Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
DSC_0183.jpg

Waipio Valley - Kongenes dal på Hawaii

På det nordligste Big Island kan du oppleve enda en stor naturopplevelse. Her kan du se hvordan en rekke grønne daler skjærer seg ned gjennom den nordvestlige kystlinjen og danner spektakulære og frodige daler.

Kjør nordover fra Kona langs hovedveien langs vestkysten. Dette er en flott tur i seg selv, gjennom det typiske hawaiianske landskapet der tørre busker stikker opp fra vulkanske klipper. På Big Islands nordspiss passerer du byen Hawi, og fortsetter litt lenger østover langs kysten til veien stopper ved Pololu Valley Lookout. Herfra, høyt oppe fra et utsiktspunkt, kan du nyte en fantastisk utsikt over den barske kystlinjen langt der nede, og se direkte ned i den grønne Pololu Valley. Det er et veldig imponerende syn og absolutt verdt hele kjøreturen. Fra utsiktspunktet kan du ta på deg turstøvlene og begi deg ned i selve dalen, eller du kan "nøye" deg med utsikten og fortsette videre.

DSC_0120.jpg

Kjør tilbake langs hovedveien mot Hawi, og fortsett deretter sørover langs Kohala Mountain Road, forbi byen Waimea og videre østover til Honokaa. Herfra går mindre veier vestover langs kysten, til du kommer til Waipio Valley Lookout, som er et svært vakkert utsiktspunkt over den dype, grønnkledde dalen, Waipio Valley. Denne dalen er kanskje den mest kjente av de dype dalene, og stedet var en gang hjemstedet til Hawaiis tidlige konger. "Kongenes dal", som når opp til 600 meter på det høyeste, munner ut i en svart sandstrand, og selve det flate dalområdet strekker seg vakkert innover i landet.

Det er også mulig å komme seg ned i dalen. Dette krever imidlertid en firehjulsdrevet bil, da veien er bratt. Du kan også vandre ned i dalen, men dette koster penger. Hvis du drar helt ned i dalen, husk badeklær, da stranden med den svarte sanden er et flott sted for en svømmetur. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være mye strøm i vannet, så ikke gå for langt ut.

Ønsker du å høre mer om mulighetene på Big Island, er du velkommen til å ringe oss på 86137744. Du kan også få et uforpliktende tilbud på en reise ved å sende en reiseforespørgsel

Send reiseforespørgsel

KAUAI - imponerende Waimea Canyon løber ud i den forrevne Napali kyst og skaber nogle spændende landskaber og smukke isolerede strande, Check Point travel

20

dager
Hawaii - Den ultimate øyhoppen
  • Oppdag 4 svært forskjellige øyer på Hawaii
  • Kauai er en uberørt naturperle
  • Maui har hvaler, strender og kystlandskap
  • Big Island er regnskoger, vulkaner og korallrev
  • Honolulu, Waikiki og Pearl Harbor venter i Oahu
  • Få det beste av Hawaii på én reise

Fra NOK 35 500

Per person ved 2 voksne og 2 barn.