Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 433413835

10 severdigheter i Roma

Roma er en skattekiste av fantastiske opplevelser. Listen over ting å oppleve i Roma er nesten uendelig.

Nedenfor finner du våre anbefalinger for de 10 viktigste tingene du må oppleve i Roma. I likhet med mange av disse opplevelsene er at du kan kjøpe utflukter og lydguider til mange av severdighetene. Det anbefales absolutt at du drar på guidede turer hvis du er interessert i å finne ut mer om stedene du besøker.

1. Colosseum

Colosseum er noe du må oppleve når du er i Roma. Det gamle amfiteateret er trolig et av Romas mest gjenkjennelige landemerker, og med god grunn. Vi anbefaler at du kjøper en inngangsbillett for å komme inn og oppleve atmosfæren og historien bak Colosseum. Hvis du er ute på kveldstur i Romas gater, kan du gå rundt Colosseum og se det lyse opp. Det er et utrolig vakkert syn.

Les mer om Colosseum her!

Shutterstock 433413835

2. Peterskirken

Peterskirken av en imponerende konstruksjon og torget foran kirken er ikke mindre imponerende. Det er mulig å komme seg opp på taket av kirken og se utsikten. Det er en fantastisk opplevelse, da det ikke er noe bygg som må være høyere enn kirken, og derfor kan du enkelt se ut over hele byen. Vennligst kom tidlig på dagen eller sent på ettermiddagen for å unngå for mye venting.

Les mer om Peterskirken her!

0D

3. Pantheon

Pantheon er et gammelt romersk tempel hvor alle gudene til det gamle romerske religiøse samfunnet ble tilbedt. I dag er det en katolsk kirke. Bygget er på ca. 2000 år gammel, og du ser det i dag på nesten samme måte som de gamle romerne ville ha opplevd det.

Les mer om Pantheon her!

Det 2000 år gamle Pantheon er et must på en reise til Roma

4. Trevifontenen

Trevifontenen er sannsynligvis en av de mest kjente fontenene i verden. Fontenen ligger midt i byen og er et fantastisk syn. Ta gjerne en tur innom om kvelden, når fontenen er opplyst og nesten ser enda vakrere ut enn i dagslys.

Rundt Trevifontenen er det utallige gelateriaer hvor du kan kjøpe fantastisk is. Vi kan anbefale det på det varmeste.

Les mer om Trevifontenen her!

Shutterstock 1025209204

5. Vatikanmuseet

Vatikanmuseet er verdens største museum, og er du interessert i kunst og historie er det et fantastisk stopp. Vi anbefaler på det sterkeste at du kjøper en omvisning på museet, da det er så stort at du kan ha vanskeligheter med å identifisere hva som er viktig å se.

Les mer om Vatikanmuseet her!

Shutterstock 1218983827

6. Forum Romanum

Det gamle sentrum av byen som ligger ved siden av Colosseum er dette store utgravningsområdet, hvor du kan utforske ruinene og hagene i det gamle Roma. Vær oppmerksom på at dette er et kupert område og du må bruke gode sko før du går inn i området.

Les mer om Forum Romanum!

Shutterstock 316881665

7. Piazza Navona

Piazza Navona er et kunstnerisk fristed midt i Roma. Plassen er fantastisk vakker, spesielt på grunn av de vakre fontenene og gamle palassene som omkranser torget. Du finner også mange gatekunstnere som sitter her og stiller ut sin kunst. Rundt torget er det mange spisesteder, men det er dyre restauranter som ikke nødvendigvis serverer den beste maten.

Les mer om Piazza Navona her!

Piazza Navona 1920X1080

8. Sixtinske Kapel

Det sixtinske kapell er sannsynligvis mest kjent for takmaleriet av Michelangelo. Kapellet er en opplevelse du ikke må lure deg selv for. Selv de som ikke er interessert i kunst vil bli fascinert av de grandiose vegg- og takmaleriene.

Les mer om det Sixtinske Kapel her!

Det Sixtinske Kapel Flickr

9. Spansketrappen

Trappen som forbinder «det spanske torget» med Trinita dei Monti-kirken er et stemningsfullt område. I enden av trappen finner du en fantastisk fontene laget av Bernini, og er et yndet sted å ta flotte bilder.

Les mer om Spansketrappen her!

F0f6f740 Lm 3649 1648Edc46dc

10. Castel Sant 'Angelo

På vei til Vatikanstaten finner du Castel Sant' Angelo, dette er et gammelt mausoleum som senere ble omgjort til en festning som ble brukt av pavene. I dag er det et museum hvor du kan komme nærmere historien rundt bygningen og livet til pavene i middelalderen.

Les mer om Castel Sankt'Angelo her!

Shutterstock 1069626692