Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Atmosfæriske Anacapri har en vakker beliggenhet

5 opplevelser i og rundt Anacapri

Når du reiser med Check Point Travel til Capri bor du på hotell i den koselige landsbyen Anacapri. Her er det flere flotte opplevelser som du har lett tilgang til.

Taubanetur til Monte Solaro

På Piazza Vittoria i Anacapri finner du taubanen som tar deg opp til toppen av Monte Solaro. Du sitter i en åpen stolheis med en fantastisk utsikt over Anacapri, det blå havet og naboøya Ischia. Turen til toppen tar ca. 10 minutter. Når du kommer til toppen stiger du til en høyde på 589 meter. Og herfra har du utsikt over hele Capri, Napolibukten og vulkanen Vesuv i det fjerne. Det er også en liten kafé hvor du kan få deg en kopp kaffe, forfriskninger og noe å spise. Trenger du å strekke på bena kan du gå ned fra Monte Solaro. Men hvis du vil gjøre alt, ta taubanen tilbake til Anacapri.

Shutterstock 1491189965

Kirkerommet til Chiesa Monumentale di San Michele

Sett fra utsiden er det ikke noe spesielt med den hvitkalkede kirken. Men det du står foran er en av de virkelige perlene til Anacapri. Når du kommer inn, vil du oppdage hvorfor. Kirken ble bygget i årene fra 1698 til 1719. Du finner årsaken til at det tok så lang tid å bygge den beskjedne kirken på kirkegulvet. Hele gulvet er dekket med håndmalte majolikafliser, som som et stort puslespill har blitt et portrett av Adam og Eva i paradis. Du kan gå rundt langs kanten av gulvet på en liten gangvei og ta inn de mange detaljene. For å se det enorme gulvmaleriet i all sin prakt, ta spiraltrappen opp i galleriet. Her kan du se det hele ovenfra.

Shutterstock 1900619065

Besøk Axel Munthes villa

Denne fantastiske villaen fra 1887 ligger i Anacapri. På den tiden var det hjemmet til den svenske forfatteren og tidligere legen til den svenske dronningen, Axel Munthe. Han var litt av en kjendis og fikk besøk av blant annet den svenske dronning Victoria og den danske maleren PS Krøyer og kona Marie. Huset er stort sett slik det var da dronning Victoria spilte piano og underholdt husets gjester. Den er full av kunst i en herlig blanding, for Axel Munthe kjøpte det han likte. En annen av hans store lidenskaper var planter og fugler, og derfor ligger villaen i en fantastisk hage full av blomster, statuer og skyggefulle pergolaer. Fjellet Monte Barbarossa, som reiser seg bak villaen, ble kjøpt av den svenske fugleelskeren for å sikre at områdets trekkfugler ikke ble forstyrret. Husk å nyte utsikten og kanskje en forfriskning i villaens koselige kafé.

Shutterstock 470681453

Opplev den blå grotten

Du kan velge å se den blå grotten som en del av en øytur med båt. Du kan også velge å ta bussen fra Anacapri ned til Grotta Azzurra. Her fører trapper ned den steinete skråningen og inn i den lille viken, hvor erfarne lokale robåtkapteiner tar deg om bord. De seiler inn gjennom den trange åpningen i steinene, og det er her magien skjer. Lys kommer opp nedenfra og gir vannet en nesten elektrisk blå farge. Det er ikke en lang tur, men Grotta Azzurra er absolutt verdt et besøk.

Vannet lyser opp i den blå grotten på Capri

Spis middag på Da Emilia alla Curtiglia eller på Da Gelsomina

Det er mange gode spisesteder langs den koselige gaten i Anacapri. Men hvis du vil prøve noe spesielt, prøv Restaurant Da Emilia alla Curtiglia. Bord må bestilles på forhånd, og du kan hentes og bringes av restaurantens sjåfør. Restauranten ligger litt utenfor Anacapri i en steinete skråning med en helt fantastisk vestvendt utsikt. Prøv å time det med en drink før middagen til synet av naboøya Ischia og solen som går ned i havet som en gigantisk appelsin.

Et annet sted hvor den gode maten akkompagneres av en vakker solnedgang er på Restaurant Da Gelsomina. Her er det også lurt å ringe restauranten på forhånd og bestille bord, så kommer de og henter deg. Maten på den familiedrevne restauranten er virkelig god og servicen er på topp.

20220916 192158