Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Delfiner i farvandet ud for Monterey - shutterstock_568089433.jpg
Natur og dyreliv ved Monterey 3 tip til oplevelser i naturen

Monterey - Natur og dyreliv

Her får du Check Point Travels tre beste tips for naturopplevelser rundt Monterey.

Monterey er et populært stopp på den legendariske kystveien Highway 1. Men de fleste opplever bare byen før de fortsetter reisen, og det er synd. Området har fantastiske naturopplevelser med gode muligheter for å se havoter, sjøløver, sel, hvaler og massevis av sjøfugler.

Bli med på hvalsafari i Monterey Bay

Dere kan dra på hvalsafari fra Fishermans Wharf i Monterey, men vi anbefaler at dere tar bilen og kjører de 20 minuttene nordover til Moss Landing, hvor Sanctuary Cruises holder til. De arrangerer noen fantastiske turer ledet av marinebiologer som virkelig kan sitt fag og formidler med stor engasjement og entusiasme. På disse turene får dere muligheten til å komme helt tett på det rike dyrelivet i Monterey Bay.

Fra sen vår og gjennom sommeren kan dere oppleve noen av klodens største havpattedyr boltre seg i det dype vannet på jakt etter krill, som er en favoritt blant gråhval, pukkelhval og blåhval. Men det er ikke bare hvaler dere ser på hvalsafarien. Det er også gode sjanser for å se delfiner, havoter, sjøløver, sel, spekkhuggere og et mangfold av forskjellige sjøfugler. Kapteinen og mannskapet vet nøyaktig hvor de skal seile for å gi dere den best mulige opplevelsen. Turene varer vanligvis 3-4 timer.

Hvis dere besøker Sanctuary Cruises' nettside: www.sanctuarycruises.com, kan dere se prisene for turene og melde dere på. Det er en god idé å gjøre det i god tid før reisen, da det er et begrenset antall plasser på turene.

Blåhvaler på hvalsafari i farvandet ud for Monterey - shutterstock_764499835.jpg

Point Lobos State Natural Reserve er en perle

De fleste reisende har hørt om Yosemite, Sequoia og Kings Canyon. Berømte nasjonalparker som for mange er et must på en tur til California. Og det forstår vi godt. De er spektakulære og vakre på hver sin måte. Men blant amerikanerne rangerer én nasjonalpark i California høyere enn de 280 andre. Det er Point Lobos State Natural Reserve, som ligger en 20-minutters kjøretur sør for Monterey. Kjør inn i parken og parker ved Piney Woods. Herfra har dere enkel tilgang til mange turstier i området. Ta gjerne turen innom deres informasjonssenter og spør om dere kan låne en kikkert.

Stiene i naturreservatet er godt merkede og fører dere gjennom et vilt og betagende kystlandskap. Fra kanten av klippekysten kan dere være heldige å få øye på hvaler og spekkhuggere. Oftest vil dere se flokker av delfiner, sjøløver som soler seg på klippene, og seler som har lagt seg opp på stranden. Men for mange besøkende er favoritten havoterne, som jakter på mat i tangskogene nær kysten og ligger på ryggen i havoverflaten mens de åpner en musling eller tar en lur mellom fangstturene.

Gå inn på reservatets nettside, hvor dere kan se kart over stiene og planlegge vandreturen deres. Her kan dere også se når det arrangeres guidede turer: www.pointlobos.org.

...Og en siste ting. Husk litt matpakke: en sandwich, vann, sjokolade osv. Det er områder med bord og benker hvor dere kan nyte medbrakt mat.

Point Lobos State Natural Reserve i Californien - shutterstock_388481929.jpg

En tur i kajakk? – Ja, takk!

Hvis man aldrig har prøvd å padle i kajakk, så høres dette forslaget sikkert litt sprøtt ut. Men heng med bare et par linjer til. Det finnes havkajakker som er herlig brede og ikke krever stor erfaring, og som praktisk talt alle uten erfaring kan padle av sted i. Hos Monterey Bay Kayaks arrangerer de turer for både erfarne kajakkpadlere og de av oss som er helt nye på området. Arrangøren sørger for alt nødvendig utstyr for en god tur. Så hvis dere har lyst på en naturopplevelse som er litt utenom det vanlige, vurder å bli med på en stille kajakktur der man på en forunderlig måte føler seg nesten ett med naturen.

På turen som kalles "Guided Tour Monterey" seiler dere fra Monterey langs kysten inn i et fredet område med sjøløver, sel og havoter. Omtrent 2,5 timer senere er dere tilbake på land – rikere på en stor opplevelse. Før dere bestemmer dere for en tur, kan dere også se nærmere på turen som kalles "Guided Tour Elkhorn Slough". Denne turen på cirka 2,5 timer starter fra Moss Landing (20 minutters kjøring fra Monterey) og tar dere inn i et fjordområde med massevis av sel og havoter. Skal det være en tur i kajakk? Ja, takk!

Les mer om turene her: www.montereybaykayaks.com

Oplev havoddere på kajaktur ud for Monterey - shutterstock_1015966963.jpg