Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
USA - Wyoming - Yellowstone - El.jpg
dag 10.shutterstock_154772894 Grizzly bear in Yellowstone National Park, Wyoming.jpg
shutterstock_154772894 Grizzly bear in Yellowstone National Park, Wyoming.jpg

Yellowstone. Geysirer og ville dyr

Dorte.jpg

Yellowstone er kongen av alle amerikanske nasjonalparker. For det første er Yellowstone den første av sitt slag i USA. For det andre kan ingen andre nasjonalparker i USA tilby en slik variasjon av natur og skjønnhet som Yellowstone.

USA - Wyoming - Yellowstone - bison.jpg

Yellowstone er naturligvis et paradis for friluftsentusiaster med sine kanoner, elver, geysirer og fosser. Legg til det rike, ville dyrelivet, som består av bison, elg, ulv, fjellgeiter og ikke minst den store, brune grizzlybjørnen.

Gamle, trofaste Old Faithful

shutterstock_47311708 A herd of bison moves quickly along the Firehole River in Yellowstone National Park (near Midway Geyser Basin)..jpg

Old Faithful Geyser er Yellowstones største og mest pålitelige geysir. Den utløser sin energi omtrent hver 90. minutt, og det er verdt å vente på. Utbruddet sender nemlig 15-30 000 liter kokende vann opp i 55 meters høyde med enorm kraft. Du kan holde øye med Old Faithful på webcam her. Du vil kanskje legge merke til at Old Faithful faktisk ikke er så nøyaktig som før. Tidligere var hun det, men nå har hun blitt overgått av mindre geysirer i området når det gjelder punktlighet. Men hun er fortsatt en av de vakreste geysirene, og til tross for sin høye alder, er hun fortsatt veldig aktiv.

USA - Wyoming - Yellowstone - El.jpg

Yellowstone har verdens største konsentrasjon av geysirer, og hele området rundt Old Faithful er faktisk en gigantisk, kokende mudderpøl. Faktisk er Yellowstone et av de mest vulkansk aktive områdene i verden. Noen forskere mener til og med at parken om noen tusen år kan bli åstedet for et av de mest voldsomme vulkanutbruddene i jordens historie.

Yellowstones Grand Canyon

USA - Wyoming - Yellowstone - vandfald.jpg

En annen klassiker i Yellowstone er Grand Canyon of the Yellowstone, som ligger i den østlige delen av parken. Her har den massive strømmen fra Yellowstone-elven gjennom årene skåret seg ned i den porøse berggrunnen og avdekket de gule klippene som har gitt Yellowstone sitt navn.

Grand Canyon of the Yellowstone kan nytes fra flere forskjellige vinkler. Et av de beste utsiktspunktene er Artist's Point, hvor utallige malere gjennom årene har foreviget Lower Falls, som er det største fossefallet i Yellowstone.

Bison, ulv og bjørn

I den enorme parken, som dekker hele 8 983 kvadratkilometer, kan du utforske og oppdage de spennende dyrene som Yellowstone huser. Du kan blant annet støte på ulver, grizzlybjørner og bisoner. Dyrelivet er mest rikt i parkens nordlige kløfter og daler.

Dyrene beveger seg fritt rundt i hele parken. Lamar Valley anses for å være et godt sted for å oppdage ulver, bisoner og bjørner. Madison og Hayden Valleys er også gode steder. Elger er vanlige i åpne enger og skoger i Bechler-området og langs Gallatin River.

USA - Wyoming - Yellowstone - bison på vejen.jpg

Det er ikke usædvanligt, at I ikke vil køre langt, før I støder på den første firbenede beboer, nemlig bisonen - eller buffaloen, som amerikanerne kalder dette enorme dyr. Den store bison har faktisk udviklet en kærlighed til asfalterede veje og foretrækker, trods trafikken, at bevæge sig på vejene, når den skal langt.

De fleste besøgende ser bisoner. Derimod skal man være mere heldig for at se bjørne og ulve. Chancerne er størst omkring solopgang og ved skumringstid. Hvis du ser en bjørn, skal du undgå at nærme dig det vilde dyr. Nyd synet på sikker afstand og undlad også at flygte.

USA - Wyoming - Yellowstone - Grizly Bear.jpg

Rundt i Yellowstone

Yellowstone-området ble erklært som nasjonalpark i 1872. Det er dermed USAs første nasjonalpark og sies også å være verdens eldste nasjonalpark.

Yellowstone er omtrent like stort som Sjælland og Lolland-Falster til sammen, og mesteparten av parken består av vill, uberørt natur. Et nettverk av veier formet som et gigantisk åttetall fører til parkens største severdigheter.

Når er det best å besøke Yellowstone?

Yellowstone er en del av Rocky Mountains, og dette setter sitt preg på parkens kalender. Parken har fem innganger, som alle er åpne om sommeren. Parkens nordlige beliggenhet betyr imidlertid at store snømengder stenger de fleste veier allerede i oktober eller november. Etter dette er bare den nordligste inngangen fra Montana åpen. Juni, juli og august er høysesong med flest besøkende.

Fakta om Yellowstone nasjonalpark

  • Parken er åpen for besøkende hele året og kan besøkes døgnet rundt.
  • Det koster 25 dollar per bil å komme inn. Billetten er gyldig i åtte dager og gjelder også for Grand Teton mot sør.
  • Du kan også vurdere å kjøpe et National Park Pass, som gir adgang til alle USAs nasjonalparker i ett år.
  • Dette koster 80 dollar. Parkens areal er 8 987 kvadratkilometer.
  • Det høyeste punktet er 3 462 meter (Eagle Peak).
  • Det er 378 kilometer med asfalterte veier i parken.

Nyttige lenker

Reiser til Yellowstone

Har dere lyst til å reise til Yellowstone og resten av USA? Ta en titt på våre reiser til USA her. Dere er også velkomne til å sende oss en reiseforespørsel. Vi vil svare med et godt og helt uforpliktende tilbud på deres neste reise til USA og Yellowstone.

Send reiseforespørsel

Dere kan også se på vår reise til Yellowstone nasjonalpark her:

YELLOWSTONE - store bisonflokke præger lanskabet i nationalparken, ligesom de termiske kilder og sprudlende gejsere, Check Point Travel

19

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

Yellowstone og Rocky Mountains
  • Opplev vakre Yellowstone og Rocky Mountains
  • Nyt fantastisk natur i flere nasjonalparker
  • Besøk legendariske Mount Rushmore
  • Se store fjellformasjoner og tørre sletter
  • Føl stemningen i gamle westernbyer
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

Fra NOK 28 800

Per person ved 2 voksne og 2 barn.

USAs nasjonalparker

Les også vår guide til noen av de andre store nasjonalparkene i USA: