Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Favignana

Utforsk øya Favignana

Mindre enn 10 minutters gange fra hotellet deres finner dere fergehavnen, hvor det går ferger til øyene Favignana, Levanzo og Marettimo. Favignana er den største og mest interessante av De Egadiske Øyer. Fergeoverfarten dit er med hydrofoil og tar kun 30 minutter.

Favignana Cala Rossa

Når dere går av fergen og kommer opp i byen, vil dere umiddelbart passere sykkelutleien. Her kan dere leie både vanlige sykler og elsykler. Sistnevnte er en svært behagelig måte å komme seg rundt på, spesielt når solen skinner og været er varmt. Dere får lås, nøkler, en kort instruksjon og et kart, og så er dere klare til å dra ut. Dere sykler langs de små veiene gjennom ville klippeområder, som forteller historier om øyas fortid som steinbrudd. Det er samtidig både mystisk og fascinerende. Her finner dere nydelige strender, en stillhet som virkelig blir merkbar når man sykler, små landsbyer og hager som ligger som små oaser i steinbruddene.

Favignana

Ta en tur ut til den vakre klippekysten ved Cala Rossa. Ikke for å bade, men bare for å nyte landskapet. Fortsett til Cala Azzurra. Her finner dere en virkelig flott strand med nesten glassklart lyseblått vann, utsikt til et ensomt fyrtårn og en liten restaurant innen gangavstand. Ta en tur innom fyret og følg kystveien opp mot Lido Burrone. På veien kan dere eventuelt stoppe ved La Costa Sunset Bar og få noe kaldt å drikke. Neste stopp er Lido Burrone, en liten lokal strandklubb med restaurant, utleie av solsenger og parasoller og en strand med kritthvitt sand.

Cala Rossa Favignana

Fra dette punktet er det ikke langt tilbake til byen Favignana. Den er veldig koselig og spesielt stemningsfull om kvelden når de små restaurantene blir livlige. Hvis dere er litt interessert i historie, bør dere ta turen til den gamle tunfiskfabrikken, som i dag er omgjort til et spennende museum.

Favignana City

Dere kan vurdere å ta en av de sene båtene hjem hvis dere ønsker å bli og spise middag. Det er også muligheten for å be resepsjonen på hotellet om hjelp til å finne et enkelt Bed & Breakfast for en natt, og bli til neste dag.

Husk: Håndkle, hatt, penger, solkrem og pass (som vanligvis må fremvises både på fergekontoret og hos sykkelutleieren).