Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Istock 913886954

Saltflater og vingårder sør for Trapani

Dere kan oppleve både saltsletter og vingårder på guidede turer fra Trapani. Men hvis dere foretrekker å utforske i deres eget tempo og har leiebil, har dere ingrediensene for en flott heldagstur. Det er flere steder hvor dere kan oppleve de vidstrakte saltslettene: Paceco, Nubia og Men etter vår mening er et av de vakreste stedene området rundt Ettore e Infersa. Kjør langs SP21 som tar dere gjennom et fantastisk landskap av hvite og røde saltsletter som synes å strekke seg helt ut i havet. Det sies at fønikerne grunnla saltslettene for over 2.700 år siden. Men det var spanjolene som organiserte det og bygget møllene som fortsatt står der. På Ettore e Infersa Salt Museum får dere historien om saltets historie på den sicilianske vestkysten.

Istock 913886954

Fortsett sørover langs kysten, gjennom byen Marsala, ned til Cantine Florio. Her kan dere få en omvisning på vingården, som ble grunnlagt i 1833. I de hvelvede hallene finner dere nesten 2000 fat med ulike viner. Turen avsluttes selvfølgelig med vinsmaking – og en mulighet til å kjøpe med dere litt av den gode vinen hjem. Hvis dere har lyst til å besøke vingården, er det en god idé å melde dere på omvisning i god tid. Dette kan dere gjøre på e-postadressen: visitaflorio@duca.it eller ved å ringe til (+39) 0923 781305-317-306.

Hvis dere føler for en dukkert på denne turen, bør dere prøve stranden som heter Lido Marakaibbo. Dette er en organisert strandklubb hvor de leier ut solsenger og parasoller, og hvor dere også kan få noe å spise på strandrestauranten.

Turen tilbake til Trapani tar omtrent 50 minutter.