Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_139960528 Kradan Island, an island in the Andaman Sea, Thailand.jpg

Hvorfor reise til Sør-Thailand?

Sør-Thailand er noe helt spesielt. Det kan nok alle som har vært der være enige om. Men hva er det egentlig som gjør Sør-Thailand så fristende? Dette prøver vi å gi et svar på her, hvor du kan lese om noe av det som i vår verden gjør Sør-Thailand til et flott reisemål.

Vakre palmestrender i uberørte Khanom

De fantastiske strendene er noe som trekker turister til Sør-Thailand fra nær og fjern. Strender er vakre på sin egen måte. En av strendene vi spesielt vil trekke frem er den 9 kilometer lange Nadan-stranden i Khanom, som ligger på østkysten av det sørlige Thailand ut mot Thailandbukten. Og hvorfor vil vi se det? Ja, spesielt fordi det ikke er overkjørt av turister.

Denne delen av Thailand er tynt befolket og turismen er ikke like utviklet som i andre deler av Thailand. Men stranden feiler absolutt ikke noe. Hvit sand, grønne palmer og deilig badevann gjør den til en utmerket strand for både familier og par.

En bonus med stranden her er at det er rosa delfiner i vannet utenfor kysten. Ja, du leste riktig – de er rosa. De er albinoer og har en spesiell rosa pigmentering. Du kan være så heldig å komme veldig nærme de rosa delfinene på en båttur i bukta der de stopper.

Vel, Khanom ligger på østkysten av Sør-Thailand, som ikke er særlig turistet, men det betyr heldigvis ikke at du ikke bor godt – for det gjør du.og ligger helt ned til stranden. Du bor blant annet på badeferien vår i Khanom - Aava Resort

LYSERØDE DELFINER - Farvandet ud for Khanom er et af de få steder i verden, hvor man kan opleve lyserøde delfiner. Bestil turen i receptionen, Check Point Travel

Markedsbesøk, foss og dagstur til Koh Samui

Det kan være vanskelig å løsrive seg fra stranden i Khanom – flere av oss i Check Point Travel har opplevd dette. Men hvis du kan få det, er det flere spennende muligheter i området. For eksempel kan du kjenne på det autentiske lokallivet ved å gå på markedstur. Hver onsdag og søndag morgen er det marked i Khanom - du kommer deg enkelt dit med buss fra hotellet - og når du er der kan du gå på oppdagelsesferd mellom fargerike boder som bugner av ferske grønnsaker og fisk, ettersom de lokale bøndene og fiskerne blir tatt til markedet for å selge.

Hvis du er ute etter en vakker naturopplevelse, er et besøk til Samed Chun-fossen noe for deg. Fossen ligger i en åsside over Nai Phret-området vest for Khanom by, og herfra kan du nyte den vakre utsikten over Khanom Bay i øst. Her er også et lite, naturlig basseng hvor du kan ta en kjølig dukkert.

Til slutt er et besøk på den tropiske øya Koh Samui, som ligger i farvannet utenfor Khanom, en spennende mulighet for en heldagsutflukt. Koh Samui er Thailands nest største øy, etter Phuket, så her er mange alternativer. Øya er spesielt kjent for vakre strender, og du kan nyte dem. Lamai Beach er spesielt kjent, og her kan du slappe av i sanden, ta en dukkert og spise en god lunsj på en av de koselige restaurantene i skyggen.

Du kan også dra på en tur som kombinerer Khanom og Koh Samui, slik at du har det bra begge steder.

Jungleeventyr i Khao Sok

Sør-Thailand er mer enn strender og deilig badevann. I Khao Sok nasjonalpark finner du noe av verdens eldste regnskog, som skjuler fantastisk dyreliv og flotte opplevelser.

Du kan besøke Khao Sok nasjonalpark på for eksempel vår tur til Bangkok, Khao Sok og Khao Lak, hvor du får en helt unik opplevelse ved å bo i luksustelt ved de prisvinnende Elephant Hills.

ELEPHANT HILLS - Under jeres ophold i junglelejren kommer i tæt på elefanterne. Elephant Hills gør en stor indsats for skovens kæmper og er på den baggrund blevet indstillet til en pris af National Geographic, Check Point Travel

Elefanter, jungelvandring og kanopadling

I Khao Sok får du naturopplevelser utover det vanlige. Du kommer blant annet veldig tett på en gruppe elefanter, som stelles etter alle kunstens regler. Flere av elefantene har blitt ridd til et bedre liv fra å være arbeidskraft i blant annet trefellingsindustrien. Ved Elephant Hills i Khao Sok nasjonalpark har de vunnet en rekke priser for sitt arbeid med elefantene, som trives og vises frem for turister på en god måte slik at dyrene ikke lider overlast. Det er for eksempel ikke mulig å ri på elefantene – til gjengjeld elsker de å bli vasket og skrubbet med skallet av en kokosnøtt. Dette er blant en stor opplevelse for barn.

I tillegg til elefanter, er det et hav av eksotiske dyr som lever i den tette jungelen i Khao Sok. Her er blant annet aper og masse fargerike fugler og mange andre arter. Noen av dem er overskyet, men på en guidet tur gjennom jungelen klarer du alltid å finne noe spennende. Bare det å være omgitt av den tette grønne vegetasjonen og under høye tretopper er en unik opplevelse. Der føler man virkelig at man har kommet på eventyr.

Ved Elephant Hill i Khao Sok kan du også padle i kano på Cheow Larn Lake. Ja, du kan til og med overnatte i den flytende teltleiren rett ved elven, som kanoer er fortøyd til og til fri bruk. La deg padle kano gjennom den tette vegetasjonen på kysten rundt deg. Hør lyden av eksotiske fugler som roper til hverandre og kjenn stillheten midt i dette lille naturparadiset.

På reisen nedenfor får du opplevelsen av å overnatte direkte på elva.

Strandparadis Khao Lak

Khao Lak er et annet sted vi ønsker å fremheve i Sør-Thailand. Navnet virker nok mer kjent enn Khanom for folk flest, og det er faktisk et stort turistmål. Strendene ved Khao Lak er noe av det som er spesielt attraktivt. Den ene stranden etter den andre vender forførende mot det vakre Andamanhavet, og her på vestkysten er det et større utvalg av butikker og restauranter enn på østkysten av Khanom.

Khao Lak er et populært sted for en strandferie i Thailand. Her er også et virkelig godt utvalg av hoteller som passer de fleste smaker, behov og lommebøker. Du kan for eksempel bo på nye La Vela, hvor det er store svømmebassenger, romslige rom og mange underholdningsmuligheter.

SNORKELTUR - I kan tage på snorkeltur til Similan Island fra både Khao Lak og Koh Kho Khao. Her er der koraller, farverige fisk og til tider havskildpadder, Check Point Travel

Snorkleutflukter, lokale fiskelandsbyer og deilig thaimat

I tillegg til det gode hotellutvalget og de deilige strendene, må du til Khao Lak om du vil være et sted hvor det skjer noe – eller i det minste er det muligheten. Avhengig av dine behov kan du nyte opplevelser i alle mulige nyanser.

For eksempel kan du snorkle til korallrevene rundt øyene Similan og Surin. Det er enkelt å bestille en dagstur, og med båt kommer du direkte til de vakreste korallrevene med fargerike fisker.

Et annet spennende alternativ er å ta litt utenfor Khao Lak by, hvor små fiskersamfunn fortsatt lever på tradisjonelt vis og forsørger seg med fisken de kan fange. Det kan være en veldig fin opplevelse å besøke litt av det "autentiske Thailand".

En tredje ting vi ønsker å fremheve om Khao Lak er de mange restaurantene på stedet. Her kan du nyte mat fra hele verden – og selvfølgelig spesielt de lokale thailandske spesialitetene. Hvis du er veldig interessert i matlaging og kulinarisk kunst, så ikke juks deg selv for å komme på et lite "matlagingskurs", hvor du vil bli introdusert for noen av hemmelighetene bak berømmelsen til det thailandske kjøkkenet.

Vi har flere turer til Khao Lak. Nedenfor kan du se den som går til det herlige hotellet La Flora.

Hotel Facility 3

15

dager

BRA FOR SOMMER

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Koh Samui og Koh Phangan
  • 6 netter på 4-stjerners resort på Koh Samui
  • Avslapping i vannkanten på Koh Samui
  • 6 netter på 4-stjerners resort på Koh Phangan
  • Hyggelig resort med basseng og strand
  • Mulighet for spennende utflukter
  • Inkludert fly, hotell, transport og frokost

NOK 23 150

Fra NOK 22 250

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn