e4 Elephant Hills Khao Sok National Park, Thailand, The Elephant Camp Pool and View.jpg
Bangkok, Khao Sok og Khao Lak
Se galleri

Bangkok, Khao Sok og Khao Lak

  • Dere får storby, jungel og strand
  • 2 netter på 4-stjerners hotell i Bangkok
  • 2 dagers luksussafari i Khao Sok National Park
  • Jungelvandring, kanotur og elefanter
  • 9 netter på 4-stjerners strandresort i Khao Lak
  • Inkludert fly, hotell, transport og frokost

kr. 19.500,-

15 dager fra kr. 17.900,-

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn

Avreise: Oslo d. 06. sep 2021

Reiseplan

Denne reisen har alt: Storby, jungel og strand. Etter to netter i Bangkok med stemningsfulle templer, shopping, fargerike markeder, gatekjøkken og elvebåter, flyr dere sørover mot nye eventyr.

e4 Elephant Hills Khao Sok National Park, Thailand, The Elephant Camp Pool and View.jpg

Denne reisen har alt: Storby, jungel og strand. Etter to netter i Bangkok med stemningsfulle templer, shopping, fargerike markeder, gatekjøkken og elvebåter, flyr dere sørover mot nye eventyr.

Her får dere oppleve Thailands flotteste nasjonalpark, Khao Sok. Med base i luksusteltleiren Elephant Hills venter et par fantastiske dager med jungelvandring, elefanter og båttur på elven. Dere overnatter i luksus-safaritelt med ordentlige senger og eget bad og toalett. Dere faller i søvn til sikadene som ”spiller jungelens melodi” og våkner til lyden av gibbonapenes sang fra trekronene.

Alle inntrykkene fra Bangkok og nasjonalparken Khao Sok, kan dere bearbeide senere, når dere ligger på stranden eller ved bassenget på det 4-stjerners strandresort, Apsara Beachfront Resort. Og har dere lyst på flere opplevelser, er Khao Lak full av muligheter.

Fra Norge settes kursen østover mot Bangkok.

shutterstock_299388287 Grand palace and Wat phra keaw at sunset bangkok, Thailand.jpg

Ved ankomsten til Bangkok, tidlig om morgenen, blir dere hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Dagene i Bangkok tilbringer dere på det 4-stjerners Centre Point Silom, som ligger i sentrum av Bangkok i Silom-kvarteret, i nærheten av Chao Phraya. Silom er et livlig område med masse gode restauranter og spennende butikker, og det er kort vei til byens høybane, Skytrain, som stort sett har holdeplasser alle de stedene det er noe spennende å se og oppleve i Bangkok. Alternativt kan dere ta en av elvebåtene (vanntaxier) fra Sathorn Pier og se byen fra elven.

Dere har en hel dag i Bangkok, og mulighetene er mange. Ta for eksempel skytrain inn til Siam Square og nyt kvelden i et av Asias største shopping-områder. Hver kveld kommer folk fra hele byen til Siam Square. Noen for å handle, andre for å spise på en av de utallige restaurantene, og så er der naturligvis også dem som bare kommer for å betrakte folkelivet fra et bord ved en utendørs café. Ved Siam Square finner dere også akvariet Siam Ocean World, som er et sikkert hit hos mindre barn.

Om kvelden kan dere reservere bord på en av byens skyskraper-restauranter, for eksempel på Baiyoke Sky Hotel. Denne restauranten ligger på 76. og 78. etasje, så herfra er det en fabelaktig utsikt til Bangkoks lyshav, som strekker seg mot horisonten.

Bangkok_Wat Pho.jpg

Dere har en hel dag til å utforske Bangkok. Fra hotellet er det kun få minutters gange ned til elven, hvor man kan ta en lokal elvebåt i nordgående retning. Det koster kun et par kroner, og det er vidunderlig å vugge stille og rolig gjennom Bangkok, mens storbyens skyskrapere, templer og små pålehus glir forbi. Be om å bli satt av ved Tha Chang, herfra er det gangavstand til en av Bangkoks største severdigheter, nemlig Grand Palace. Med sine fantastiske templer, gullbelagte stupaer og overdådige detaljrikdom er Grand Palace uten tvil blant de vakreste palass i verden. Hit valfarter buddhistiske pilgrimmer fra hele landet for å vise deres respekt for Smaragdbuddhaen. En 66 cm høy buddhastatue av jade, som troner høyt oppe på et alter i Thailands mest berømte helligdom, Wat Phra Kaeo. Den lille figuren tillegges overnaturlige krefter og har vært direkte årsak til kriger med Laos. Vær oppmerksom på at respektfull påkledning er påkrevet i kongepalasset og i alle thailandske templer. Det vil si ingen bare knær eller skuldre.

Fra Grand Palace er det kun en kort spasertur til Wat Pho. Det er Bangkoks eldste tempel og et av de mest stemningsfulle. I denne fredelige oasen finnes den berømte liggende buddha. Med en lengde på 46 m og en høyde på 15 m, er den mektige statuen et imponerende syn. Men tempelet har mye mer å by på. Har dere blitt slitne etter å ha sett alle bygningene, kan dere overveie å få en tradisjonell tempelmassasje. Massørene er utdannede i tempelet, hvor teknikken er forfinet gjennom århundrer.

Fra Wat Pho kan dere ta en båt tilbake nedover elven til stoppestedet Ratchawong. Herfra er det kun få minutters gange til Bangkoks Chinatown, hvor små kjøpmannsbutikker, glitrende gullsmedforretninger, travle verksteder, livlige gatekjøkken og kinesiske templer med svungne tak, ligger langs den eventyrlige labyrinten av små smug. I den sydøstlige delen av Chinatown ligger for øvrig Wat Traimit, kanskje bedre kjent som Gullbuddhaens Tempel. Her kan dere stå ansikt til ansikt med en av de mest kostbare buddhafigurer i verden. Den ble oppdaget ved en tilfeldighet ved en flytting fra et av Det Østasiatiske Kompagnis pakkhus. Den er tre meter høy, veier 5.500 kg og er laget av det pureste gull.

En annen mulighet er å leie en longtailbåt og utforske den gamle bydelen Thonburi på den andre siden av elven. Akkurat som i Venezia, var det meste av Bangkok en gang gjennomskåret på kryss og tvers av store og små kanaler, såkalte klonger. I dag er en stor del av disse vannveiene dessverre fylt opp med jord og asfaltert. Men i Thonburi er de gamle kanalene bevart, og en båttur gjennom denne delen av Bangkok er en stor opplevelse. Så sett dere til rette i longtailbåten og finn fram kameraet. De små kanalene brukes hele tiden av den lokale befolkningen. Husene i dette området står på påler og små trapper fører ned til vannet, hvor man vasker håret, skyller tøy og renser fisk. Ute på verandaen sitter små barn sammen med bestemødrene sine, mens men og kvinner, i både arbeidstøy og dresser, står på de smale bryggene og venter på at elvebåten skal komme. En longtailbåt med brølende hjulvispmotor freser forbi. Dønningene får i midlertid ikke kvinnen i det flytende gatekjøkkenet til å riste på hånden, når hun rekker en skål med rykende varm nudelsuppe til en mager, eldre mann, som har praiet henne fra sin veranda. Det er hele tiden noe å se på, mens båtføreren kjører lenger og lenger inn i labyrinten av vannveier.

e4 Elephant Hills Khao Sok National Park, Thailand, The Elephant Camp Pool and View.jpg

Denne morgenen blir dere hentet på hotellet og kjørt til lufthavnen. Flyet går til Phuket, hvor dere blir møtt. Nå går turen til Khao Sok, som er en av de flotteste nasjonalparkene i Thailand. Her ligger den luksuriøse teltleiren, Elephant Hills, midt i regnskogen omgitt av jungel og grønnkledde kalksteinsfjell. Elephant Hills består av 30 luksus-safaritelt og en fellesbygning, hvor måltidene spises med utsikt til skogen og fjellene. Teltene er store og rommelige, innredet med safari-møbler, vanlige senger og et lekkert murt bad i vakre naturmaterialer. Myggnettet holder insektene ute, mens teltduken gjør at dere faller i søvn og står opp til lydene fra regnskogen.

Det neste døgnet går med til å oppleve regnskogen i Khao Sok, som er en av de eldste i verden. Den har et enormt rikt dyre- og planteliv og er hjemsted for sjeldne arter som ville elefanter, gibbonaper og tigre. De sistnevnte skal man imidlertid være ualminnelig heldig for å se. Til gjengjeld er det gode muligheter for å se noen av de utallige fugleartene – blant annet nesehornfuglen – som holder til i trekronene.

Elefantene kommer dere helt sikkert til å se, når dere senere samme ettermiddag besøker en elefantleir i regnskogen. Her kommer dere tett på de intelligente kjempene og møter ”mahoutene” som passer dem. På Elephant Hills har man besluttet at møtet med elefantene ikke skal gjøres om til et tivoli med kunster, suvenirer og rideturer, så her kommer dere tett på de store dyrene mens dere hjelper til med å forberede maten og forer dem. Det beste er når elefantene bader. Man kan nesten se at de nyter det når man står og skrubber dem. Jo, dette er en opplevelse som selv de mest bereiste vil huske.

Etter besøket hos elefantene, står kanoer og guider klare til å ta dere med på en vakker tur nedover Sok-elven. Snart forsvinner teltleiren ut av syne, og dere flyter langsomt gjennom den tette vegetasjonen. Jungelens lyder fortettes i den varme ettermiddagssolen, og med litt hell ser dere et par fargerike fugler lette fra en gren eller et krypdyr som slikker sol på elvebredden.

Tilbake i leiren kan dere ta en svalende dukkert i svømmebassenget eller nyte stillheten og jungelens lyder fra verandaen foran teltet. Senere serveres middagen i den strådekkede fellesbygningen, mens mørket senker seg over jungelen.

Elephant Hills_Jungletrek.jpg

Neste morgen våkner dere til lydene fra regnskogen. Insektene summer allerede, og de første fuglene er begynt å kvitre allerede før solen kommer opp over fjellene. Kanskje hører dere gibbonapenes kallerop, som gjaller mellom trekronene som en melodisk morgensang. Snart serveres frokosten, og så er det tid til ennå en tur i jungelen - denne gang til fots.

Alle kan være med på vandreturen, som foregår i et stille og rolig tempo. Nettopp ved å gå langsomt gjennom jungelen får man det beste inntrykket av regnskogens innviklede økosystem. De store trærne og dyrelivet fanger oppmerksomheten først. Men vær også på utkikk etter de små, eksotiske plantene som vokser i skogbunnen. Det kan være ville orkidéer, mose på en stein eller store bregner som kjemper med de andre plantene om det sparsomme lyset i skogbunnen. På visse tider av året kan man faktisk finne verdens største blomst, rafflesia, som kan bli over en meter i diameter. Underveis vil guiden fortelle om regnskogen, og er det vær til det, blir lunsjen tilberedt over åpen ild, ellers serveres den i fellesbygningen.

Det er mulig å utvide besøket hos Elephant Hills i Khao Sok med enda en natt – den tilbringes i Rainforest Camp, som består av flytende luksustelt på Cheow Larn-elven.

Etter lunsj er tiden inne til å bryte opp og sette kurs mot Khao Lak. Her innlosjeres dere på det 4-stjerners Apsara Beachfront Resort & Villas, som ligger helt ned til en kilometerlang palmestrand. Det innbydende bassengområdet er plassert helt ned til stranden, og fra resortet kan dere gå til små lokale restauranter og kjøpmannsbutikker. Resortet har naturligvis også sin egen restaurant, hvor maten serveres med utsikt over havet. Dere kommer tidsnok til å ta en dukkert i det klare blå havet, før lysene tennes i restauranten, og det er tid for å velge en av de fristende rettene på menyen.

Khanom_Aava_Beach Sala.JPG

De neste åtte dagene er fri til slapping i vannkanten og solbading ved bassenget.

Men hvis dere får lyst, byr området på mange gode utfluktsmuligheter. Dra for eksempel på snorkeltur til de flotte korallrevene ved øyene Similan og Surin.

Dere kan oppleve folkelivet i Phuket Town eller padle med havkajakk langs de dramatiske klippekystene i Phang Nga-bukta, hvor kalksteinsfjellene reiser seg loddrett opp av havet.

Det er også en god idé å ta en dagstur til den tropiske øya Koh Phi Phi eller besøke en av de lokale fiskelandsbyene. Har dere alltid lurt på hvorfor thaimat smaker så godt, er et kokkekurs en opplagt mulighet.

I dag begynner hjemreisen. Dere hentes på avtalt tidspunkt på hotellet og kjøres til lufthavnen i Phuket. Herfra flyr dere til Bangkok, hvor dere bytter fly og fortsetter mot Norge.

Neste morgen ankommer dere Oslo.