Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_302661785 Yosemite National Park climbing half dome.jpg

Yosemite nasjonalpark - en guide

Yosemite nasjonalpark, en av USAs mest kjente og populære nasjonalparker, byr på enorme granittfjell, fascinerende fossefall, gigantiske grantrær og ville dyr som ørner og bjørner.

VIKTIGT: Husk å registrere kjøretøyet ditt -> les mer her!

Flott utsikt fra Glacier Point

Udsigt fra Glacier Point over Yosemite Valle - Yosemite NP - shutterstock_767809222.jpg

Dere vil straks forstå parkens popularitet når dere tar kjøreturen opp til utsiktspunktet Glacier Point, som ligger 2 200 meter over havet. Her, omtrent 1 000 meter over Yosemite-dalen, vil dere bli belønnet med en fantastisk utsikt over Yosemites mest imponerende severdigheter.

Under dere vil dere kunne se den ikoniske fjellformasjonen, Half Dome, det speilblanke Mirror Lake og en rekke spektakulære fossefall. Blant dem finner dere Vernal Falls og Yosemite Falls, Nord-Amerikas høyeste fossefall. Yosemites omfattende villmark strekker seg ut i horisonten. Der ute er naturen nesten like uberørt som den var da de første hvite menneskene kom til dette området.

Det praktfulle fossefallet Bridalveil Fall kaster sitt karakteristiske fall nedover klippen, og ikke langt unna troner den majestetiske fjellformasjonen El Capitan over inngangen til Yosemite-dalen.

En rekke vakre naturstier fører tilbake til Yosemite Village nede i dalen.

Yosemite Valley

USA - Californien - Yosemite - Visit California (30).jpg

Yosemite-dalen tiltrekker de fleste turister, og det er her du finner parkens servicetilbud, fra hoteller og suvenirbutikker til museer og guidede turer. Yosemite Valley er spesielt populær på grunn av de mange fossefallene, der smeltevann fra Sierra Nevada-fjellene renner ned i dalen og videre mot Stillehavet.

Bunnen av Yosemite Valley består av enger, noe som gjør dalen langt grønnere og frodigere enn de fleste andre daler i det vestlige USA. I tillegg er det fantastiske fjellformasjoner med navn som Half Dome, North Dome og Inspiration Point. Mest kjent er kanskje fjelltoppen El Capitan, som enhver fjellklatrer med respekt for seg selv bestiger minst én gang i livet.

Gå på tur

USA - Californien - Yosemite - Visit California (17).jpg

Det er definitivt verdt å vurdere å ta en av de mange vandreturene som starter fra Yosemite Village. Det er turer av varierende lengde og vanskelighetsgrad, men alle gir gode muligheter for å komme tett på naturen - og vanligvis trenger man ikke å gå langt inn på ruten før folkemengden tynnes ut. Spør gjerne på nasjonalparkkontoret om de ulike turene.

Et godt alternativ kan være "The Mist Trail", som fører gjennom variert landskap forbi Vernal Falls og Nevada Falls. Ved Vernal Falls kan du stå helt ut mot kanten og se vannet forsvinne 75 meter ned i avgrunnen under deg med en buldrende torden. Hold også øye med bevegelser ved elven og mellom trærne, for i Yosemite kan man både se bjørner og rovfugler.

Fakta om Yosemite

  • Yosemite National Park dekker et område på 3 081 km² og strekker seg over de vestlige skråningene av Sierra Nevada-fjellkjeden.
  • Parken er åpen for gjester året rundt, men adkomstveiene er det ikke.
  • I vinterhalvåret stenges rute 120 over Sierra Nevada-fjellene på grunn av store snømengder. Derfor må dere bruke en av veiene som vender mot vest hvis dere vil besøke Yosemite i perioden fra november til mai.
  • Parken besøkes årlig av 4 millioner turister, så det kan være folksomt på parkeringsplassene i høysesongen. Derfor kan det være lurt å dra tidlig fra hotellet hvis dere reiser i sommermånedene.
  • Om våren er det mest vann i fossene, noe som derfor er mest imponerende på denne tiden av året. Fargene om høsten er fantastisk flotte. Dagtemperaturen i oktober ligger som regel rundt 20 grader, men husk at nettene kan være kjølige.
  • "Yosemite" [jo-SÆMME-ti] er navnet på en amerikansk indianerstamme og betyr "det er drapsmenn blant dem" (Miwok-språket).

Nyttige lenker:

Opplev Yosemite Nasjonalparkpark

For å få et tilbud på en av våre reiser til Yosemite og resten av USA, kan du sende oss en reiseforespørsel. Du kan også ringe oss for å få mer informasjon om mulighetene på telefonnummer 78 76 09 97.

 Send reiseforespørsel

Du kan også se våre reiser til Yosemite National Park her:

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

Storbyer og nationalparker i vest
  • Opplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
  • Grand Canyon, Bryce og Zion nasjonalparker
  • Hold deg nær nasjonalparkene og ha mer tid til å oppleve
  • Mulighet for å bo på en klassisk amerikansk ranch
  • Bo i et telt med ekte senger i Yosemite nasjonalpark
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

Fra NOK 23 900

Per person ved 2 voksne og 2 barn.

Andre nasjonalparker i USA

Les også vår guide til noen av de andre store nasjonalparkene i USA: