Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Bixby Bridge ved Highway 1 - shutterstock_178170842.jpg
shutterstock_389893837 Bixby Creek Bridge on Highway #1 at the US West Coast traveling south to Los Angeles, Big Sur Area.jpg

Highway 1 fra San Francisco til LA

En av USAs mest berømte og vakreste veistrekninger er utvilsomt Highway 1, som du finner langs Stillehavskysten. Strekningen mellom San Francisco og Los Angeles er mest populær og byr på en herlig blanding av vill natur, sjarmerende småbyer og vinmarker.

USA - Californien - 17 mile drive - Monterey - Visit California (14).jpg

De reise langs Highway 1 kan med fordel starte i San Francisco, som er en opplevelse i seg selv. Fordelen med å kjøre fra nord til sør er at dere vil kjøre langs sjøsiden av veien og dermed få den beste utsikten underveis.

Cannery Row i Monterey

USA - Californien - Montereay - Visit California (5).jpg

Opplevelsene begynner virkelig ved Monterey, som tidligere var kjent for sine mange fiske- og hermetikkfabrikker. I dag er byen hjemmet til det berømte Monterey Bay Aquarium, og her kan dere også ta en spasertur langs Cannery Row, hvor flere av John Steinbecks bøker utspiller seg. De gamle industribygningene langs havnefronten er nå omgjort til flotte restauranter, butikker og gallerier. Fra Monterey er det også muligheter for hvalsafari.

USA - Californien - Monterey - Visit California (2).jpg

Videre sørover blir landskapet villere, og veien slynger seg dramatisk langs kysten. Noen ganger kjører dere helt inntil vannkanten, mens veien andre ganger fører dere høyt opp langs svingete hårnålssving.

Sjarmerende Carmel

USA - Californien - Carmel - Visit California (13).jpg

Snart kommer dere til kunstnerbyen Carmel. Små butikker, atelierer, koselige kafeer og restauranter fyller denne lille perlen av en by, som har vært hjemmet til kjente forfattere som Jack London og Mary Austin, fotografen Ansel Adams og flere kunstnere.

I nyere tid er stedet imidlertid mest kjent for skuespilleren Clint Eastwood, som var borgermester her fra 1986 til 1988.

Carmel er en by med mange restriksjoner; for eksempel er det forbudt å gå med høyhælte sko med mindre man har en spesiell tillatelse. Dette endrer imidlertid ikke det faktum at det er spennende å utforske de mange galleriene, som har et bredt utvalg av klassiske og moderne malerier, skulpturer og glasskunst laget av moderne kunstnere.

Vakker natur på Big Sur

USA - Californien - Highway 1 - 17 mile drive - Carmel - The Line Cypress - Visit California (35).jpg

Videre sørover venter den ville kyststrekningen Big Sur samt den spektakulære 17-Mile Drive. Sør for Big Sur ligger sjarmerende kystbyer som perler på en snor, med Stillehavet på den ene siden og vingårder samt nasjonalparker på den andre.

Overfloden av Heart Castle

USA - Californien - Hearst Castle - Visit California (25).jpg

Det er også her, at dere finner San Simeon og Hearst Castle. Mediemogulen William Randolph Hearst oppførte dette majestetiske slottet, som mest av alt ligner en sammensmelting av romersk storhet og europeisk fyrstelighet. Berømte skuespillere, politikere og kunstnere samlet seg i de mange fantastiske rommene, utsmykket med antikviteter og sjeldne malerier, og deltok i overdådige fester rundt det enorme, romersk-inspirerte svømmebassenget.

Stedet er ikke uten grunn en av de mest populære turistattraksjonene i California, så vurder å bestille billetter på forhånd.

Vingårder og sjarmerende byer

USA - Californien - Santa YnezValley - Solvang - Visit California (21).jpg
USA - Californien - Solvang - Visit California (6).jpg

Stopp gjerne i San Luis Obispo, som er kjent som "Den lykkeligste byen i USA," før dere fortsetter mot Santa Barbara. I tillegg til sine palmeomkransede hvite sandstrender, er Santa Barbara kjent for sine vakre historiske bygninger og kolonitidsarkitektur inspirert av spansk stil. Santa Barbara oppleves best til fots, så la bilen stå og utforsk til fots. Hvis dere er interessert i vin, er det ikke langt til Santa Ynez-dalen, hvis vingårder ble berømte gjennom filmen "Sideways."

Fra Santa Barbara er det bare en kort tur til Los Angeles, som frister med Hollywood, fornøyelsesparker og mye mer. Les mer om opplevelser i Los Angeles her.

USA - Californien - Santa Barbara - Stearns Wharf - Visit California (31).jpg

Reiser langs Highway 1

USA - Californien - Big Sure - Nepenthe Restaurant - Visit California (20).jpg

Dere kan oppleve Highway 1 på en reise til USA med Check Point Travel. Se våre reiser til USA her og send deres reiseønsker og ideer til oss i en reiseforespørsel. Vi gir dere et forslag til deres neste reise til USA og Highway 1.

 Send reiseforespørsel

Dere kan også se vår USA-reise med Highway 1 nedenfor:

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

Storbyer og nationalparker i vest
  • Opplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
  • Grand Canyon, Bryce og Zion nasjonalparker
  • Hold deg nær nasjonalparkene og ha mer tid til å oppleve
  • Mulighet for å bo på en klassisk amerikansk ranch
  • Bo i et telt med ekte senger i Yosemite nasjonalpark
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

Fra NOK 23 900

Per person ved 2 voksne og 2 barn.