deg ut i byens virvar. Et godt sted å få oversikt over byen er Stratosphere Hotel Tower. Bygningen er den høyeste vest for Mississippi, og fra toppen har du en fantastisk utsikt over byen.

shutterstock_371366533 View of the Hoover Dam in Nevada, USA.jpg

Hvis alt blir litt for mye, er ørkenen aldri langt unna, og med bilen til disposisjon er det enkelt å ta en tur til for eksempel Hoover-dammen. Denne 221 meter høye og 379 meter lange betongkonstruksjonen er et ingeniørmessig mesterverk som mot alle odds ble bygget på bare fem år på begynnelsen av 1930-tallet. Prosjektet ble den gang vurdert som nesten umulig, og mange arbeidere døde under byggingen. Men prosjektet lyktes, og siden 1936 har Hoover-dammen levert elektrisitet til store deler av det sørvestlige USA. Kjøreturen ut til Hoover Dam tar omtrent 45 minutter.

Dagens etappe: Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes / 496 km / kjøretid ca. 5 timer

Dere forlater spillebyen Las Vegas og befinner dere snart omgitt av tidløse ørkenlandskap i Death Valley National Park. Kjøreturen gjennom "Dødens Dal" er en stor naturopplevelse med vakre ørkenfjell, kløfter, enorme sanddyner og solbrente saltsletter. Litt overraskende for de fleste, så er det et ganske rikt dyre- og planteliv i Death Valley. Til gjengjeld har menneskene hatt vanskeligheter med å tilpasse seg dalen, der temperaturen kan komme opp i opptil 50 grader på en god sommerdag.

shutterstock_82049365 Sand Dune Formations in Death Valley National Park, California.jpg

Rundt omkring i området vitner spøkelsesbyer og forlatte hus om knuste nybyggerdrømmer og et ubeskrivelig tøft liv i de ugjestmilde omgivelsene. Likevel viser arkeologiske funn at Shoshone-indianerne klarte å leve i disse steinete landskapene lenge før de hvite menneskene meldte sin ankomst og ga området sitt dystre navn. Men med oppfinnelsen av biler, air condition og kjøleskap har livet i Death Valley blitt betydelig lettere.

På den siste delen av etappen slynger veien seg oppover mot Sierra Nevada-fjellkjeden. Når dere kommer frem til Mammoth Lakes, blir dere innkvartert for natten på Mammoth Mountain Inn.

Fra Mono Lake snor veien seg oppover fjellene og inn i Yosemite nasjonalpark via bakhovedinngangen. Veien slynger seg høyere og høyere gjennom dype skoger, glitrende innsjøer og dramatiske granittfjell. På vei gjennom høylandet vil dere passere flere fantastiske utsiktspunkter.

shutterstock_165523355 Mono Lake.  bizarre calcareous tufa formation on the smooth water of the lake..jpg

Mot ettermiddagen kommer du til Half Dome Village, som ligger midt i nasjonalparken, omgitt av stålgrå fjell som reiser seg over de vide skogene. Her, under de mektige furutrærne, ligger leiren med store permanente telt i hvitt lerret, med trebunn og ekte senger. Det føles som om du er transportert tilbake til den tiden da leirer som denne var bebodd av gullgravere, pelsjegere og eventyrere. Teltene er bygget i gammel stil. De er enkle, romslige og har trestrukturer som gir teltene en koselig, rustikk og nesten historisk atmosfære. Det er elektrisk lys i teltene, men ingen fjernsyn og slikt. Sengene er redd opp med laken, ulltepper og puter, og det er lagt frem håndklær som du kan bruke når du bruker de felles badefasilitetene. Hvis du trenger ekstra tepper eller håndklær, kan du henvende deg i resepsjonen. Teltene kommer i ulike størrelser og kan romme opptil fem personer. Hvis du tar turen om våren eller høsten, kan du til og med få oppvarmede telt. Leiren har flere restauranter hvor du kan få frokost og middag, og det er en dagligvarebutikk hvor du kan handle.

Å bo to netter i telt midt i en av de vakreste nasjonalparkene i USA, er etter vår mening en fantastisk måte å oppleve den amerikanske villmarken på. Men hvis du foretrekker å bo på hotell, kan det selvfølgelig også ordnes.

(Merk at veien gjennom Yosemite er kun åpen om sommeren. Fra midten av høsten til ca. mai er passene ofte stengt på grunn av snø, og det kan være nødvendig å kjøre en lengre rute rundt Sierra Nevada-fjellene. Merk også at overnattingsmulighetene i Yosemite er begrenset, så det krever at du bestiller lang tid i forveien hvis du ønsker å bo i eller nær parken)

Half Dome Village 2.jpg

Fra Half Dome Village er det mulig å bli med på guidede sykkel- og fotturer av varierende lengde og varighet, der erfarne guider tar deg med inn i nasjonalparken og viser deg både de mest berømte stedene, men også områdene og utsiktspunktene som få kjenner til. Hvis du heller vil utforske området på egen hånd, finnes det mange flotte turstier med tydelige merker. Ta en prat med resepsjonen for å finne ut hvilken av rutene som passer best for deg. Du har også muligheten til å leie sykler hvis du ønsker å komme litt lenger omkring.

shutterstock_128950319 Yosemite Waterfalls behind Sequoias in Yosemite National Park,California.jpg

Dere har hele dagen til å nyte de skogkledde klippelandskapene i Yosemite.

Yosemite er nok en av Californias vakre naturskjønnheter, og dere har hele dagen til å nyte de skogkledde klippelandskapene. Yosemite er også hjemmet til flere spennende dyrearter, og med litt flaks kan dere få oppleve bjørner på nært hold. Den store nasjonalparken har også rennende bekker, store grønne enger og mye mer. Det kan være lurt å vurdere å ta en av de mange fotturene som starter fra Yosemite Village. Et godt forslag kan være "The Mist Trail", som tar deg gjennom varierte landskap forbi Vernal Falls og Nevada Falls.

Få mer inspirasjon til besøket deres i vår guide til Yosemite nasjonalpark.

shutterstock_122298169 Yosemite waterfall.jpg

Dagens etappe: Oakhurst - San Francisco / 310 km / kjøretid omtrent 3 timer og 15 minutter.

I dag setter dere kursen mot Stillehavet. Turen går gjennom Californias jordbruksområder via Mariposa og Modesto til den herlige San Francisco.

Vel fremme blir dere innkvartert på hotellet deres i tre netter, midt i hjertet av den sjarmerende storbyen. Her har dere museer, butikker, restauranter og kafeer, og noen av byens stemningsfulle nabolag innen gangavstand. Og hvis dere ønsker å se severdigheter og attraksjoner litt utenfor byens sentrum, er det enkelt å komme seg rundt med buss og trikk.

shutterstock_98323529 SAN FRANCISCO -  a ride in a cable car.jpg

San Francisco ligger på bratte bakker med utsikt over San Francisco-bukten og Stillehavet. San Francisco er vakker, og dere har to hele dager til å utforske byen, som er en av de mest sjarmerende i USA.

shutterstock_115271248 Golden Gate Bridge in San Francisco, California, USA.jpg

San Francisco har mye å by på. For eksempel kan dere ta en trikketur gjennom det fasjonable Nob Hill-området til båthavnen Fisherman's Wharf, hvor det alltid er livlig med en fantastisk utsikt mot Golden Gate-broen og det beryktede fengselet Alcatraz, som nå er et museum.

shutterstock_78199996 Alcatraz, San Francisco.jpg

Nå som dere er i San Francisco, må dere selvfølgelig også oppleve Golden Gate Bridge på nært hold. En av de beste stedene å gjøre dette er ved den gamle spanske festningen på Fort Point. En annen mulighet er å leie sykler og ta fergen til Sausalito på den andre siden av bukten, som er en undervurdert perle. Deretter kan dere sykle tilbake til San Francisco over Golden Gate-broen og ha hele San Franciscos horisont foran dere.

I tillegg er det nesten et must å ta en tur til den tidligere fengselsøen Alcatraz, som ligger i San Francisco-bukten. Herfra er utsikten over byen og Golden Gate-broen helt fantastisk. Bli med på en guidet tur eller utforsk øya på egen hånd med kart og audioguide der du kan høre om gangsterkongen Al Capones mislykkede fluktforsøk og mye mer.

Sør for San Francisco følger veien Stillehavet mot den sjarmerende kystbyen Monterey, som var hovedstaden i det nordlige Mexico fram til 1846. Beliggenheten rett ved kysten har alltid vært viktig for Monterey, som tidligere hadde en blomstrende sardinindustri. I dag er de gamle fabrikkbygningene blitt omgjort til koselige restauranter og butikker. Området rundt Fisherman's Wharf er et mindre fornøyelsesområde hvor turister og seilere fra den nærliggende marinaen samles. Byens største attraksjon er Monterey Bay Aquarium, som regnes som et av de beste i verden. Det er absolutt verdt å tilbringe ettermiddagen eller neste formiddag på en hvalsafari utenfor kysten, hvor man ofte ser gråhvaler, blåhvaler og pukkelhvaler. Seler, sjøløver, delfiner og de sjeldne havoterne blir også ofte observert langs kysten utenfor Monterey.

shutterstock_391699453 Visitors view fish in the Kelp Forest tank at The Monterey Bay Aquarium.jpg

Dagens etappe: Monterey - Santa Barbara (langs Pacific Coast Highway 1) / 371 km / kjøretid ca. 4 timer

WOW! Herregud! Nei, se der! Det kommer dere til å si mange ganger på dagens kjøretur. For denne delen av Highway 1 er utvilsomt den mest spektakulære på den over 1 000 kilometer lange veistrekningen.

Vurder å gjøre et tidlig stopp i Point Lobos State Natural Reserve, som regnes som juvelen blant Californias 280 nasjonalparker.

shutterstock_127554866 Pacific Coast Highway (Highway 1) at southern end of Big Sur, California.jpg

Omtrent et kvarter kjøring fra naturreservatet kommer dere til Bixby Bridge, som er en av de mest fotograferte broene i USA. Hvis dere svinger til høyre litt før broen, kommer dere til Castle Rock View Point, hvor dere har den mest fantastiske utsikten til broen, havet og Highway 1, som snor seg langs klippekysten.

Bixby Bridge ved Highway 1 - shutterstock_178170842.jpg

Strekningen ned mot Big Sur er utrolig vakker og beskrivende. Det er nesten ingen bebyggelse. Det er ren natur. Utemmet, røff og vakker. Det blir sannsynligvis stille i bilen, for dere blir så opptatt av å ta alt inn. Stopp og spis lunsj på Restaurant Nepenthe, som ligger som en ørnerede på en klippe med fantastisk utsikt. Burgeren koster 140 kroner. Den er god, og med den utsikten som følger med, er det en gave.

Highway 1 - Californien - shutterstock_127554866.jpg

Når dere er tilbake i bilen, fortsetter turen sørover. Vurder å ta en pause i Piedras Blancas, som ligger litt nord for San Simeon. Dette området er hjemsted for en stor koloni av sjøelefanter. Observer de store dyrene på avstand, da de er veldig territoriale og til tross for sin størrelse kan bevege seg overraskende raskt over sandet.

Søelefanter Ved San Simeons Vista Point

Hvis dere er ute etter en merkelig, underholdende og samtidig typisk amerikansk opplevelse, bør dere besøke Hearst Castle. Dette er et eventyrslott bygget av avisbaronen William Randolph Hearst, som hadde en forkjærlighet for det romerske riket, antikkens Hellas og europeiske middelalderborger. Og siden han hadde nok penger, bestemte han seg for å bygge et slott som inneholdt alt det han elsket fra Europa.

Hearst Castle - shutterstock_250418272.jpg

Han skal ha holdt flere overdådige fester på slottet med deltakelse av noen av de største Hollywood-stjernene før han døde i 1951, bare fire år etter at slottet ble ferdigstilt. Slottet er i dag en populær attraksjon, så det er lurt å bestille billetter på forhånd hvis dere vil være sikre på å komme inn. Dere kan parkere bilen ved Hearst Castle Visitors Center og deretter ta buss - ikke vogn - opp til slottet.

Fra Hearst Castle er det omtrent 1,5 timers kjøring til Santa Barbara, hvor dere skal bo på et hotell for en natt. Foruten de palmekledde, hvite sandstrendene, er Santa Barbara kjent for sin vakre historiske arkitektur i kolonistil inspirert av det spanske kolonitid.

USA - Californien - Santa Barbara - Stearns Wharf - Visit California (31).jpg

Dagens etappe: Santa Barbara - Los Angeles lufthavn / 156 km / kjøretid ca. 2 timer

Fortsett sørover langs kysten. På veien passerer dere ikoniske badebyer som Santa Monica og Malibu, som er kjent fra flere TV-serier og amerikanske filmer. Bilene leveres tilbake på Los Angeles lufthavn, og snart er det tid for reisen tilbake til Danmark.

shutterstock_327532355 Couple having fun at Santa Monica Beach..jpg

Bestill tilbud

Bestill et uforpliktende tilbud og vi kommer tilbake til deg så snart som mulig. Barn fra 12 år betraktes som voksne.

Reiseperiodeaug - okt / 2024
2 voksne Pris per person.
2 voksne, 2 barn Pris per person.
Reiseperiode 20. juni 2024 - 15. august 2024
Pris per person ved 2 voksne Fra NOK 45 500
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra NOK 26 800
Reiseperiode 16. august 2024 - 31. oktober 2024
Pris per person ved 2 voksne Fra NOK 37 800
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Fra NOK 23 900
Reiseperiode Senere afrejse
Pris per person ved 2 voksne Kontakt oss for pris
Pris/pers ved 2 voksne og 2 børn Kontakt oss for pris

Få et uforpliktende tilbud

shutterstock_323095445 BRYCE CANYON NATIONAL PARK, descent down the trail of the Navajo..jpg
shutterstock_302661785 Yosemite National Park climbing half dome.jpg
Finner du ikke det du lette etter?
Så ring på +45 86 13 77 44 eller send oss ​​en forespørsel