Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_141108409 View from Alamo Square at twilight, San Francisco..jpg

San Francisco attraksjoner

Dorte.jpg

San Francisco er virkelig en perle av de store. Byen er vakker, den er full av åpenhet og kjærlighet til mangfoldet, og den har et overflødighetshorn av severdigheter. Så hvis dere planlegger en tur til USA, bør dere absolutt vurdere å legge veien innom herlige San Francisco.

Golden Gate Bridge is shown in a fog San Francisco, California_54501346.jpg

På en tur til San Francisco vil dere umiddelbart merke byens koselige atmosfære. Dere kan ta en tur med de gamle trikkene, som fortsatt triller rundt i de bratte gatene. Eller utforske byen til fots og finne en koselig kafé, derfra kan dere nyte bylivet og se på de mange interessante menneskene som passerer forbi.

Et besøk i San Francisco kan kombineres med andre reisemål i USA. Dere kan for eksempel besøke San Francisco på vår tur San Francisco og Hawaii, hvor dere får oppleve storbylivet i San Francisco samt den vakre naturen på øyene Big Island og Oahu i Hawaii.

Vakre San Francisco

San Francisco ligger på bratte bakker med utsikt over San Francisco Bay og Stillehavet. Byen er en av de koseligste i hele USA, så det er en god idé å sette av minst et par dager til å utforske den.

San Francisco er kjent for sin skjønnhet, men også for sitt uforutsigbare vær. Spesielt tåke er et vanlig fenomen - den kan komme på noen få minutter og være borte like fort. Tåken er kald, så husk å ta med litt ekstra klær når du drar ut i denne fantastiske byen.

SOMA-området

USA - California - San Francicso - Museum of Modern Art areal.jpg
USA - California - San Francicso - Museum of Modern Art.jpg

SOMA-distriktet kunne være et godt sted å starte. Her finner du byens imponerende museum for moderne kunst, SFMOMA, små antikkbutikker, gallerier, koselige kafeer og et mangfold av restauranter.

Chinatown

USA - Californien - San Francisco - Chinatown (7).jpg

Ta også en tur til San Franciscos sjarmerende Chinatown. Dette området er helt annerledes enn resten av byen. Skiltene er på kinesisk, og i butikkene selges alt fra grønn te til papirpengesedler som kan brennes og sendes til forfedrene. Kineserne dominerer gatene, og hvis du blir sulten, er det mange gode små restauranter å velge mellom.

Fisherman’s Wharf og Pier 39

USA - Californien - San Francisco - Søløver (2).jpg

Hopp på en trikk og kjør gjennom det fasjonable Nob Hill-området til havnen Fisherman's Wharf. Her er det alltid livlig, og utsikten mot Golden Gate-broen og Alcatraz er fantastisk. Vanligvis kan du se sjøløvene ligge på rad og rekke på Pier 39 og sole seg i den gamle marinaen. Og det er også et flott sted å spise lunsj eller middag. Prisene kan kanskje være litt høyere i dette området, som hovedsakelig besøkes av turister. Til gjengjeld er utsikten nesten uvurderlig.

Golden Gate Bridge

Golden Gate bridge with wave splashing on the shore line_50929669.jpg

Når dere er i San Francisco, må dere selvfølgelig oppleve Golden Gate på nært hold. Et av de beste stedene å gjøre dette er ved den gamle spanske festningen på Fort Point. En annen mulighet er å leie sykler og ta fergen over til den andre siden av bukten til Sausalito, som faktisk er en liten skjult perle. Deretter sykler dere tilbake til San Francisco via Golden Gate-broen.

Alcatraz

USA - Californien - San Francisco - Færge og Alcatraz.jpg

Deretter er det nesten et must å ta båten ut til den tidligere fengselsøen Alcatraz i San Francisco-bukten. Utsikten til byen og Golden Gate-broen er helt fantastisk herfra. Men det har sikkert ikke gjort livet lettere for de fangene som en gang satt her. Bli med på en guidet tur eller gå rundt selv med kart og audioguide. Fortelleren klarer virkelig å bringe fengselets og fangenes historie til live, og dere vil blant annet høre om gangsterkongen Al Capones mislykkede fluktforsøk.

The Painted Ladies ved Alamo Square Park

shutterstock_141108409 View from Alamo Square at twilight, San Francisco..jpg

Et av de mest fotograferte stedene i San Francisco er "the postcard row", som består av en rekke vakre viktorianske hus. Bak dem ruver San Franciscos skyline. Husene er lett gjenkjennelige: De er bygget av tre, malt i lyse farger, og har store verandaer og mange balkonger. De fleste husene har tre etasjer.

Det italienske kvarteret ved North Beach

USA - Californien - San Francisco - Coit Tower - Visit California (4).jpg

North Beach er byens italienske kvartal og har ingenting med en strand å gjøre. Kvartalet har en tydelig europeisk atmosfære, og her finner du massevis av restauranter og kafeer med servering utendørs. Det er også gode shoppingmuligheter i området rundt Washington Square langs Columbus og Grant Avenues. Ta også turen til enda et landemerke i San Francisco, nemlig Coit Tower på toppen av Telegraph Hill. Det 14 etasjer høye utsiktstårnet ble bygget på 1930-tallet og byr på en fantastisk utsikt over byen. Også innsiden av tårnet har noe å friste med, for her finner du Californias største samling av kunst fra depresjonsårene. De fleste maleriene er veggmalerier.

Nyttige lenker:

Reiser til San Francisco

Har du lyst til å reise til San Francisco? Ta en titt på våre mange flotte rejser til USA her. Du er også velkommen til å sende oss en forespørsel. Vi vil gi deg gode forslag til din neste reise til USA.

 Send reiseforespørsel

Se også våre reiser til San Francisco her:

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

Storbyer og nationalparker i vest
  • Opplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
  • Grand Canyon, Bryce og Zion nasjonalparker
  • Hold deg nær nasjonalparkene og ha mer tid til å oppleve
  • Mulighet for å bo på en klassisk amerikansk ranch
  • Bo i et telt med ekte senger i Yosemite nasjonalpark
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

Fra NOK 23 900

Per person ved 2 voksne og 2 barn.